Skoda Superb vs Passat vs Talisman

Volvo je davao 10 godina apsolutne garancije kada se probijao na USA tržište. Hyundai ikia izmislili7 godina garancije. Do tada nemac davao godinu dana garancije :lol:
Pa kad sede na tržištu ne treba im.. Treba onima koji se probijaju kao sto je to bio slučaj sa Volvoom .. Imas I kod Fiata produzene garancije platis malo extra i dobijes extra godine.. Mecka je čudna oni znaju i na 200k km nekog 6-7g zameniti deo dzaba a to bogami niko ne radi..

Pa kad sede na tržištu ne treba im.. Treba onima koji se probijaju kao sto je to bio slučaj sa Volvoom .. Imas I kod Fiata produzene garancije platis malo extra i dobijes extra godine.. Mecka je čudna oni znaju i na 200k km nekog 6-7g zameniti deo dzaba a to bogami niko ne radi..
To je sve remontovano ništa novo, počev od pumpi, lamela, korpi itd. SVE remontuju. Nemci imaju DUPLI cenovnik kada popravljaš auto, jedan je ako je originalni deo recimo lamela i korpa a druga cena tri puta veća ako je recimo sachs ili neki luk.

To je sve remontovano ništa novo, počev od pumpi, lamela, korpi itd. SVE remontuju. Nemci imaju DUPLI cenovnik kada popravljaš auto, jedan je ako je originalni deo recimo lamela i korpa a druga cena tri puta veća ako je recimo sachs ili neki luk.
Hehehe to pod garancijom niko nesme da radi . Po isteku garancije mogu ubaciti reparirane delove i to te moraju pitati ako hoces da prodes jeftinije .. ne reparira se lamela korpa anortizeri i sl . Repariraju se npr kociona klesta alanser, generator dizne pumpa i sl .. I na to imas 2g garancije kao I na nov deo samo je jeftinije oko 50% ako izaberes reparirane delove .. To onda ide preko drugih dobavljaca delova a ne preko originalnih .. Originalni dobavljaci ne repariraju delove to rade specijalizovane garaze koje se bave tim poslom ...

Poslednja izmena:
Ja uvek uzmem repariran turbo i nikad nisam imao problema sa njim .. Zavisi ko reparira i kako ...Npr Bosch servis to radi I tu nema problema a radi I dosta drugi ali ne kupujes od svakog te stvari imas par firmi koje te stvari rade jako dobro i tu nema neke velike razlike od novog dela ..

Hehehe to pod garancijom niko nesme da radi . Po isteku garancije mogu ubaciti reparirane delove i to te moraju pitati ako hoces da prodes jeftinije .. ne reparira se lamela korpa anortizeri i sl . Repariraju se npr kociona klesta alanser, generator dizne pumpa i sl .. I na to imas 2g garancije kao I na nov deo samo je jeftinije oko 50% ako izaberes reparirane delove .. To onda ide preko drugih dobavljaca delova a ne preko originalnih .. Originalni dobavljaci ne repariraju delove to rade specijalizovane garaze koje se bave tim poslom ...
Još kako se repariraju korpa i lamela, uslov je da imaš originalni deo kada rasture, recimo u radnji je saš bio 100 evra komplet plus 50e zamena. U vw ovlašćenom servisu Ako je original deo u autu, tražili su oko 500 evra a ako nije onda plaćam 1000 evra zamenu. Pošto to meni nije zvučalo uverljivo da čujem u ovlašćenom vw servisu, odradio sam u privatnoj režiji kod čoveka koji je i pre održavao taj auto.
I već je bio saš unutra :mrgreen:

Poslednja izmena:
Mozda u Africi tamo je sve moguće ali ovde kod mene se to ne radi .. Niko nece da nitiuje lamelu jer to ne kosta puno a jos moras da das garanciju 2g brale .. Pa ti vidi kad ti se vrati takav jedan I zauzme ti lift 4h plata radnika tekućih troškovi radi ušteđe na delu od 50€ ..Nema tu racunice i to se ovde ne radi .sem u glavama takvim kao tvoja... Kolega mi nije hteo da menja lanac na crno na Meganu 4 bezina 0.9 motor bas radi tih reklamacija . Nit je taj mogao naci nekog drugog dobrog pa je na kraju uradio na racun .. Kod Arapa moze oni lepe ne nituju ide do prve bandere :)

Srbija, beograd autokomerc ako se dobro sećam to ti je isto ko i afrika :mrgreen: . Sledeći put su me otkačili sa pričom da ne rade automobile starije od 10 godina (vw imao 12 godina tada)

Tada sam ukapirao da u srbiji ovlašćeni servisi samo odrađuju garanciju i ništa više.

Poslednja izmena:

Back