ШКОЛСТВО - ВАПАЈ СТРУЧЊАКА !

U prvom razredu o.s. deca imaju 9 predmeta, sto u proseku bude 4-5 casa dnevno. Da ministri i raznorazni strucnjaci razgovaraju i pitaju za misljenje uciteljice koje imaju direktan kontakt i rade sa tom decom tu se ne bi naslo nista osim maternjeg jezika, matematike, prirode i drustva, lik, muz i fiz kulture. Ta deca su mala, gradivo je nabuzdeno iako se islo rasterecivanju, pa se obradjuju teme koje deca tesko kapiraju. Verujte ljudi da mi se desavalo da udjem u ucionicu da odrzim treci a nekad i drugi cas i da mi treba najmanje 15 minuta da decu razbudim i zasinteresujem za cas. Previse su optereceni a jos uvek mali.

marlon:
mito bre, nemo se primas... nema pojma jom.. u vojvodini to rade uzivo vec dugo. idi npr. u suboticu predvece dacu ti adrese de se skupljaju pa posmatraj fizionomije koje se skupljaju... malo novina...
...
Satanisti najavili žrtvovanje deteta

...
...

a ja bi dodao
odredjeni DSSovci znaju za neka zrtvovanja dece
al ih za to zabole...

ko je gori???

the shezika:
U prvom razredu o.s. deca imaju 9 predmeta, sto u proseku bude 4-5 casa dnevno. Da ministri i raznorazni strucnjaci razgovaraju i pitaju za misljenje uciteljice koje imaju direktan kontakt i rade sa tom decom tu se ne bi naslo nista osim maternjeg jezika, matematike, prirode i drustva, lik, muz i fiz kulture. Ta deca su mala, gradivo je nabuzdeno iako se islo rasterecivanju, pa se obradjuju teme koje deca tesko kapiraju. Verujte ljudi da mi se desavalo da udjem u ucionicu da odrzim treci a nekad i drugi cas i da mi treba najmanje 15 minuta da decu razbudim i zasinteresujem za cas. Previse su optereceni a jos uvek mali.

nemaju klinci nikada 5 casova. sve do 4-5 razreda.
a skolstvo nam je lose koncipirano. mi sto spadamo u rang genija nismo nikako odvojeni od ostatka stada i oni usporavaju nas napredak. umesto da su nas odvojili u startu pa istancili talente svakome, ova zemlja bi bila daleko bolja jer bi imala strucnjake za odredjene oblasti. ovako ja idem u razred sa istima koji ga ne prodju, i koji imaju stotine izostanaka iz skole. i mi smo razred:roll:

Odlicna tema, bas me zanima taj fenomen obozavanja demona i slicnih stvari, kao da su izasli iz satanske Biblije.

Sabrina Vestica, Buffy ubica vampira, Zacarane, i slicno. Nemoguce da se to slucajno radi, i to da se povecava obim takvih sadrzaja.

Objektivno govoreci sta neko moze da postigne sa time da uci decu takvim stvarima? Meni ako neko bude decu ucio takvim stvarima dobice polomljene kosti.

Angelico-Payne:
Odlicna tema, bas me zanima taj fenomen obozavanja demona i slicnih stvari, kao da su izasli iz satanske Biblije.

Sabrina Vestica, Buffy ubica vampira, Zacarane, i slicno. Nemoguce da se to slucajno radi, i to da se povecava obim takvih sadrzaja.

Objektivno govoreci sta neko moze da postigne sa time da uci decu takvim stvarima? Meni ako neko bude decu ucio takvim stvarima dobice polomljene kosti.
Slazem se!
Moje dete ce ove godine poci u prvi razred, zato cu pazljivo pratiti sta se desava.

ma gluposti. desetice ne shvataju???
ja sam savladao racunanje sve 4 operacije u svojoj 5. godini. mislim mene je to interesovalo i ja sam zeleo da naucim, ali isto tako u prvom razredu vecina to nije znala, ali nije ni imala problem da nauci tako nesto.
pa nisu valjda ova deca danas debili? zvuci tako prema ovome sto ti kazes

(ja nisam imao 4-5 casova dnevno vec 3-4 )

Angelico-Payne:

ma da...a tek gospodari prstenova i "haris loncar"
ju, ju...pu, pu...bu sotono... :roll:

elem...ne, ne radi se slucajno, to se radi zbog toga sto je zanimljivo, kontraverzvno i donosi pare...

Saglasna sam sa tobom. Izgleda da smo i koleginice. :)

ljubica018:

Saglasna sam sa tobom. Izgleda da smo i koleginice. :)

Jednu godinu sam predavala Engleski jezik u osnovnoj skoli. Drzala sam casove od prvog do osmog razreda.

Nexus 6:
ma da...a tek gospodari prstenova i "haris loncar"
ju, ju...pu, pu...bu sotono... :roll:

elem...ne, ne radi se slucajno, to se radi zbog toga sto je zanimljivo, kontraverzvno i donosi pare...

Ne slazem se da sve donosi od toga pare, cak su neke serije bile u gubicima pa su opet nastavile sa produkcijom.. to je zanimljivo..

U svakom slucaju, zar ti zastupas temu da je dobro - dosadno, a zlo i sve vezano uz njega uzbudljivo - zanimljivo? Znaci ako se deci nesto svidja ti im to das... kad bi tako ljudi vaspitavali decu, na ulicama bi danas bio pakao.

Gde li je Jomini?
On tvrdi da prosvetari imaju tri meseca odmora, a JA tvrdim da UCENICI imaju 3 meseca odmora.
Osim, ako ne bi da je nesto on Ministar prosvete, naterao nastavnike da za to vreme predaju klupama.
Onda prozivka: Ima li odsutnih- ne bi postojala, sve klupe na broju. Jedino bi bilo problematicno ocenjivanje - svaka zna sve, nijedna ne zna nista :lol:

*BILJA*:
Gde li je Jomini?
On tvrdi da prosvetari imaju tri meseca odmora, a JA tvrdim da UCENICI imaju 3 meseca odmora.
Osim, ako ne bi da je nesto on Ministar prosvete, naterao nastavnike da za to vreme predaju klupama.
Onda prozivka: Ima li odsutnih- ne bi postojala, sve klupe na broju. Jedino bi bilo problematicno ocenjivanje - svaka zna sve, nijedna ne zna nista :lol:
Izvoli snajka? :D

Angelico-Payne:
Ne slazem se da sve donosi od toga pare, cak su neke serije bile u gubicima pa su opet nastavile sa produkcijom.. to je zanimljivo..

U svakom slucaju, zar ti zastupas temu da je dobro - dosadno, a zlo i sve vezano uz njega uzbudljivo - zanimljivo? Znaci ako se deci nesto svidja ti im to das... kad bi tako ljudi vaspitavali decu, na ulicama bi danas bio pakao.

pa ko uopste kaze da je to za decu?

drugo, "kad bi ljudi tako vaspitavali decu"???
ljudi i ne vaspitavaju decu...samo ih tutnu pred TV, ili ih upisu u skolu za male manekene, i zavrse posao, i onda su im posle krivi serije, filmovi, hevi metal i video igre...stara prica...

Back