Skype, firefox , chrome uzimaju previše cpu

slave007

Početnik
Poruka
3
Nisam baš neki iskusan forumaš i možda veće negde ima i obrađeno ovo pitanje, u svakom slučaju bio bih veoma zahvalan ako bi nekao mogao da mi pomogne oko sledećeg problema: kuler mi se jako često uključuje i nepodnošljivo zuji...to se naravno dešava uvek kada je procesor preopterećen. Problem je u tome što je kod mene cpu preopterećen iako ne bi trebao da bude. Kada posmatram procese na task manager obično skype i firefox ili chrome (ako mi je u tom trenutku pokrenut taj browser) zauzimaju ukupno i do 90 % cpu pri tome te vrednosti luduju, u trenutku se spuste na npr. 2 % a već u sledećem su na 80% ili više.Pri tome ne koristim skype- samo sam online, nisam u otovorenoj konmunikaciji.Ne znam da li je normalno da kada pokrenem chrome da tada obično imam dva pokrenuta procesa chrome.exe i da oba poprilično uzurpiraju procesor (to nije slučaj sa firefox u smislu da ima dva procesa ali svejedno i ovaj luduje). Čistio sam računar sa malwarbytes i avirom i očistio neke viruse (više ne pronalazi ništa) ali žurka sa procesorom ne prestaje. Ovo se ne dešava baš uvek, ali uglavnom posle par minuta normalnog funkcionisanja počinje da zuji i tad kad proverim, naravno ista je slika...cpu od 10 do 100%, stalno se menja vrednost. Ne znam da li će potencijalnom spasiocu biti važna i konfiguracija, u svakom slučaju je prosečna i to ne bi trebalo da bude problem (1gb rama, 3 ghz cpu II-core, 580 grafika).

Unapred zahvalan

Prover u task menadzeru da ti u tom momentu nije aktivan jos neki program,ili ti je mozda ukljucen automatski apdejt,to moze da pravi velike probleme CPU.

Kad god posmatram ili je firefox ili chrome a ponekad se priključi i skype...uglavnom su to procesi koji opterećuju procesor. Nekad radi normalno ali onda iz čista mira počne da luduje i naravno zujanje...ne znam, razmišljam da instaliram drugi os

Back