Slatko - slano

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
šta je mudrije
završini neki zanat, recimo frizeraj ili za kuvara, raduckati, prcuckati i sedeti u svom selu
ili studirati, ziveti podstanarski, drogirai se i doživljavati nervne slomove

1. Raduckati, i zauvek to raduckati, i nikad ne biti unapredjen.
2. Studirati, nervirati se, zavrsiti to, i onda se zaposliti. Posle toga se takmiciti, jos vise uciti u praksi, i onda biti unapredjen - ti si bog.

Zavisi ko je koliko uporan i zeljan da se takmici. Prvi je lenj, a drugi je ambiciozan. Uzmi u obzir da oba vole svoj posao.

Uostalom... onaj ko ne studira propusta najlepsi deo svog zivota. Bez obzira sto je puno stresa, opet je to period kad imas "svoj novac" (koji dobijas od roditelja), opet nikom ne odgovaras za svoje postupke, i imas iluziju samostalnosti. Zar to nije vrh? Naravno, onim kojima su sami na stanu. :mrgreen:

šta je mudrije
završini neki zanat, recimo frizeraj ili za kuvara, raduckati, prcuckati i sedeti u svom selu
ili studirati, ziveti podstanarski, drogirai se i doživljavati nervne slomove

ovo prvo uvek, i mnogo isplatljivije. ali ne frizeraj i to, nego bolje npr automehaniar, mada opet to niej za svakoga,ali u svakom sluaju vise se isplati zanat. Osim nekih kranje primenjivih fakulteta npr etf, ekonomija,masinski. Maa za vreme stuiranaj si mogao da dosta zaradis :S

1. Raduckati, i zauvek to raduckati, i nikad ne biti unapredjen.
2. Studirati, nervirati se, zavrsiti to, i onda se zaposliti. Posle toga se takmiciti, jos vise uciti u praksi, i onda biti unapredjen - ti si bog.

Zavisi ko je koliko uporan i zeljan da se takmici. Prvi je lenj, a drugi je ambiciozan. Uzmi u obzir da oba vole svoj posao.

Uostalom... onaj ko ne studira propusta najlepsi deo svog zivota. Bez obzira sto je puno stresa, opet je to period kad imas "svoj novac" (koji dobijas od roditelja), opet nikom ne odgovaras za svoje postupke, i imas iluziju samostalnosti. Zar to nije vrh? Naravno, onim kojima su sami na stanu. :mrgreen:

e hvala što mi prevede temu na normalan jezik
baš sam ti hteo da kažem

dakle, sigurica i jednostavan život ili grabljenje ka nečem više i mučenje

a ovo za studije jeste, al prve dve godine možda
posle se osećaš ko poslednji klošar - arčiš tuđe pare i pitaš se gde ćeš završiti

ovo prvo uvek, i mnogo isplatljivije. ali ne frizeraj i to, nego bolje npr automehaniar, mada opet to niej za svakoga,ali u svakom sluaju vise se isplati zanat. Osim nekih kranje primenjivih fakulteta npr etf, ekonomija,masinski. Maa za vreme stuiranaj si mogao da dosta zaradis :S

što dobar frizer oblazni njih 4 danas i uzme 4 soma i ide kući pevajući

što dobar frizer oblazni njih 4 danas i uzme 4 soma i ide kući pevajući
Pa evo recimo frizer u jednom malo boljem salonu ti uzme oko 1000 za sisanje, ako racunas da ima sigurno oko 8-9 musterija jer je uvek zauzet moras da zakazujes ( ako je bolji naravno) to znaci 9 hiljada dnevno.. 9 puta 30= 270 hiljada brajko pa ti vidi... Sa time da on ima i poreze da plati

A prosena plata : 300 eura.. :D

http://poslovi.infostud.com/vesti/Bankari-najplaceniji-i-u-oktobru/52/13283/
inace evo preseka ko koliko zaradjuje u proseku..
Samo ovde nema za advokate, ali oni zaradjuju oko 48 000 u proseku kod nas,m znam sto posto proverena informaicja
A po ovome najvise zaradjuju ekonomisti, ali ovde nije uracunat preduzetniscki deo, u koji verovatno se svrstavaju manualci

Blahahahah, kod advokata ne postoji prosek - to je zanimanje poput umetničkog - koliko klijenata imaš, i kakva ti je poslovna politika - tako zaradjuješ.

