Скривање прошлости

Moja majka je radila 40 godina na istom mestu, nikada nije rekla koleginicama (s kojima je bila bliska) da je njen muzh bio razveden pre nego shto se udala, zashto, zato shto je to sramota, zato shto shta tje ljudi retji, zato shto je moja majka prosta zhena iz nekog drugog i vremena i mesta. Verujem da ljudi obichno pretjute upravo iz tih razloga, shta tje on retji ako sazna da sam sa 22 snimila sexy home video s tadashnjim dechkom, stha tje ona retji ako sazna da sam u Pragu platio 2 prostitutke itd itd. Mnogi se i kaju zbog nechega (ja sam voleo Ritam Nereda kao tinejdzher, nije lako da priznam heeee) te pretjute ono chega se stide. Kako bih reagovao zavisi od, khm partnerke jel da, ako je to neka da kazhem slobodnija kombinacija ne bih mnogo brinuo, ako je neshto vezujutje i romantichno onda bi imao dug razgovor, valjda.

Ok ima malih mesta od 4000-5000 stanovnika i uglavnom svi o svakom znaju 90% ili to mogu da saznaju.Problem je kada o nekom znas 90% i izmislis ili u svojoj glavi sloziz onih 10% i time stvoris svoju ''istinu'' o nekom, i kada taj neko isprica svom partneru svoju, ocigledno pravu istinu, ili barem prilagodjenu, sto je njegova privatna stvar, ti to cujes i to se ne slaze sa onime sto ti kao ''znas'' i onda intervenises da nije to tako i napravis coveku problem.E takve ljude ne mogu da shvatim, u svakoj corbi mirodjija.Ne plasi se ni boga ni zakona jer zaboga on zna ''pravu istinu''...

Ћао.

Занима ме шта мислите о људима који крију, тј прећуткују важне детаље о стварима из своје даље или блже прошлости.

И то крију од свих. Шта може да изазове ту потребу? Да ли је то неки стид, неповерење, саможивост, душевна бол, траума или једноставно део личности некога ко то ради?

Како ви реагујете када Вам, нпр.Ваш партнер/ка, или евентуално најбољи пријатељ нешто битно о свом животу прећути, а Ви то ипак сазнате на други начин?

Ако Вам се слично није дешавало, какво је генерално Ваше мишљење о томе?

zavisi o kome se radi..
ukoliko mi je stalo do nekoga, nemam problem da me upozna u pravom svetlu /mraku/ i nije mi problem da pricham o proshlosti ..mada , pametnije je cutati, shto se uglavnom ispostavi vremenom...
cute upravo zbog zloupotrebe iskrenosti od strane malicioznih jedinki..
neki cute jer jednostavno ne vole da se otkrivaju ..
neki cute jer su im puna usta :lol:

ne kopam, ako sluchajno saznam , pitam ... mada i to, zavisi od procene da li je uopshte vredno postavljanja pitanja..

Back