Скривање прошлости

Mračak@

Elita
Poruka
24.611
Ћао.

Занима ме шта мислите о људима који крију, тј прећуткују важне детаље о стварима из своје даље или блже прошлости.

И то крију од свих. Шта може да изазове ту потребу? Да ли је то неки стид, неповерење, саможивост, душевна бол, траума или једноставно део личности некога ко то ради?

Како ви реагујете када Вам, нпр.Ваш партнер/ка, или евентуално најбољи пријатељ нешто битно о свом животу прећути, а Ви то ипак сазнате на други начин?

Ако Вам се слично није дешавало, какво је генерално Ваше мишљење о томе?

Ћао.

Занима ме шта мислите о људима који крију, тј прећуткују важне детаље о стварима из своје даље или блже прошлости.

И то крију од свих. Шта може да изазове ту потребу? Да ли је то неки стид, неповерење, саможивост, душевна бол, траума или једноставно део личности некога ко то ради?

Како ви реагујете када Вам, нпр.Ваш партнер/ка, или евентуално најбољи пријатељ нешто битно о свом животу прећути, а Ви то ипак сазнате на други начин?

proslost je necija privatna stvar i ne postoji obaveza bilo koje vrste, pa ni moralna, da se podeli sa nekim
samo zelja..ako je ima, onda ok, ako je nema, mislim da je nekulturno pritiskati nekoga da se "otvori" i isprica svoje "mracne tajne"

Poslednja izmena:
Ћао.

Ne. Od partnera, bliznjeg i osobe s kojom (nameravamo da) zivimo ne treba nista kriti, jer nikad se ne zna kada ce se pojaviti ta 'ruzna proslost".

Pa ako zeli da nas "priFati" tako, zeli, ako ne , ne mora.

Moje misljenje je o tome negativno, da se krije bilo sta. To je ruzno i nepostovanje te osobe.

edit: Ali preduslov je cesto da nas taj partner, osoba, to pita, jer tesko je nekad coveku da kaze nesto sto ne zmatra dobrim o sebi iz cista mira.

Poslednja izmena:
valjda nekako usput sklapas kockice ili ako bas hoces istrazujes ko je
ma dobro nesto se krije ali moze odnekud da iskoci neki podatak ili dogadjaj koji smo sklonili
to ako nekom treba za paranoju

moz da iskoci, al da rovaris pa da nalazis ne moze uvek
mada, ko hoce, on ce da nadje nesto od cega ce da napravi svasta nesto
to je taj princip

Ћао.

prvo ako me ne pitaju kako se to zove precutkivanje,ako me pitaju a precutim znaci da me ne pita neko bitan,a ako nekog bliskog eskiviram onda je to laz a za tim nemam potrebu,i ne udubljujem se previse jer vecina laze kad zine bas nebulozne nebitne stvari

- - - - - - - - - -

pa sto ne bi mogao, pocnes da istrazujes o nekome i eto

ma ok to nije u stvari tema
kako da istrazis ako nisi bliska sa njegovim bliskim osobama,a ako si bliska onda ili si s njim bliska ili od njemu bliskih osoba nista neces saznati

Ћао.

moje misljenje o tome je sta koga boli uvo za moju proslost i moj zivot uopste :ceka:

Ћао.

Prošlost, sadašnjost, a i planovi za budućnost su privatna stvar svakog pojedinca i ukoliko mene lično ne ugrožavaju, nikakva reakcija sa moje strane nije primerena.
Razlozi su razni... i svako ima prava na svoje.
Sad, naravno da postoje stvari za koje mi ne bi bilo svejedno da čujem, postoje i one zbog kojih bih prekinula svaki kontakt sa tom osobom da saznam... ali to su već ekstremi... i dalje nije u obavezi da mi kaže.

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi da "boli" tvog supruga ako ti "iskrsne" neki manijak iz mladosti i maltretira te "zbog toga i toga".

Trebalo bi da "boli" tvoje roditelje, takodje.

Kakva je to otudjenost u postovima nekih korisnika?

ovo od roditelja sto mi je ostalo ne zanim ni moja sadasnjost, a u proslosti je nije ni bilo blizu mene i taman joj posla da me sad nesto priupita, na zalost, a onaj sto ga vise nema, opet na zalost, nije imao kad da vodi racuna o meni jer je neko morao da zaradi za gospodjino skitanje...

a suprug je trebao onda naci neku bez proslosti :confused: mislim da mu roditelji zagovore neku jos kao bebu, koja ce biti dobro cuvana pa da ne rizikuje :roll:

da, moje misljenje je da ne treba razglabati o svojoj proslosti, narocito ako nije prijatna...

a vec ako se desi problem onda ga tad treba rijesavati a ne unapred...

ovo od roditelja sto mi je ostalo ne zanim ni moja sadasnjost, a u proslosti je nije ni bilo blizu mene i taman joj posla da me sad nesto priupita, na zalost, a onaj sto ga vise nema, opet na zalost, nije imao kad da vodi racuna o meni jer je neko morao da zaradi za gospodjino skitanje...

a suprug je trebao onda naci neku bez proslosti :confused: mislim da mu roditelji zagovore neku jos kao bebu, koja ce biti dobro cuvana pa da ne rizikuje :roll:

da, moje misljenje je da ne treba razglabati o svojoj proslosti, narocito ako nije prijatna...

a vec ako se desi problem onda ga tad treba rijesavati a ne unapred...

Ma ne, taman posla, nisam ni ja mislila na neku "proslost" koja se tice intime coveka pre nego da nadje zivotnog saputnika, to ne...

Samo sam mislila ako ima nesto tajno i mnogo ruzno (tipa da je bio u zatvoru, da ima vanbracno dete ili ako je zena abortirala pa je lose izvrsen abortus, ako je neka bolest u pitanju, daleko bilo, i sl.) Treba to reci.

