Slabo spavanje

Promenijo mi se san ... Nikako da utvrdim spavanje vetj je sve povrshinski otuda sam jako umorna i nenaspavana ....da li to mozhe biti do klimaksa ? Misim jedan od prvih simptoma a?

не знам за климакс али мислим да је од неприродног начина живота, све је поремећено, интернет, тв, таблети, тв...и остала гофна ремете нормалан биоритам, па плус разни стресови, финансијски проблеми... (говорим генерално).

Promenijo mi se san ... Nikako da utvrdim spavanje vetj je sve povrshinski otuda sam jako umorna i nenaspavana ....da li to mozhe biti do klimaksa ? Misim jedan od prvih simptoma a?
Citaj pred spavanje, ja uvek citam jedan sat ( nekada i duze) pa tako zaspim sa knjigom.
Ne razumem kako to ne umes da " utvrdis" spavanje, covek ide u krevet u 22-23 h pa nekad i zaspi.

Можда је то због брига. Или је то нешто периодично у питању. Ево мене већ 2 дана пред спавање увек боли глава па не могу одмах да заспем, а јутрос сам устао раније него обично, мало ме и очи боле.

Osetim umor al ne mogu zaspati tek posle mnogo muke i tad to spavanje nije od kvaliteta ima 10 Dana da se 3-5 x probudim u toku notji ....inache sam vazda gledala da spavam 6-7 sati u komadu

Ne znam da li ima veze sa menopauzom...

Ja kad sam imala problema sa snom,
bilo je zbog stresa, tj. nisam mogla da se opustim,
i misici su mi bili konstantno napeti....

To sam sredila odlazenjem u saunu,i masazom.

- - - - - - - - - -

Na tvom mestu bi gledala da to sto brze sredim... jer je spavnje jako bitno za funkcionisanje i kvalitet zivota uopste...

Mozda i neka akternativna medicina ^^

Poslednja izmena:
Osetim umor al ne mogu zaspati tek posle mnogo muke i tad to spavanje nije od kvaliteta ima 10 Dana da se 3-5 x probudim u toku notji ....inache sam vazda gledala da spavam 6-7 sati u komadu

Koliko imas godinica matora :mrgreen: pa da znamo dal si u pauzi menosa...Inace ybga,nalolaj se pivom i zaspaces u fullu,a ako si antialkos ili leceni alkos, onda se konsultuj s docom pa pij bromazepan...

Najbolji prirodni sedativ u vašim godinama je Ruski čaj (epilobium angustifolium). Ima ga od skora i kod nas, ali samo putem internet prodaje. Jako je dobar antioksidans (povišen holesterol), antiandrogen (inhibira produkciju muških hormona (maljavost, akne, policistični jajnici) i sedativ (uvodi u san).
Jedna do dve šolje uveče pola sata pre spavanja, i spavaćete mirno do jutra.

Moguće je da vam nesanicu donose lekovi, pogrešna ishrana ili hormonska transformacija. U tim godinama antioksidantna zaštita estrogena počinje da slabi, njegova koncentracija počinje da opada, sve češće ste u stanju oksidacionog stresa. Povišen holesterol je prvi signal da vam je hitno potrebna antioksidaciona dopuna.

Moja supruga je u sličnim godinama i zahvaljujući Epilobiumu još uvek nema karakteristične simptome žena tzv zrelog doba.

Svaki lek koji unosite u organizam podiže vaš nivo oksidisanog holesterola u krvi.

Najbolji prirodni sedativ u vašim godinama je Ruski čaj (epilobium angustifolium). Ima ga od skora i kod nas, ali samo putem internet prodaje. Jako je dobar antioksidans (povišen holesterol), antiandrogen (inhibira produkciju muških hormona (maljavost, akne, policistični jajnici) i sedativ (uvodi u san).
Jedna do dve šolje uveče pola sata pre spavanja, i spavaćete mirno do jutra.

Moguće je da vam nesanicu donose lekovi, pogrešna ishrana ili hormonska transformacija. U tim godinama antioksidantna zaštita estrogena počinje da slabi, njegova koncentracija počinje da opada, sve češće ste u stanju oksidacionog stresa. Povišen holesterol je prvi signal da vam je hitno potrebna antioksidaciona dopuna.

Moja supruga je u sličnim godinama i zahvaljujući Epilobiumu još uvek nema karakteristične simptome žena tzv zrelog doba.

Svaki lek koji unosite u organizam podiže vaš nivo oksidisanog holesterola u krvi.

Sa aronijom ili blanko ruski caj?

Back