Školama fali 1.312 zaposlenih: uskoro konkursi za prijem u osnovnom i srednjem obrazovanju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.476

OSNOVNE i srednje škole će, u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos za 1.312 upražnjenih radnih mesta u obrazovnim ustaniovama sa najmanje 30 odsto angažovanja.​

Kako je najavila Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete, time se realizuje sedma A faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

- U poslednje četiri godine zahvaljujući ovim odlukama posao za stalno dobilo je više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja - rekla je Đukić Dejanović. - Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima. Ovi procesi se dogovaraju i realizuju u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

https://www.novosti.rs/obrazovanje/...konkursi-prijem-osnovnom-srednjem-obrazovanju
ШКОЛАМА ФАЛИ 1.312 ЗАПОСЛЕНИХ: Ускоро конкурси за пријем у основном и средњем образовању

Foto N. Karlić

nije u redu to sto je veoma lako postati prosvetni radnik
takodje taj poziv je vecinom sastavljen od politickih uhleba
Jedan je radio u prosveti sa 3 diplome tačno 30 dana i izmaltretirao Vukovce, najbolje đake-oni su mu bili specijalna meta. Isteran iz škole je psovao po ulici godinama.
Čujem da više nije živ.
Mom školskom drugu trauma još nije tretirana.

Sad ce Lagerta da upadne na temu sa pricom o nekim Pakistancima, Nepalcima i Ugandjanima.

Za 3...2...1...
Pa upašću i ja ako treba.
Kao Lagertin kolega ne znam koliko je uljudno generalizovazi prosvetne radnike i nemati pojma kako to izgleda na terenu.
Naravno da je širok dijapazon ljudi koji rade u prosveti ali je prilično veliki procenat onih koji predano rade taj posao. Koji dobijaju veliko poštovanje od bivših đaka, koje nema cenu u novcu već nečem drugom.

Kao što postoje roditelji koji ne kažu makar "dobar dan" ili doviđenja, nastavnicima koji su se zauzeli za njihovu decu da napreduju u nekoj oblasti i da napreduju kao ljudi, radno odgovorni i kao budući srednjoškolci ili studenti

Mi smo društvo sa ogromnim talentom za pljuvanje u stilu generalizacije i sa minimalnim talentom za razmišljanje, sagledavanje ili kritičko mišljenje.

Kao Lagertin kolega ne znam koliko je uljudno generalizovazi prosvetne radnike i nemati pojma kako to izgleda na terenu.
Naravno da je širok dijapazon ljudi koji rade u prosveti ali je prilično veliki procenat onih koji predano rade taj posao. Koji dobijaju veliko poštovanje od bivših đaka, koje nema cenu u novcu već nečem drugom.

Kao što postoje roditelji koji ne kažu makar "dobar dan" ili doviđenja, nastavnicima koji su se zauzeli za njihovu decu da napreduju u nekoj oblasti i da napreduju kao ljudi, radno odgovorni i kao budući srednjoškolci ili studenti

Mi smo društvo sa ogromnim talentom za pljuvanje u stilu generalizacije i sa minimalnim talentom za razmišljanje, sagledavanje ili kritičko mišljenje.

a prosvetari nisu deo drusva ?
imuni su na drustvene tokove ? nisu savremenici ovog doba ?

za nekoga kome su poverena deca kao buducnost nacije nema igranja sa procentima.
tacka
to nalaze zdrav razum

ako predano rade onda medju njima ne bi opstajali klosari pijanci narkomani splavaruse i pedofili kao i oni koji uzimaju novac itd
da je to zdrava sredina onda bi ih sama istisnula ali nije

daleko je od zdrave
trulez je ogroman
i realnost to dokazuje svakog dana

za nekoga kome su poverena deca kao buducnost nacije nema igranja sa procentima.
tacka
to nalaze zdrav razum

ako predano rade onda medju njima ne bi opstajali klosari pijanci narkomani splavaruse i pedofili kao i oni koji uzimaju novac itd

daleko je od zdrave
trulez je ogroman
Tako je u svim profesijama

tacka
to nalaze zdrav razum

daleko je od zdrave
trulez je ogroman
A ono što je jasno kao 19 dana
Ti dana nisi proveo u kolektivu prosvete niti u radu sa decom

Poslednja izmena od moderatora:
e tu si se malo zaiebo
ni policajcima ni limarima ni lekarima ni snajderkama nisu poverena deca
i zato nema opravdavanja i relativizacije
A ti si se malo više zajebo
Ali ne umeš da prepoznaš
Jbg
Lekarima su itekako poverena deca.
Opet da ponovim.

