Skromnost

pa kad ima mnogo mentola...nema leba da jedu, žive u dvaes kvadrata a kupuju neke stvari kako bi stvorili lažnu sliku pred drugim ljudima da im ništa ne manjka...tuga jedna opšta

pa kad ima mnogo mentola...nema leba da jedu, žive u dvaes kvadrata a kupuju neke stvari kako bi stvorili lažnu sliku pred drugim ljudima da im ništa ne manjka...tuga jedna opšta

ma i to bi razumeo dee al ce on te patike da nosi i ako mora ili treba nesto da se radi, pa makar i seko drva, zar u te patike od 200 evra?

Вероватно јесу. Лично немам ништа од гардеробе (и обуће) скупље од 6000 динара.

verujem ja tebi, nisam reko da ih nema i starije generacije su i skromnije pogotovu kad se nema

znam osobu koja se oprobala sa radi, 150 evra kod privatnika, ima 7-8 godina, pere kosu kod frizera, jede po gradu, oblaci se za sve pare

Poslednja izmena:
Nije skromnost majka svih vrlina. To je odavno izlizana fraza.

Uvek je lepo videti skromnu osobu, ali je jos bolje imati adaptabilnost jer drugi ne umeju uvek da razumeju skromnost te je pomesaju sa suptilnoscu i dodatno unakaze neskromnim odbijanjem kako paznje, tako i relativnih poklona.

Kada razmisljam o skromnim ljudima, setim se uvek upokojenog Patrijarha Pavla.

Ljudi u danasnje vreme misle da ukoliko su skromni su automatski pametniji i bolji od drugih, to je upravo ta "lazna skromnost" i positovecujem je sa ljudima koji su nista vise do obicni dzangrizavci koji odisu tankim slojem umisljenosti.

Ovo primecujem kod mnogih svestenika, recimo (popova) koji bi da na skromno-neskroman nacin prenesu mudrostzapetminuta™ ljudimak oje prvi put vide u zivotu i koji im kazu kakav problem imaju (reda radi vise no za savet, posto ljudi vole tako da se izlaju pred popovima zbog neke potrebe da se dokazu, sta li).

Moje misljenje je da postoje stvari koje zahtevaju skromnost, a postoje i situacije kada je potrebno biti sve samo ne - skroman. Tako da kao i sa svim u zivotu - zavisi. Biti skroman je izbor i ne vidim razlog zasto bi bahato ponasanje bilo suprotnost skromnosti. BAcanje novca na luksuz je u skladu debilnih odluka

Na primer, kupovina APPLE umesto PC necu nazvati neskromnoscu vec idiotlukom. Neskromnost i nije velika mana. Na primer, radije cu kupiti detetu cokoladu od 300 gr nego li od 100 gr. Ne znam da li je to skromno ili ne, ali ako dete uspe da tu cokoladu podeli sa nekim, te dodatno usreci jos nekog mislim da je to sve samo ne skromno. Radost nije skromna.

Poslednja izmena:
u početku sam bio samokritičan, pomišljao sam ajde ne tripuj, nije tebi tako loše
međutim kako je vreme prolazilo, gledajući ljude oko sebe, postao sam razuveren, shvatih koliko sam skroman, koliko su mi maleni prohtevi, koliko malo toga mi je dovoljno za sreću...i što je najgore. svakim danom je to moje uverenje sve čvršće i čvršće
- - - - - - - - - -
misim nemora mi odgovoriš i jebbe mi se u principu al evo sad dok ovo čitam izlazi mi pomisao dal se ova ženica uključuje u te poljoprivredne radove, dal uopšte nešto radi u toj kući ili joj je jedini zadatak da čuva tu decu

Jedini zadatak da cuva tu decu.

- - - - - - - - - -

Dodji u goste. Pokloni u rakiji.

Moze... nisam bila u francuskoj :malav:
A mene uvek blam kad idemo negde a mm pakuje rakiju, kao na dacu da idemo.
Uvek me rakija asocirala na sahrane i groblja i dace.
Pritom je nepijem pa joj se ne mogu ni obradovati.

Samo reci koliko litara? :)

Back