Školovanje kod kuće (Homeschooling) u Srbiji

Postoji i nasilje u porodici pa sad ajd da zbog toga ne dozvolimo školovanje kod kuće, ista logika. I ko može da priušti privatne učitelje svojoj deci njihovu decu uglavnom ne maltretiraju.

---

Mišljenje o temi škola nije tu samo da deca nabubaju koliko vagona žita se proizvelo kada je poslednji put odštampan udžbenik, već pre svega da deca steknu drugare među vršnjacima, a moglo bi i da se uoče i otklone nepravilnosti proistekle iz porodice, ali kako se previše daje za pravo roditeljima od toga niš. Jer smo potpuno zanemarili vaspitni aspekt.

Nisu sve škole prihvatljive. Postoje i one gde ima vršnjačkog nasilja, problema sa drogom ali ima i neslaganja roditelja sa programom ili zahtevima od države (recimo vakcinisanje)
Tacno, skola Drinka Pavlovic, nekada na najboljem glasu, postade izvor radjanja svih negativnosti.Pusenje , droga, nasilje,a vecina deca poznatih.
I kako onda skola moze da bude obrazovna i vaspitna ustanova?
Nekad bilo , sad se pripoveda...
Bar tako malu decu, roditelj treba da prati, kontrolise..socijalizovace se oni brze i bolje ako su pod kontrolom onih koji imaju puno razumevanja i ljubavi za njih.
Ako je online nastava pa nisu u "zatvoru" a jos manje ako sa nekim iz porodice uce ..
Sem toga bice ih sve manje sa krivom kicmom od preteskih torbi....

То је део нашег живота,
постоји на свим нивоима "вршњаштва".

Рат је отац свему, зар не ?!
To što postoji ne zači i da treba da opstane. Odavno je prošlo vreme da se deca "kale" na taj način.

Homeschooling je samo još jedna mogućnost koju roditelji treba (a eto pročitao sam i) da imaju. Nije to za svakoga zbog mnogo razloga, ali ima siogurno dece kojima je neophodno

To što postoji ne zači i da treba da opstane. Odavno je prošlo vreme da se deca "kale" na taj način.

Homeschooling je samo još jedna mogućnost koju roditelji treba (a eto pročitao sam i) da imaju. Nije to za svakoga zbog mnogo razloga, ali ima siogurno dece kojima je neophodno

Понекад, нарочито на филозофији, пишем о смислу живота.

Тад објасним да смисао није исти за све узрасте,
па још објасним да је смисао живота деце игра,
а омладине љубав.

Такође објасним да је по том мом виђењу ствари
смисао живота одраслих рад и стицање.

Понекад, кад дајем проширена објашњења
кажем да је највећи злотвор онај:

- ко деци одузме игру
- омладини љубав
- а одраслима плаћени посао

Тај их директно тера у губљење смисла живота
и последично, самоубиство.

Сад ти види какве то има везе са твојим изолационизмом.

Понекад, нарочито на филозофији, пишем о смислу живота.

Тад објасним да смисао није исти за све узрасте,
па још објасним да је смисао живота деце игра,
а омладине љубав.

Такође објасним да је по том мом виђењу ствари
смисао живота одраслих рад и стицање.

Понекад, кад дајем проширена објашњења
кажем да је највећи злотвор онај:

- ко деци одузме игру
- омладини љубав
- а одраслима плаћени посао

Тај их директно тера у губљење смисла живота
и последично, самоубиство.

Сад ти види какве то има везе са твојим изолационизмом.
Slažem se stavom kao generalnim konceptom. Medjutim ovde je reč o iznimcima. Kao što neko dete ne može da ide u školu zbog bolesti tako isto ima i dece koja ne mogu psihički da trpe pritisak.

Slažem se stavom kao generalnim konceptom. Medjutim ovde je reč o iznimcima. Kao što neko dete ne može da ide u školu zbog bolesti tako isto ima i dece koja ne mogu psihički da trpe pritisak.

Сад размишљам,
ти уствари рекламираш кућно школовање
јер те нервира вршњачко насиље ?

Онда отвори тему о томе,
овако испада да би цело човечанство у затвор ставио,
јер је твом малом неко лупио шамар испред школе !?

Ја сам бре целу гимназију (14. БГД) ишао алтернативним путевима
због мангупа који су се окупљали испред школе !

Пошто су неке ученице биле у љубави са њима
пратили су нас и на екскурзије ... Ноћна мора !

Али не гласам ни за стрељање ни за изолацију !

Ја сам тада нашао решење у избегавању,
зашто ? Зашто се нисам супротставио ?
Зато што ме још више од силеџија иритирала идеја да и ја направим своју екипу.
Волео сам слободу ...

Све у свему свако треба да нађе свој пут, свој начин преживљавања,
а пут је трновит све до звезда - то је познато !

Ево ти шта ми се ноћас десило,
не могу да приђем згради у којој живим,
два пса, Хаски и неки мањи мрша кидишу на усамљене пролазнике.

Приђе ми нека жена и пита да прођемо заједно,
сложим се,
и гађајући их уз повике "чибе !" прођемо,
и још спасемо неког јадног старца кога су облајавали и блокирали.

На крају ми се жена захвали,
а ја јој објасним да ни ја без њене помоћи не бих прошао ...

Ето, а керова није било задњих година,
само власнички пси и то мали слатки, нико их се не плаши.

Ова двојица имају огрлице
мора да су побегли слуђени новогодишњом канонадом.

Али шта ми имамо са тим ?
Жао ми је, морам да се браним !

Сад размишљам,
ти уствари рекламираш кућно школовање
јер те нервира вршњачко насиље ?
Normalno da me nervira vršnjačko nasilje. Prisutno je svugde u svetu pa naravno ni mi nismo izuzeti. Siledžija ima svugde.

Školovanje kod kuće je rešenje u duhu tvog razmišljanja jer izbegavaš uzrok problema. Postoje deca koja jednostavno ne mogu da se sa time izbore i kojima ostaje nezarašćena rana celog života a ima i koja se ubiju.

Homeschooling je veoma zahtevno, nije za svako detge a još manje za svakog roditelja. Drago mi je da ipak postoji zakonska mogućnost

Normalno da me nervira vršnjačko nasilje. Prisutno je svugde u svetu pa naravno ni mi nismo izuzeti. Siledžija ima svugde.

Školovanje kod kuće je rešenje u duhu tvog razmišljanja jer izbegavaš uzrok problema. Postoje deca koja jednostavno ne mogu da se sa time izbore i kojima ostaje nezarašćena rana celog života a ima i koja se ubiju.

Homeschooling je veoma zahtevno, nije za svako detge a još manje za svakog roditelja. Drago mi je da ipak postoji zakonska mogućnost

Никада баш сви нису могли баш све
Дарвин је то лепо разрадио ...

Back