Skupstina 2010

• Začetnik teme Začetnik teme BG5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nexus 6:
Sirak je socijalista..znaci ne ni socijaldemokrata, nego socijalista...
Sreder je socijaldemokrata
Bler je levicar...laburista...znaci iz radnicke partije...

eto...

Zak Sirak nije socijalista vec konzervativac.Njegova partija UMP je lider desnog centra u Francuskoj

Sreder je zvanicno socijaldemokrata(levi centar) a u realnosti je na centru i dok je Bler na desnom centru pa je stoga logicno sto za njih glasa uglavnom srednja klasa.

Evo ilustracije(sa The Political Compass)

internationalchart.gif

Prave socijaldemokrate su donjem levom uglu.Britanski Laburisti(Labour)se nekada bili zaista socijaldemokrate ali sada to nisu sto mozes jasno videti na ovoj ilustraciji

enPartiesTime.gif

znam ja za taj kompas...
al' on nije nikakav dokaz...
te partije su u soc. internacionali...a i sama socijal-demokratija podrzava kapitalizam...rec je samo o socijalnoj brizi za siromasne...

koje onda partije spadaju u levi centar, koje u levicu, a koje u ekstremnu levicu...?

Nexus 6:
znam ja za taj kompas...
al' on nije nikakav dokaz...
te partije su u soc. internacionali...a i sama socijal-demokratija podrzava kapitalizam...rec je samo o socijalnoj brizi za siromasne...

koje onda partije spadaju u levi centar, koje u levicu, a koje u ekstremnu levicu...?

Dokaz da ti blage veze sa politikom nemas je tvoja tvrdnja da je Zak Sirak socijalista

Nexus 6:
to je dokaz da nemam veze sa francuskim strankama...tvrdnja je kad neko cvrsto stoji iza necega...
Neverovatno je da ne znas da li je Zak Sirak levo ili desno s obzirom da je taj covek uz Blera i Sredera najrelevantiji politicar u Evropi

i ne odgovori mi koje su stranke levi-centar, levicarske i ultra-levicarske...

Na primer u Grckoj

levi centar - PASOK
levica - SYN
ultralevica - KKE

Back