електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.191
Пекаре више не миришу лепо као раније.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
То су држали они Калевски, имају пекару и у Земуну.Не могу да прежалим што се трајно затворила прастара пекара у Душановој, између Чесме и Француске. Правили су на масти, цене малтене џабе, квалитет убитачан. Ред је умео да буде и по двадесетак метара испред врата. Нисам могао ни да гледам шта је ту сада, вероватн нека коцкарница или слично ђубре. А у близини "Хлеб и кифле" зврје празни, само што ти не кувају кафу када им неко уђе на врата.
Da, zaboravio sam da kazem. Ovde možete pisati i o drugim pekarama u vašem gradu dobra i loša iskustva.
Да буду као лакиране. Такве волим.За кифле је имао посебну перушку да се премажу јајима пре рерне.
Pekara Trpkovic kod slavije ima sjajan burek.![]()
Ja cesto tamo uzimam u Kirćanskom. Imaju odlican burek bez buba.
Не могу да прежалим што се трајно затворила прастара пекара у Душановој, између Чесме и Француске. Правили су на масти, цене малтене џабе, квалитет убитачан. Ред је умео да буде и по двадесетак метара испред врата.
Da, dorcolska filijala lanca Kalevski iz Zemuna. To o kvalitetu je malo upitno - nije bas uvek i nije bas za sve proizvode bio ubitacan (znali su da prodaju i neke *zagoretine* od peciva)...ali cene jesu bile ubedljivo najjeftinije od svih pekara i red ispred pekare je vise bio zbog *socijalnih* cena a ne zbog nekog bogznakakvog ukupnog kvaliteta, da se ne lazemo.То су држали они Калевски, имају пекару и у Земуну.
Трпковић има добре маковњаче али после да умреш од стомака. Као катран су.
Ево је доле на слици
Pogledajte prilog 1427826
Јесте, увек је био ред, мислим за оне хлепчиће јефтине.Da, dorcolska filijala lanca Kalevski iz Zemuna. To o kvalitetu je malo upitno - nije bas uvek i nije bas za sve proizvode bio ubitacan (znali su da prodaju i neke *zagoretine* od peciva)...ali cene jesu bile ubedljivo najjeftinije od svih pekara i red ispred pekare je vise bio zbog *socijalnih* cena a ne zbog nekog bogznakakvog ukupnog kvaliteta, da se ne lazemo.
S druge strane jesu bili *zivi spomenik* nekih davnoproslih pekarskih vremena i jesu radili starinskom tehnologijom - imali su razlicite vrste hlebova koji jesu izgledali kao oni nekadasnji...a i poneka *zaboravljena* peciva - sa rogacem npr.
Znam na koju francusku pekaru misliš. Hvala za preporuku.I ja volim Kirscanski, uzimam kifle sa maslinama i vanilice.
Imaju neke sveze, lepe vanilice sa utisnutim smeskom.
Kroasani su im malo tezi ali zato Pekarska radionica ima najlepse kroasane na svetu.
U Pekarsku idem najcesce, sjajno pecivo imaju a tek baget, njam njam, karamelizovano kiselo testo.
I volim jednu francusku pekaru, tu, u Bulevaru. Na vrh mi je jezika, oni imaju od lisnatog testa (kazu, sa puterom) djevrek punjen kuvanim jabukama. Sva se umazem u prah secer ali uz kafu legne bas prijatno.
Nasla, L'Artisan se zove. Cela pekara je dizajnirana, opozit Kirscanskom ali volim ih obe.
То је тачно, али и "добростојећи" су умели да пређу и веће растојање до њих, баш због неких врста хлеба и њиховог укуса. И они су чекали у реду као и сви, осим они баш стари и наравно мајке са малом децом.Da, dorcolska filijala lanca Kalevski iz Zemuna. To o kvalitetu je malo upitno - nije bas uvek i nije bas za sve proizvode bio ubitacan (znali su da prodaju i neke *zagoretine* od peciva)...ali cene jesu bile ubedljivo najjeftinije od svih pekara i red ispred pekare je vise bio zbog *socijalnih* cena a ne zbog nekog bogznakakvog ukupnog kvaliteta, da se ne lazemo.
S druge strane jesu bili *zivi spomenik* nekih davnoproslih pekarskih vremena i jesu radili starinskom tehnologijom - imali su razlicite vrste hlebova koji jesu izgledali kao oni nekadasnji...a i poneka *zaboravljena* peciva - sa rogacem npr.