Ja sam sasvim potiv. Škola nije samo obrazovna, već i vaspitna ustanova, a posebno za socijalizaciju dece.
Ja sam prezadovoljna školom gde mi idu deca, u centru Zemuna. Obe učiteljice vrhunske, deca kao deca malo nemirna, ali ništa ne bi moglo da zameni to da se oni tamo upoznaju, druže, svađaju, mire, itd... To je možda i najvažniji aspekt škole. Da ne govorim da su svi roditelji presrećni kako se ukinula online škola (za neke razrede) jer konačno mogu da dođu sebi. Ne može učenje i vaspitanje niko da zameni.
A propo toga, ja sam za đake osnovnih škola možda i "pre"obrazovana... tako sam jednom držala matiš jednom osnovcu, ali stalno je imao kečeve. tada sam bila asistent na faksu. Roditelj kaže meni nemojte se ljutiti, ali Vi niste učitelj ili profesor u školi, ja bih probala sa njima. I zaista, nađe neku prof osnovne škole, ona dete tako brzo nauči za čas popravi sve te kečeve... jednostavno, ja sam možda objašnjavala previše apstraktno za njen uzrast, jer za mene je matiš tako kao igra, ali nju nisam pogodila. Ne postoji džaba učiteljski faks, a i na ovim drugim fakultetima postoji nastavnički smer, baš iz tih razloga... Tako da to što neko kao ZNA nešto, nije nužno da će to umeti detetu i da prenese.