Skolski dnevnik

Hoćeš da napraviš veštački dnevnik, pa da slikaš svoje kobajagi ocene, pa da pokažeš roditeljima?
Napraviš stranicu u Excelu pa otštampaš, kao da oni znaju kako dnevnik izgleda

Izgleda tragično . . . pogotovo kada znaš ko ga je sve pod miškom držao.

@MrFichko
Mislim da tako nešto na internetu nećeš naći - dnevnik je dokument.
Promeni pristup traženja ... kreni na otuđivanje istog iz školskog zmijarnika.
šalim se ... :lol:

Ima ovde na Krsti profesora, pa probaj da postaviš pitanje u vezi toga što te interesuje
... možda te neko od njih prosvetli. :D

Ima ovde na Krsti profesora, pa probaj da postaviš pitanje u vezi toga što te interesuje
... možda te neko od njih prosvetli. :D
Pa imam utisak da hoće da napravi neki performans, kao što su kod nas na fakultetu napravili kobajagi indekse pa kada organizuju neki performans "alternativni školski čas" onda upišu "uspešno položio" i lupe kobajagi pečat

Ali sama stranica za ocene (u ovom novom plavom dnevniku) je jednostavno spisak predmeta kao u svedočanstvu/knjižici, gde sa desne strane postoje još četiri kolone, bela-siva-bela-siva. U bele se upisuju ocene, a u sive se upisuje npr. "odličan (5)" na polugodištu odnosno kraju godine.
Gore u zaglavlju se nalaze ime i prezime učenika i neki delovodni brojevi po kojima se đak vodi u školskom dosijeu otkako se upiše.
Dole na dnu se nalazi mesto za broj neopravdanih i opravdanih, opšti uspeh i to je valjda to.
U osnovnoj školi su imena predmeta otštampana, sem što postoji prostor na liniji da se upiše naziv drugog stranog jezika, veronauka ili građansko, izborni sport

Ja sam našao samo ovo kao sliku crvenog dnevnika:
dru-osmaci.jpg

Zašto? Šta fali crvnima? Mi u srednjoj koristimo crvene...
Pa kad je počela reforma onda je prvi razred dobio nove plave dnevnike, i onda su toj generaciji nadalje bili samo plavi dnevnici.
Najveća razlika koju ja vidim je izgled dela gde su ocene. U crvenom dnevniku je kao na slici gore, a u plavom svaki đak ima svoju stranicu i to liči na uvećanu knjižicu/svedočanstvo samo sa puno prostora da se sve ocene upišu.
Meni je crveni dnevnik bio mnogo bolji. Možeš da prevučeš pogledom preko stranice (ili prelistaš 3-4 strane) i da uporediš ocene iz nekog predmeta svih đaka odjednom. Ovako vidiš ocene tog jednog đaka iz svih predmeta, a to nastavniku nije korisno. Šta me briga šta on ima iz matematike ili istorije, važnije mi je gde je u poređenju sa ostalim đacima iz mog predmeta. Ali je valjda ovako dobro za privatnost, ako roditelji dođu da vide ocene da ne bi videli ocene drugih đaka.

Da, u pravu si...
Pa kad je počela reforma onda je prvi razred dobio nove plave dnevnike, i onda su toj generaciji nadalje bili samo plavi dnevnici.
Najveća razlika koju ja vidim je izgled dela gde su ocene. U crvenom dnevniku je kao na slici gore, a u plavom svaki đak ima svoju stranicu i to liči na uvećanu knjižicu/svedočanstvo samo sa puno prostora da se sve ocene upišu.
Meni je crveni dnevnik bio mnogo bolji. Možeš da prevučeš pogledom preko stranice (ili prelistaš 3-4 strane) i da uporediš ocene iz nekog predmeta svih đaka odjednom. Ovako vidiš ocene tog jednog đaka iz svih predmeta, a to nastavniku nije korisno. Šta me briga šta on ima iz matematike ili istorije, važnije mi je gde je u poređenju sa ostalim đacima iz mog predmeta. Ali je valjda ovako dobro za privatnost, ako roditelji dođu da vide ocene da ne bi videli ocene drugih đaka.

Inače crveni dnevnici bi trebalo da se postepeno uklanjaju iz upotrebe i da postoje samo plavi.

Ja kolko znam, poslednji crveni dnevnik je iz 8 (u osnovnoj bar) uklonjen prosle godine. Fala Bogu, stalno sam blenula da ne omasim rubriku. Stigla sam dotle da i kuci pisem iskljucivo penkalom, za slucaj da pogresim. Vise crvenih dnevnika nema, opet kazem, hvala Bogu dragom

Pa zato vodis evidenciju u svesci, onako kako tebi odgovara, i tu ti je pun pregled svega. Mene su oni mali pravougaonici ubijali u pojam...

Back