Tacno, ali Lagerta previse kuka na forumu, ovakvu poruku ne bih napisao za tebe npr.
Ja i generalno na forumu pisem samo kroz individualnu pljuvacinu.
A i nju ne pljujem, vise je zezam. :super:

Tacno, ali Lagerta previse kuka na forumu, ovakvu poruku ne bih napisao za tebe npr.
Ja i generalno na forumu pisem samo kroz individualnu pljuvacinu.
A i nju ne pljujem, vise je zezam. :super:
Razumem Lagertu u tom kontekstu što je dugo znam na forumu i razmenili smo neka iskustva

Naravno da moram da dozvolim da se prosveta kritikuje ali ne i da se pljuje

Razumećeš ;)

A ti si se malo više zajebo
Ali ne umeš da prepoznaš
Jbg
Lekarima su itekako poverena deca.
Opet da ponovim.

niko od prosvetnih radnika ne zeli da prihvati odgovornost za stanje
a oni su u prvom redu odgovorni

proizvod njihovog rada su deca
a svakog dana vidimo da je sve vise nasilja i narkomanije i tako dalje ...

do sad ste krivili roditelje
sistem
medije
babe i dede
video igrice
internet
filmove
crtace
muziku
starlete
i sta sve ne

ocete li na kraju da preuzmete odgovornost za proizvod svog rada ili cete jos da se koprcate i kmecite

bukvalno za svoju nesposobnost krivite drustvo koga ste deo i to onaj deo koji najvise doprinosi svemu tome sto vam sad smeta

ti serres,
niko od prosvetnih radnika ne zeli da prihvati odgovornost za stanje
a oni su u prvom redu odgovorni

proizvod njihovog rada su deca
a svakog dana vidimo da je sve vise nasilja i narkomanije i tako dalje ...

do sad ste krivili roditelje
sistem
medije
babe i dede
video igrice
internet
filmove
crtace
muziku
starlete
i sta sve ne

ocete li na kraju da preuzmete odgovornost za proizvod svog rada ili cete jos da se koprcate i kmecite

bukvalno za svoju nesposobnost krivite drustvo koga ste deo i to onaj deo koji najvise doprinosi svemu tome sto vam sad smeta
Većina mojih kolega, uključujući i mene, ne krivi nikoga već radi svoj posao maksimalno dobro, svako prema svojim mogućnostima.

Ono što ti nemaš kapacitet da shvatiš (mada mislim da pre svega ne želiš) je da ima mnogo dece, bivših i sadašnjih đaka i njihovih roditelja, koji su meni i mojim kolegama izuzetno zahvalni i dan danas za zalaganje i rad i odnos koji smo gradili, koji je ostavio veliki uticaj na njih kao buduće ljude, a ne samo studente ili stručnjake.

Fan fekt, moja škola nije nijednom štrajkovala u poslednjih 20 i kusur godina.

Još jednom (valja se)

Većina mojih kolega, uključujući i mene, ne krivi nikoga već radi svoj posao maksimalno dobro, svako prema svojim mogućnostima.

Ono što ti nemaš kapacitet da shvatiš (mada mislim da pre svega ne želiš) je da ima mnogo dece, bivših i sadašnjih đaka i njihovih roditelja, koji su meni i mojim kolegama izuzetno zahvalni i dan danas za zalaganje i rad i odnos koji smo gradili, koji je ostavio veliki uticaj na njih kao buduće ljude, a ne samo studente ili stručnjake.

Fan fekt, moja škola nije nijednom štrajkovala u poslednjih 20 i kusur godina.

Još jednom (valja se)

Ne seri
nastavicemo sutra
mora pava gan

ua prosvetari !

Teško da će se naći 1500 ludih da se bakću sa raspuštenom dečurlijom (dobrim delom) i njihovim bahatim mamama.
I tatama koji ih takođe podržavaju tako što kenyaju po nastavnicima. Ne mogu da im oproste što njihova pamet nije prepoznata i nagrađena boljim ocenama. Imam jednog takvog pametnjakovića u familiji koji maltretira i učiteljicu a i dete - ništa ne radi s njom, sam jedva završio školu, svi mu krivi, na sve ima zamerke.

Kad se setim svojih nastavnika velika većina je bilo skroz na mestu, neki zanimljiviji, neki malo dosadniji, ali se ne sećam da su nam otvarali lobanju da bi nas naučili nego nam ispričaju i objasne lekciju a kuči učiš sam.

Danas su prevelika očekivanja, previše zavisti, previše ambicija, a premalo interesovanja i ljubavi prema predmetima koji proističu pre svega od rada roditelja s decom a ne od nastavnika, oni su tu najpre da usmere.

Da je taj posao lak i dobro plaćen ne bi falilo kadra. A mislim da će biti još gora situacija jer samo blesav može da ide u prosvetu da budu vreća za istresanje nevaspitane dečurlije, njohovih roditelja sa svojim očekivanjima i PP službe zaposlene da podržavaju "dečija prava".

Žalosno je što će da ispaštaju normalni roditelji tj. njihova deca, a oni su ipak u većini.

Back