Evo odmah primera: :idea:

Moja sestra (ne rodjena) je imala kao mlada hormonalni poremecaj, i lekari su predvidjali da ce mozda imati problema oko trudnoce (da nece mocu da zatrudni), medjutim, ona je resila da pre braka ipak to kaze buducem muzu, tadasnjem vereniku da ne bi ispalo da je krila od njega "a znala je da mozda nece imati dece". I hvala Bogu, ne samo da ju nije ostavio u nekim najtezim trencucima pre braka kad se iskazao taj hormonalni poremecaj pa je bila u bolnici na ispitivanju, nego su se i vencali i ubrzo dobili dve divne devojcice, danas devojke, lepe, zdrave, prave i pametne, hvala Bogu jos jednom.

Eto na takvu sam vrstu "tajne" mislila. :) :) :)

Izvini ako sam te necim povredila, nije mi bila namera. :)

Poslednja izmena:
prvo ako me ne pitaju kako se to zove precutkivanje,ako me pitaju a precutim znaci da me ne pita neko bitan,a ako nekog bliskog eskiviram onda je to laz a za tim nemam potrebu,i ne udubljujem se previse jer vecina laze kad zine bas nebulozne nebitne stvari

- - - - - - - - - -

kako da istrazis ako nisi bliska sa njegovim bliskim osobama,a ako si bliska onda ili si s njim bliska ili od njemu bliskih osoba nista neces saznati

ne znam... pitas po fejsbuku
a bliski ne znaju pikanterije verovatno

- - - - - - - - - -

ma pisem napamet, nisam tako istrazivala
ili citas sta neko pise po forumu

zavisi da li ta tajna utice na ostatak zivota ili ne, moja drugarica se udala za covjeka koji je znao da ne moze imati djece, godinama je nju mucio da je ona kriva,isla je na razna ispitivanja i kada dobije uredne rezultate on je opet salje da bolje pogleda jer cim ne ostaje u drugom satnju nesto im je promaklo, stim da on nikada nije hteo da ode na ispitivanje... i to je islo sve dok njegova majka vise nije mogla da gleda kako je psihicki zlostavlja i pokazala joj rezultate nalaza koje je radio kao djecak gdje jasno pise da nikada nece moci imati djece... naravno usledio je razvod. Neko je u stanju da krijuci svoje tajne unistava druge osobe.

zavisi da li ta tajna utice na ostatak zivota ili ne, moja drugarica se udala za covjeka koji je znao da ne moze imati djece, godinama je nju mucio da je ona kriva,isla je na razna ispitivanja i kada dobije uredne rezultate on je opet salje da bolje pogleda jer cim ne ostaje u drugom satnju nesto im je promaklo, stim da on nikada nije hteo da ode na ispitivanje... i to je islo sve dok njegova majka vise nije mogla da gleda kako je psihicki zlostavlja i pokazala joj rezultate nalaza koje je radio kao djecak gdje jasno pise da nikada nece moci imati djece... naravno usledio je razvod. Neko je u stanju da krijuci svoje tajne unistava druge osobe.

:tick:

Zato i kazem da je bolje reci na vreme istinu.

U sustini volim da znam krupne stvari ako je u pitanju partnerka / prijatelj. Nekako sam i vise fokusiran na partnerku, ja sa doticnom planiram da provedem zivot i ne bi mi bilo ok da mi posle 2-5 ili koliko vec godina otkrije neku strasnu tajnu o sebi, lupam da je udata i da ima dvoje dece za koje ne pita ili da je lecena zavisnica od narkotika. Naravno, isto ovo bi zeleo da znam i od prijatelja.

Neke stvari i sam krijem, neke su intimne koje ne mora niko da zna, mada da upoznam osobu sa kojom imam toliku povezanost i sigurnost ne bi mi smetalo da kazem i to, jer sta je bilo bilo je, stojim iza toga da sam napravio gresku ili sta vec.
Ja ne pricam neke stvari jer se bojim osude i gubitka ljudi (iskreno na prste mogu da ih izbrojim koliko ih imam i sa kojima komuniciram).

Neko mozda ne prica te stvari zbog traume, siguran sam da niko nece se otvarati nekom ako je bio zrtva silovanja ili tako nesto, mozda posle nekog vremena, ali vecina se boji osude po mom misljenju.

Kako reagujem, pa ako je nesto ozbiljno, ljutim se jer je istina skrivena od mene, kada se ohladim probam da razumem, onda se preracunam da li mogu da zivim sa tim ili ne. Opet, vise volim da mi neko to kaze sve blagovremeno, veca je sansa da cu razumeti i biti tolerantniji.

Ћао.

Svako ima pravo na privatnost.

Ћао.

Ima svega mozda trauma stid itd sve pomesano...

i pitanje je sta neko precuti i koliko je to njemu bitno a koliko tebi...

Mozda ja precutim nesto sto smatram za nebitnim a tebi je to najbitnije :lol:

dakle svako ima pravo da o sebi otkrije koliko to zeli...

a Ostali da li mogu to da prihvate ili ne, njihov problem...

ja nisam za to da se mora sve reci....

U ostalom ako te nesto zanima pitas....

Takodje upoznavanje je spontani proces... mnogo toga se isprica usput onako...

:uja:

- - - - - - - - - -

Svako ima pravo na privatnost.

i to....

- - - - - - - - - -

Kao sa lešom - ako ga pokopaš, što bi ga iskopavao?
Zarad tuđe nekrofilije, jok.

ovo je dobro :lol:

- - - - - - - - - -

Ko te voli voli tebe sada tvoju licnost....

a ne tvoju proslost

Back