Skupljanje garderobe za migrante.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izazivate me da napisem, da svrate kod svojih politicara sa Kosova, iz Bosne iz Krajine koji imaju stanove u Beogradu otete od siromasnih i da uzmu svoje pare i imanja.
Isto kao sto i mi treba da svratimo kod nasih Boljarina i resimo se siromastva. Ne zelim to da kazem, jer ovde niko nije spreman da uzme samo svoje, vec radije uzima tudje, a svoje ne zna da cuva.
Tako isto i ovim nevoljnicima možeš da poručiš da "zakucaju" na vrata američkih ambasada...i to negde bliže tamo odakle su pobegli..recimo u Saudi A., Katar, Emirate isl.

Nešto baš i ne verujem da bi uzeli ono što su Srbi spremni da bace.

Slažem se.

Pre mesec dana, obilazio radnje po centru da si kupim pantalonice. Nisam mogao od njih da dočekam red za kabinu.
Arapi su prvi šok a drugi da su danas sve muške pantalone kretenskog koja, neke slim, između dugih gaća i helanki. Ništa nisam našao

:( Nećeš ni naći, možda da "pretreseš" ceo grad uzduž i popreko. Nisi jedini koji ne može da nađe. Moj drug sličan problem ima, stalno se nervira i psuje kako u celom Beogradu ne može naći normalne muške pantalone, košulje, cipele, ... Našao napokon cipele (koje su stvarno super), ja rekoh : "Šta je ovo, otkud dva para?", kaže on sav srećan: "Ćuti, uzimam, ne pitam za cenu, samo kad sam našao, ko zna da li ću kasnije naći!"
Ranije je išao "preko" u kupovinu Italiju ili gde već, nakupovao, bio čovek miran deset godina.

Poslednja izmena:
Ima li ovde onih koji skupljaju ili nose garderobu migrantima?

Da li ste odneli neku opremu i garderobu?

Nisam znao gde da postavim temu, ako ima bolje mesto, osim politike, prebacite je.
kolko srba si pomogao i nasao im se u nevolji a ovamo oblacis i hranis mudzahedine od oskudnih resursa koji su nam preostali... pocuj staru izreku robe : ""ko nece brata za brata taj ce tudjina za gospodara.""

"Izbeglice" u Mađarskoj uzvikuju ALLAHU AKBAR a navodno su od toga pobegli.

Ima i takvih, ali to ti je posao države da brine o takvima i da takve eliniminiše. Nelegalan prelazak granice nije dozvoljen, pa od građana niko ni reč, što sam ja u startu diskriminisan kao državljanin ove države, jer nigde ni da odem ni da pređem ni da se vratim ne mogu bez papira. Je l ti pokažeš na šalteru pasoš, pa te sve gledaju šta i koliko nosiš. Napadaj državu napadaj, nju karaj, a ta pomoć je simbolična, ljudi se osećaju boljim ljudima kad nekome pomognu, pa neka ih.

Poslednja izmena od moderatora:

Nisam znao gde da postavim temu, ako ima bolje mesto, osim politike, prebacite je.

Kako budeš izašao iz svog prebivališta, videćes migrante, pa slobodno možeš bilo kome da daš, nema potrebe da se ovde raspituješ, nije baš da su inkognito.

Najviše mrzim te "humaniste" koji posle na sva vrata larmaju kako su pomogli.

Osim toga, sve mi žao migranata, ali kad vidim da neće da idu u prihvatne centre,u kojima je popunjeno jedva 20% kapaciteta, i da se žale na kvalitet hrane koju im dajemo (daje sprski narod, mislim), onda se zapitam šta sa ovom slikom nije u redu???

Nešto ne vidim da je našima koji traže po kontejnerima hranu i odeću, obezbeđen smeštaj i hrana.

shta je poenta ove teme?
patetika , uzas, adio pamet!

da li si ti boljarine, sakupljao sve shto je potrebno u razna zla vremena?
ja jesam, znash , postojao je, ne znam da li josh uvek opstaje, dom za nezbrinute..za "otpad ljudski" , one koji se nisu snashli u vremenu i prostoru .. beskucnike ..
za izbeglice..
ali ovo ..
ovo je neshto drugo i msm da si nabudzio neshto chemu nema mesta na ovim prostorima ..
iako sam provela leto u tom svetu..

shta je poenta ove teme?
patetika , uzas, adio pamet!

da li si ti boljarine, sakupljao sve shto je potrebno u razna zla vremena?
ja jesam, znash , postojao je, ne znam da li josh uvek opstaje, dom za nezbrinute..za "otpad ljudski" , one koji se nisu snashli u vremenu i prostoru .. beskucnike ..
za izbeglice..
ali ovo ..
ovo je neshto drugo i msm da si nabudzio neshto chemu nema mesta na ovim prostorima ..
iako sam provela leto u tom svetu..

Kad se budeš pitala zašto smo ovakvi, onakvi, zašto živimo loše, zašto je ovde najbitnije da komšiji crkne krava....a ti se pogledaj u ogledalo, zbog takvih kao što si ti i sličnih.

Kad se budeš pitala zašto smo ovakvi, onakvi, zašto živimo loše, zašto je ovde najbitnije da komšiji crkne krava....a ti se pogledaj u ogledalo, zbog takvih kao što si ti i sličnih.

kakve veze krava ima sa celom prichom osim ako je nisi pomeshao sa ovcom , te u tom smislu ima logike da necu da budem jedna od ovaca u nizu za shishanje.

nishta ti nisi razumeo od onoga shto sam napisala , a dajesh si za pravo da serindash o meni.
kao i uvek , drzava zaradjuje na tudjoj muci, nishta novo, a patetika koja se plasira ochekivana je da bi ovce kao ti pomislile da su humanisti i mogle sebe da pogledaju u ogledalo.
prodji dole, proshetaj cigan malom koja je napravljena i deli kokice i karte za bioskop, a ja cu da uzivam u svojoj surovosti i kibicujem komshije dok im crkavaju krave .

Da li zaista ovom narodu treba objasnjavati da sami izazivaju svoju sudbinu?
Gospodo seljaci nije sve u zenskim gacama, hocete li malo da vladate tim zenama?
Dok glupace salju u rat vi ih postujete i lepo ebete kur.ve, kada vas postena zena napravi rogonjom vi se uskurcite.
Gde je tu malo mozga?
Znaci lepo kao svi dzentlmeni ponasajte se pristojno prema ljudima koji su vam gosti.
One druge sto vase zene docekuju kao prijatelje ne pustajte u kucu.
Ko razume, shvatice.

- - - - - - - - - -

moze li lock? nije ovo za razne price.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back