Slatkisi

Petar BSK

Veoma poznat
Poruka
10.059
E ovako,za 15 meseci ugojio sam se isto toliko kilograma,sto smatram da je previse. Odlucio sam se za dijetu,uz vezbe u teretani ( trcanje,bajs). Tako vec dva dana,nista slatko nisam pojeo i hocu da poludim. Nekako se malo malaksalo i osecam,zna li neko u cemu je problem ?

zameni slatkiše recimo krompirom, ali naravno ne u neograničenim količinama.
i jedi voće, ti šećeri su dobri, i dobra zamena slatkišima.
inače, trebaju ti ugljeni hidrati ako se baviš fizičkom aktivnošću..
samo gledaj da to ne budu prosti šećeri kojih ima u slatkišima i sokovima raznoraznim.
najbolje što možeš organizmu da priuštiš od sokova je cedjena narandža, limun, nešto što sam praviš jer znaš da nisi unutra natrpao konzervanse.
i sa opet, što manje šećera kristalnog.

Poslednja izmena:
zameni slatkiše recimo krompirom, ali naravno ne u neograničenim količinama.
i jedi voće, ti šećeri su dobri, i dobra zamena slatkišima.
inače, trebaju ti ugljeni hidrati ako se baviš fizičkom aktivnošću..
samo gledaj da to ne budu prosti šećeri kojih ima u slatkišima i sokovima raznoraznim.
najbolje što možeš organizmu da priuštiš od sokova je cedjena narandža, limun, nešto što sam praviš jer znaš da nisi unutra natrpao konzervanse.
i sa opet, što manje šećera kristalnog.

Ja sam hteo da ukinem ugljene hidrate skorz,hleb ne jedem,mleko i jogurt ne pijem,jedino ovaj sok pijem,kupovni,i ovaj wellnes keks. Meso jedem,jaja isto...

Ja sam hteo da ukinem ugljene hidrate skorz,hleb ne jedem,mleko i jogurt ne pijem,jedino ovaj sok pijem,kupovni,i ovaj wellnes keks. Meso jedem,jaja isto...
ne treba ukinuti potpuno uh jer su potrebni telu da normalno funkcionise. i izbaci kupovne sokove, to je sve puno secera i nicemu ne sluzi, isto i keks...od svih slatkisa keks je najgora stvar. bolje uzmi neku (crnu) cokoladu, pa kad kriziras malo toga....a osecas se malaksalo jer si se navuko na slatkise, pa dok te ne prodje zavisnicka kriza :mrgreen:

ne valja potpuno ukinuti.
aj pogledaj ovaj link.. http://www.makrobiotika.net/nm/mala_skola_ishrane/02/zdrava_ishrana_02.htm
da ti da otprilike koordinaciju kako šta i koliko otprilike bi trebalo...

Aha hvala,uzecu samo manju dozu dnevno :mrgreen:

ne treba ukinuti potpuno uh jer su potrebni telu da normalno funkcionise. i izbaci kupovne sokove, to je sve puno secera i nicemu ne sluzi, isto i keks...od svih slatkisa keks je najgora stvar. bolje uzmi neku (crnu) cokoladu, pa kad kriziras malo toga....a osecas se malaksalo jer si se navuko na slatkise, pa dok te ne prodje zavisnicka kriza :mrgreen:

Ok za te sokove,ali uzimam ovaj wellness keks,kazu da je on dobar za dijetu,sad nzm...

slazem se sa ovom gojaznom forumashicom :heart:

tako je moja kolegenica jela samo keksiće, pa nekoliko puta kolabirala jer nema mozga (skoro pa bukvalno :roll:)
a ništa nije skinula, i dalje se preliva. da je vežbala i hranila se zdravije, doterala bi liniju kad tad i bez onesvešćivanja...
ali neki ljudi prosto više vole da muče svoj organizam :neutral:

E ovako,za 15 meseci ugojio sam se isto toliko kilograma,sto smatram da je previse. Odlucio sam se za dijetu,uz vezbe u teretani ( trcanje,bajs). Tako vec dva dana,nista slatko nisam pojeo i hocu da poludim. Nekako se malo malaksalo i osecam,zna li neko u cemu je problem ?

...na Zenama imas temu ...Podrska za dijetu, mozda tamo nadjes nesto sto ce ti olaksati da smrsas, a da se ne osecas tako....

Pa pao ti secer covece..ono zameni sta si jeo do sad medom..voce neko

Pa pao ti secer covece..ono zameni sta si jeo do sad medom..voce neko

Da, postoje i integralni keksi sa medom, onda bonzita i sl. sto je bez secera, sa medom. Slatko a nije stetno. Kuvaj kompote, to je bar lako. Iseckas voce koje volis (jabuka, kruska, dunja, visnja..), dodas plus suvo voce (smokva, suvo grozdje, suva kajsija, suva sljiva,...) koje ga zasladi i suuuuper ti je to umesto bilo kakvih sokova! Skuvas povecu kolicinu - veci lonac, stavis u frizider i zdravo pijes i jedes!!!
Ma treba mnogo malo napora da bi se zdravo hranili, veruj.

Back