Skoda Octavia A7

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Poštovani,

Imajući u vidu da vozim predmetni automobil, kao i da sam prilično zadovoljan svim karakteristikama i ponašanjem ovog automobila, otvaram ovu temu, u cilju pronalaženja načina za upgrade istog.

Jedine dve stavke, kojima apsolutno nisam zadovoljan, to su sedišta (prilično tvrda, neudobna, pride ne mogu da se namestim da mi duga vožnja bude udobna) i nedostatak GPS-a.

Naime, automobil koji sam pazario, pazario sam takav jer je bio jedini primerak u Srbiji, u tom trenutku, koji je u toj boji, automatik (dosta redak Octavia A7 automatik, ne znam zašto), itd, itd, ali, kako su mi rekli u salonu, nije moguće naknadno izmeniti sedišta i ubaciti GPS?!

Ono što mene zanima je, da li je neko, ko je član foruma, imao sličnih izmena na svoju ruku, kao i da li će izmene, tog tipa, uticati na garanciju vozila, budući da je isti salonac.

Hvala unapred :)

Postoje razni dodaci masažeri za sedišta koji ih mogu učiniti udobnijim. Za sedalni deo sam video u Yisku fine jastuke koji su inače predviđeni za stolice. Sunđer 4 cm učiniće da te sedalni deo više ne boli. Važno je da uzmeš one veće koji pokrivaju ceo sedalni deo.

Postoje razni dodaci masažeri za sedišta koji ih mogu učiniti udobnijim. Za sedalni deo sam video u Yisku fine jastuke koji su inače predviđeni za stolice. Sunđer 4 cm učiniće da te sedalni deo više ne boli. Važno je da uzmeš one veće koji pokrivaju ceo sedalni deo.

Nekako su jako glupo rešena sedišta u Škodi ovoj koju ja imam, dakle, ako staviš levu nogu na deo za odmaranje, donji levi deo sedišta ti vrši pritisak na donji deo butine, lumbalni deo podrške nema nigde, nisu udobna uopšte, mislim da je procenat upadanja u sedište 0,5%... Baš sam razočaran, naročito u odnosu na cenu vozila...

Sedišta mogu biti malo problem, ali navigaciju imaš u telefonu, i verovatno je bolja nego bilo koja koju bi u Srbiji dobio u kolima.

Samo nabavi punjač i držač za telefon, i bog da te vidi. Ja ovu u kolima nisam upalio tri puta, jer je lošija od Google maps-a, Waze-a, Here-a i ostalih.

Sedišta mogu biti malo problem, ali navigaciju imaš u telefonu, i verovatno je bolja nego bilo koja koju bi u Srbiji dobio u kolima.

Samo nabavi punjač i držač za telefon, i bog da te vidi. Ja ovu u kolima nisam upalio tri puta, jer je lošija od Google maps-a, Waze-a, Here-a i ostalih.

Kupio sam Garmin GPS i iskreno, razočaran sam... Nađe većinu stvari, ali mi nije jasno da Google maps nađe, npr, novi put kroz Grdeličku, a na Garminu, čak i pored update-a, nema...

No, nije mi zbog GPS-a, to se i reši, nego su mi sedišta problem br. 1... Sve sam bio mišljenja da nisu toliko bitna, međutim, išao sam do CG i vozio Audi 8, sa sedištima boljim nego što imam garnituru u stanu, ne da se nisam ukočio, nego sam izašao lagano iz auta, izađem iz Škode u Grčkoj, ono, nije da nije problem... Još sreća je da vozim automatik, pa mogu u vožnji da se pomeram, nameštam, da moram biti fiksiran zbog menjanja brzine, ubio bih se sa ovim sedištem.

Back