Slagalica, aka Ex- Muzicka Slagalica

Danas se dogodila jedna situacija na kvizu "Slagalica" koja nedvosmisleno ukazuje da je kviz namešten. Naime, u prvoj igri u kojoj je potrebno napraviti reč od što više ponuđenih slova, takmičari su prijavili reči od 10 slova. Kompjuter je potvrdio da se radi o najdužoj mogućoj reči od ponuđenih slova. Međutim, to nije bila najduža reč, s obzirom da je postojala duža reč i to od 11 slova. Nemoguće da algoritam po kome radi računar nije izbacio reč: upropastiti od ponuđenih slova.
Postavlja se pitanje kome od dva takmičara je bila namenjena nagrada od 37 bodova da je prijavio pomenutu reč. Mišljenja sam da je reč trebalo da prijavi plava takmičarka (kojoj ne znam ime), ali da iz nekih razloga nije to uradila. Inače, plava takmičarka, koja je već ostvarila više pobeda od po 150 poena i više ne zna da reši igru "skočko", koja je pokazatelj koliko ko ima kefala. Dotična radi u nekoj državnoj finansijskoj ustanovi i neko od njenih pretpostavljenih se 100% "nalaktio" na uredništvo da baš njoj poploči put do finala. Tome treba stati na put po svaku cenu, jer je RTS javan i postoji pretplata kojom se garantuje da će RTS obavljati svoje poslove u skladu sa zakonima i moralnim vrednostima.

Malo ko zna, ali slagalica je srpski plagijat predratnog zagrebackog kviza brojke i slova.... To je bio interaktivan kviz sa publikom i zivim prenosom,gde se takve omaske ne bi mogle dogoditi..
Kad je sve otislo dovraga,tj.dodjavola,sloba odn.domicilna tv bulumenta fino je zapamtila kako je lepo umirujuce i razdragano dejstvo imao taj kviz, te je, sto iz tog razloga,sto iz bliske nostalgije
i ceznje da sacuva tekovine (najnovije?!) juge, jednostavno preuzela/maznula osnovnu ideju ovog kviza, a to su nadmetanje u jeziku (uvod) i matematici (finale), a vremenom je ovaj binarni dvojac, spokojno razdragan u sivom tangu osamdesetih, obogacen bljeskom boja i sarenila, tj. novim igrama i egzibicijama pameti suncanih i sizofrenih devedesetih (svugde, srbima pogotovo mutantnom dobu).

Poslednja izmena:
Da li neko gleda porodicni kviz "Slagalicu" na RTS-u? Ja bih placala pretplatu samo zbog njega, jer nista drugo ne gledam na televizoru.

Досадна емисија.

- водитељке које зраче тупошћу

- грешке са 'тачним' одговорима

- приглупе асоцијације

- смешне награде

- - - - - - - - - -

На питање - које бактерије не могу да преживе у одсуству кисеоника? - 'тачан' одговор је био анаеробне јбт....Дакле ужас.

Nekako kao da je prošao rok trajanja ovom kvizu, iako ga simpatišem.
I dalje je zadržao soc(ijalističku) scenografiju, problem sa tonom koji se javi tu i tamo, američko izveštačeni blentav kez voditeljki u pokušaju, sa zastarelom bazom i formom pitanja. Kao da je polovično odrađen kviz, a glavni utisak je da ga je vreme pregazilo i da se stoga uklapa u čest osećaj koji mi se javi kada pogledam RTS - stagnirajuća negledljivost.

Квиз у који долазе кандидати који осим погађања где је скочко немају знања ни колико основношколац. Част изузецима.

Водитељке обучене као да иду да машу ташницом на ћошку, штикле од 12 цм које лупкају по оном тупавом патосу, хорор.

Back