Рабат од продаје уџбеника не иде професорима у џеп, него школи!

А професори се бакћу са уплатницама, неплатишама, евиденцијама, ратама....

С времена на време појави се нека издавачка кућа која донесе проспекте са понудом разних књига, енциклопедија и слично. Моје је да то поделим ђацима, јер ми је посао да их уведем у свет књиге и навике куповања и поседовања књига и приручника, али не сећам се да је ико икад наручио књигу на тај начин....
Кад смо ми били ђаци било је обавезно да СВИ купујемо неки школски часопис... Они развијају читалачку културу, навику читања, шире опште образовање...али, на жалост, већ деценијама више не постоје! То јест, постоје, али их нико више не наручује...или по пар ђака у нижим разредима...

Моја деца узимала
Школарку, и
Националну географију јуниор, али, пошто их је било само двоје-троје, школа је одустала од наручивања....
Било је покушаја у нашој општини да се покрене такав часопис који би штампао вести из локалних школа, дечије радове... Општина га је дотирала, тако да је његова цена била 30 (и словима - тридесет!

) динара, па није опстао! Уложила сам много времена и рада да кроз тај часопис популаришем нашу школу и ђаке у њој, слала њихове фотографије, радове, окупила сам новинарску секцију, деца се ангажовала....па сам ипак добила преко њушке од неких (ипак само неких) родитеља како их пљачкам (а ја никакве вајде од тога нисам имала) и
како је 30 динара месечно много у данашњој беспарици! ....А све ми то говораху преко дима цигарете које коштају 100 динара дневно...
О ђачком динару одлучује Савет родитеља, а не професори! Ни у мојој школи ни у школама моје деце не постоји, али да постоји гласала бих за њега ако бих имала увид у то како се троши, то јест ако би моје дете захваљујући њему седело пола дана у окреченој учионици, ако би имало, рецимо, добре лопте на физичком, хемикалије у хемијском кабинету, столице са наслонима а не ко оглодане, завесе на прозорима, течни сапун у ве-цеу...
Да ли си сигурна да у току школске године ученици не направе никакву штету школском инвентару?

Буди објективна по пагледај по школи мало боље... То су сигурно професори одваљивали славине, шарали маркерима клупе, врата, зидове, остављали отиске ципела на зидовима, урезивали имена шестаром, разбијали прозоре лоптом и слично....

Не знам какве се то књиге продају по једној а набавају по другој цени?

Књиге се наручују од издавача и плаћају уплатницом на жиро-рачун школе, и имају исту цену као у књижарама!

Уџбенике за средњу школу моја ћерка је фотокопирала...све до једног....