Kakva prva ruka? Navedi izvor.

Ja imam sasvim precizne informacije, zato i pitam.

A reći da automehaničari zaradjuju više od advokata je tolika besmislica da više neću ući na ovu temu ako to opet pomeneš.

Jesi ti normalan? :hahaha::hahaha:

Evo, i bezibre potvrdjuje... tako da...

Blahahahah, kod advokata ne postoji prosek - to je zanimanje poput umetničkog - koliko klijenata imaš, i kakva ti je poslovna politika - tako zaradjuješ.

Kakva prva ruka? Navedi izvor.

Ja imam sasvim precizne informacije, zato i pitam.

A reći da automehaničari zaradjuju više od advokata je tolika besmislica da više neću ući na ovu temu ako to opet pomeneš.

Jesi ti normalan? :hahaha::hahaha:

Evo, i bezibre potvrdjuje... tako da...

evo ti link :roll:
http://poslovi.infostud.com/vesti/S...vce-najvise-zaradjuju-IT-strucnjaci/52/15540/
Prosečna plata arhitekata i advokata je oko 48.000 dinara,

Brate ja ne znam odakle vam ta cifra :lol:, to su samo neki retki koji toliko zaradjuju, a bog te pita sto toliko zaradjuju, to su pojedinci. Gledajte prosek :lol:

Svaki advokat dobro živi, nezavisno od toga da li je prosečan ili ne... tačnije, živi bolje od većine ostalih ljudi. To je jako isplativo zanimanje. Navedi svoje izvore.

pa hvala Bogu da su najbolji, valjda i ti gledaš na automehaničara sa mnogo mušterija, a ne na nekog prosečnjaka koji menja gume dvaput nedeljno.

advokatura je specifična tako da tu ne treba praviti poređenje i to mi nije tema
imaš onih sa imenom i prezimenom i lovarnom klijentelom koji leše
imaš i prosek i malo iznad toga, koju deru finu, 200 evra po podnesku ili izlasku na sud malo li je, da ne pričam o paušalcima koji uzimaju procenat od odšteta koje idu od 5-10 i više hiljada evra
ima i onih koji sede u rupama i odrade nešto za 20 evra
al to uopšte nije priča ovde

Svaki advokat dobro živi, nezavisno od toga da li je prosečan ili ne... tačnije, živi bolje od većine ostalih ljudi. To je jako isplativo zanimanje. Navedi svoje izvore.

pa hvala Bogu da su najbolji, valjda i ti gledaš na automehaničara sa mnogo mušterija, a ne na nekog prosečnjaka koji menja gume dvaput nedeljno.

Pa zivi bolje od Vecine.. ima vecu prosecnu platu(48 000-480 eura).. Ali sa druge strane radi i tezi posao :)

evo ti link :roll:
http://poslovi.infostud.com/vesti/S...vce-najvise-zaradjuju-IT-strucnjaci/52/15540/
Prosečna plata arhitekata i advokata je oko 48.000 dinara,

Tu su kao uzorak uzeti početnici - ja pričam o onima koji imaju staž i sve ostalo. ne možeš sve odjednom, ali kako napreduješ - u tom zanimanju zaradjuješ ogroman novac. Inače, infostud pre svega promoviše mlade koji traže zaposlenje, a od nečega moraš početi. Izjava ti ne pije vodu, nikako.

Ti ne znaš šta je advokatura, tu nema plata, već sam rekao da tu zaradjuješ na sto različitih strana.

Tu su kao uzorak uzeti početnici - ja pričam o onima koji imaju staž i sve ostalo. ne možeš sve odjednom, ali kako napreduješ - u tom zanimanju zaradjuješ ogroman novac. Inače, infostud pre svega promoviše mlad ekoji traže zaposlenje, a od nečega moraš početi. Izjava ti ne pije vodu, nikako.

ovo su ti zvanicne statistike, ako ne verujes ovom izvoru ima i drugih.... :)
A ja stiajem okolnosti znam i uzivo jednog advokata srednje poznatog. I znam otprilike koliko zaradjuje. Koliko i bankar neki, ali on je covek koji se bavi time celog zivota.

Back