Slava oslobodiocima Beograda

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Metronomy

Buduća legenda
Banovan
Poruka
49.993
Kako god neko dozivljavao oslobodjenje Beograda, cinjenica je da je mnogo ljudi dalo svoj zivot za njegovo oslobadjanje od fasisticke vlasti. Ti ljudi su zasluzili da ih se secaju. Posto su i ruske jedinice ucestvovale u oslobadjanju Beograda mnogi rusi su dali zivot.
Neki ce reci da to nije bilo potrebno, jer su fasisti vec bili pobedjeni, medjutim, trebalo bi svakome da bude jasno, da je vrlo bitno da se neprijatelj navrat nanos pakuje i bezi umesto da se polako spremi i dovrsi sta je zapoceo.
Kako su oslobodioci umarsirali u Beograd, tako se marsevima i prikazom vojne mozi i slavi taj datum.
Danas se slavi na Aerodromu „Pukovnik – pilot Milenko Pavlović“ jednog o onih koji imaju cast.
Posle velikih unistavanja vojske Srbije od strane kriminalnih grupa u Srbiji koje je trajalo vise od 30 godina, doslo je vreme da se prikaze oporavak, pa je to bas danas.

Ti buncaš. Partizani su uspostavili crveni totalitarizam.
ti ne razlikujes okupaciju i borbu za slobodu od društvenog uredjenja. kada bi to bilo jedino što ne razlikuješ... stoga bulazniš i pljuješ prema mojim stricima i dedovima.

evo kako je moj stric otišao u partizane:

video je 1941 kolonu kako ide preko brda. uzeo je pušku s tavana i sam stao na kraj kolone. ratovao je ceo rat bez ikakvog interesa. kao svaki prcvoborac ratovao je sve vreme bez gotovo ikakvih šansi da dočeka pobedu. a u rat je otišao samo zato što se nije slagao sa okupacijom fašista i njihovih ušupaka. poginuo je pred sam kraj rata dobrovoljno štitivši odstupnicu saborcima u provlačenju kroz naš kraj.

zato velim. hebo pas majku svakome ko ove svece naziva okupatorima. em elementarne logike nemaju. em svojom bolešću truju nezrele.

Ja sam objasnio. Ti si se rastavio s logikom.
to ni u lazi nebi prošlo.

nisi ti kriv. niko nije sam sebe pogrešno vaspitao. evo malo ispravljaj se. za početak nauči što je okupacija u ratu:
Ратна окупација представља заузимање и контролу дела или целокупне територије једне земље од стране оружаних снага друге земље.
...
„Територија се сматра окупираном када се стварно налази под влашћу непријатељске армије. Окупација се простире само на територију на којој је та власт успостављена и у могућности да врши власт.”

Ti si pogrešno vaspitavan.

Partizani su bili okupatori.
:D lepo ti rekoh to ni u lazi nebi prošlo.

vidi. da bi partizani bili okupatori morali bi biti vojna sila strane zemlje. elementani uslov. kapiraš li konačno?

Ратна окупација представља заузимање и контролу дела или целокупне територије једне земље од стране оружаних снага друге земље
...
„Територија се сматра окупираном када се стварно налази под влашћу непријатељске армије. Окупација се простире само на територију на којој је та власт успостављена и у могућности да врши власт

:D lepo ti rekoh to ni u lazi nebi prošlo.

vidi. da bi partizani bili okupatori morali bi biti vojna sila strane zemlje. elementani uslov. kapiraš li konačno?
a kako se zovu oni koji su po zakonu legalne drzavne vlasti i suda proglaseni teroristickom organizacijom i koji su u momentu neprijateljske okupacije stvorili paravojne formacije sa ciljem rusenja drzavnog poredka i preuzimanje vlasti .

Ljudi koji se nisu borili protiv fasizma u vremenu kada je ceo svet to radio, potpuno gube pravo da biraju vlast.
Svakako nemaju prava ni da se pozivaju na svet, jer su sami ignorisali opredeljenja sveta, sveta kao mere civilizacije i prava.
Sa robovima nema potrebe ni razgovarati oni su samo za potkusurivanje, cak i kada lazu, varaju i ubijaju, ne mogu da steknu slobodu, koja se nalazi u glavi coveka.

a kako se zovu oni koji su po zakonu legalne drzavne vlasti i suda proglaseni teroristickom organizacijom i koji su u momentu neprijateljske okupacije stvorili paravojne formacije sa ciljem rusenja drzavnog poredka i preuzimanje vlasti .
kvislinzi nisu vlast. već okupatorevi namesnici. a izrodi svoga naroda.

srpski iprdci koji su pomogli okupatoru da lakše ratuje na trećoj strani a svoj narod tiranisali.

borba za slobodan život je najviša ljudska vrednost. šta će ti život kad ako ga živiš po volji tudjoj?

svi oni koji nisu prepoznali tu vrednetost trreba da se stide zbog svog kukavičluka. a slava i hvala onima koji jesu.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back