Slatkovodni rakovi

dunavko

Primećen član
Poruka
859
spremio jedno tridesetak rakova,oni americki bodljikavi.od tridesetak americkih invazivnih samo jedan nas,domaci. naravno da je uz njih potreban neki dodatak jer od njih se neces najesti,ja sam pirinac spremio.spemanje rakova je jednostavno,baris ih u vodi u koju stavis luk,celer,i jos sta oces i ja stavim kasiku butera.desetak minuta kuvas i ja ostavim jos jedno dva sata da stoje u toj vodi.ima na netu kako se jedu,pojedem sve sem oklopa i dela gde su zubi.gledam po netu svi se nesto foliraju,neki instituti ,nauka,fensi drndanje,in jbt.da mi neko nesto ne prebaci, onog naseg sam pustio....

kusto kad je bio pre 20 godina na dunavu merio i analiziro vodu i pokazalo se da se vode dunava posle tri kilometara od bgd. pod uticajem sunca,mikro organizama,planktona i algi prociste.a u vinci vise nema nuklearnog goriva,platili ameri da ode za rusiju,nasa pamet je u tom poslu transporta u stilu onog vica o dve svinje i muje kada su isli raketom za mesec.pa naredbe iz komandnog centra:svinjo 1 skreni levo,svinjo dva daj gas a ti mujo nahrani svinje.kamo one fraze i floskule da ko papagaji ponavljete : gde su rakovi tu je cista voda !!

Back