Skolioza

Lazarosaurus

Zainteresovan član
Poruka
152
Kopao sam po temama,ali nigde nisam nasao pa ako vec negde postoji nek se obrise ili premesti.
Imam 16 godina i otisao sam kod fizijatra koji mi je rekao da imam skoliozu.Nijem i rekao koliko je ozbiljno,ali mi je dao 3 meseca da radim vezbe.Zanima me da li te vezbe stvarno pomazu i ima li nekog ko je izlecio skoliozu da mi isprica iskustvo.Plasim se da sam prestoa da rastem i da ce biti teze ispraviti je.Trenirao sam i odbojku ali prestao godinu dana zbog ksole i sad cu se opet vratiti.Ne pijem , ne pusim, ne drogiram se,ali mi je komp dosta unistio kicmu.

Kopao sam po temama,ali nigde nisam nasao pa ako vec negde postoji nek se obrise ili premesti.
Imam 16 godina i otisao sam kod fizijatra koji mi je rekao da imam skoliozu.Nijem i rekao koliko je ozbiljno,ali mi je dao 3 meseca da radim vezbe.Zanima me da li te vezbe stvarno pomazu i ima li nekog ko je izlecio skoliozu da mi isprica iskustvo.Plasim se da sam prestoa da rastem i da ce biti teze ispraviti je.Trenirao sam i odbojku ali prestao godinu dana zbog ksole i sad cu se opet vratiti.Ne pijem , ne pusim, ne drogiram se,ali mi je komp dosta unistio kicmu.
Radio sam vežbe 4 meseca, skoro svaki dan po sat i po vežbi istezanja, i veruj mi, ne pomaže iako sam imao blag oblik skolioze.Od vežbi sam jedino postao neverovatno, gledano u odnosu na period pre nego što sam počeo da ih radim, razgiban.Plivanje je milion puta korisnije nego vežbe za kifozu i skoliozu.

Ако није велик степен сколизе, са вежбама се мора почети.
Неки облици се зауставе вежбама. Неки не и прогредирају временом док се не установи потреба за операцијом.
Између вежби и операције, углавном се даје мидер.

Da, svakako, vježbe mogu pomoći sigurno. Govorim ti iz iskustva, vježbama je izliječena i skolioza i kifoza istovremeno, a to je svakako komplikovanije. Samo, vježbe moraš raditi redovno i pravilno i ubrzo će se osjetiti poboljšanje. Nemoj posustati, ne dozvoli da ti dosadi, jer ako ne budeš uporan ne samo što će se ta deformacija vremenom vidjeti i na prvi pogled nego će ti stvarati još mnogobrojne tegobe. Dakle, radi redovno vježbe i idi na kontrolu, garantujem ti da ćeš za neko vrijeme sasvim riješiti problem. NEMOJ ODUSTAJATI, jer radeći te vježbe osim što rješavaš problem i osjećaćeš se veoma dobro.

koliko ti je stepeni krivina? krivljenje kicme je najvece u periodu rasta ako je stao rast onda uglavnom i krivljenje kicme stane...
Vezbe pomazu ako je krivina mala i ako se rade svakodnevno...
Meni nisu pomogle,kao ni mider jer sam naglo izrasla,bila sam mrsava,misici nisu drzali kicmu pa mi je krivina skocila nenormalno tako da sam operisana sa nekih 15 i po godina...
Radi vezbe i idi redovno na kontrolu, jel su te pregledali na Banjici?

E pa ovako, moj sin ima skoliozu,ustanovljena mu je prije godinu dana, 28 torakalno i 16 lumbalno. Nakon godine dana neaktivnog vjezbanja i neaktivnog nosenja korseta krivina mu je ostala ista. Trenutno se nalazimo u Njemackoj i od sutra zapocinjemo sa Sroth metodom vjezbanja pa da vidimo dali ce to dovesti do dobrih rezultata.

Back