Skolske uniforme u Jagodini

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

qqjay

Domaćin
Poruka
3.568
Pa, ne znam ni sta da napisem... :lol:":hahaha: :rotf:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/514657/KAO-U-SEVERNOJ-KOREJI-Skole-u-Jagodini-obukle-decu-u-OVO

542514_uniforme-foto-alo-rs-2_f.jpg

- Samo osmaci neće nositi uniforme, videćemo da za njih uradimo neke marame. Takođe, uniforme će sledeće godine nositi i prosvetni radnici. Koštaće 1.000 dinara i moći će da se plati na dve rate. Imamo oko 30 uniformi za socijalno ugrožene koje oni neće plaćati - kaže direktorka OŠ "17.oktobar" Biljana Milanović.

marame kao skolska uniforma. :huh: :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Zato i jeste napravljeno sivo i monotono, da se ne bahati ni na jedan nacin.

pa mogli su i po tri rupe na dzaku za krompir iseku. a sto ej hit da ce osmaci biti obelezeni maramama. :lol:

jeste, ali i ovo je napredak
U cemu naredak? Pa ja sam nosila lepsu i devojcicama primereniju uniformu u "komunizmu" nego sto su ove.

Zato i jeste napravljeno sivo i monotono, da se ne bahati ni na jedan nacin.

Pa cilj jeste da se koncentrise na ucenje a ne na status koji mnoge roditelje kosta mnogo, ali ovo je bas bez ikakve maste, to ni za odrasle nije.

A da izbacimo predmet likovna kultura i muzička kultura. Možemo i fizičko, što da ne.

Slazem se da je dizajn morao da bude bolji.

- - - - - - - - - -

Ja decu u skolu ne bih pustio da im propisu obavezu nosenja uniforme.

Onda bi nasi dedovi ostali nepismeni... posto su se tada uniforme itekako nosile. Razmisli o tome.

Onda bi nasi dedovi ostali nepismeni... posto su se tada uniforme itekako nosile. Razmisli o tome.

Pa i jesu većinom bili a i još uvijek su nepismeni.

- - - - - - - - - -

Ja decu u skolu ne bih pustio da im propisu obavezu nosenja uniforme.

Škola, pre svega, treba da služi u cilju sticanja znanja. Na silu peglanje socijalnih razlika je jednostavno nemoguće. Slažem se za neki dress code, ali ovo je preterivanje. Nadam se da će i nastavnici onda biti uniformisani, jer ipak treba da daju vlastiti primjer u svemu ovome.

Back