Skočio sa mosta u Drinu i nestao

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.251
....

Skocio sa mosta u Drinu i nestao
http://www.krstarica.com/vesti/hronika/skocio-sa-mosta-u-drinu-nestao-video/

Mislim da ovde ima mesta krivicnoj odgovornosti organizatora!!!
Tragovi nemara su svuda u organizaciji tog dogadjaja

1) Spasioci
Iako je receno da su kao angazovani profesionalci...veceras gledam na Dnevniku RTRS da je prvi u vodu priskocio 16-godisnji Alen....neki klinac lokalac...
A o reakciji onih na camcu da ne pricam....

2) Cak i taj Alen je rekai da je i on pri skoku udario o kamen?!

3) Ono sto se jos niko ne usudjuje reci ni pomenuti....
Naime upravo kod tog mosta....se 2014. kad su bile one haarp poplave desio odron tj pokrenulo kliziste....kad se pola brda spustilo u Drinu bas tu!!!
Bio je tad i put zatrpan, a govorilo se da je cak mozda promenjen i tok tj korito Drine tada u tom delu, jer je toliki odron tj kliziste bilo....

Sada je to brdo sanirano iznad puta, ali se bojim da korito nije sanirano....i da je moguce na nekom delu se pozicionirala i neka stena o koju je zaranjajuci u dubinu ovaj skakac udario....

.....

Dešava se posle skoka sa velike visine da se sasvim normalno izroni pa da se posle nekoliko sekundi pojave posledice lošeg položaja glave pri skoku. Moguće je da mu se baš to desilo.
Ne verujem da je u pitanju vir ili ogroman som ili podvodne struje. Dobri plivači mogu da se izbore sa virovima a i ovaj skakač nije zaronio duboko do dna.

Moguće je i da je izgubio vazduh u toku skoka i sa nedovoljno vazduha zaronio i izronio pa zato počeo da tone.
Čak i da je grč u obe noge, može se plivati rukama do površine pa mislim da nije ni grč u pitanju.
Ostaje još mogućnost da ga je strefio infarkt posle skoka, ali mi i to izgleda malo verovatno.
Znači, ili nije imao dovoljno vazduha za dalje plivanje ili je povredio glavu.

- - - - - - - - - -

Posle nekoliko gledanja snimka, čini mi se da je pri drugom izronu bio svestan svoje nemoći. To znači da su spasioci morali to da uoče na vreme i da brže reaguju.

Trebalo je da u toku skoka bar tri ronioca budu spremna u vodi na određenom rastojanju od mesta skoka, a ne ovako bezveze svi strpani u čamac, spori, zbunjeni i dezorijentisani i još jedan čamac pređe preko mesta gde je taj tip potonuo.

- - - - - - - - - -

Te adrenaliske sportove treba zakonom zabraniti. I fudbal.

Potpuno je besmisleno zabraniti ljudima da skaču u vodu ako oni to vole da rade i time ne ugrožavaju druge.

Malopre pises da ces dobiti fobije od istih. Nemam nista protiv.

Nemas nista protiv aktivnosti gde spasioci cekaju ispod mosta kao zapete puske?

Dobila bih strah ako se ne razjasni nečije stradanje pri skoku. A kad se precizira uzrok u nekom slučaju, onda se time mogu sprečiti posledice u drugim slučajevima. I onda predostrožnost zameni strah.
Nemam ništa protiv skokova sa takvih visina mada ne bih sa takvih visina skočila ni na glavu ni ,,ekser'', nego samo ,,bombu''.
Nikad ne bih skočila sa više od deset metara na glavu, naročito ne u reku.
Ali ako neko voli tolike visine i uvežban je u skakanju te vrste, zašto bi mu to bilo zabranjeno?

Poslednja izmena:
Verujem da nije udario ni u kakvu stenu - posledicu klizista. Posle udarca glavom o stenu ne bi izronio i trazio pomoc.
Grozna smrt, svakako.

Udario je glavom o dno kazu:

http://www.telegraf.rs/vesti/229413...kundi-izranja-pruza-ruku-a-onda-nestaje-video

"""""
Postoji sumnja da je Beuc upao u vodu raširenih ruku jer nije uspeo da ih skupi na vreme, kao i da je verovatno udario glavom o dno što mu je onemogućilo da pliva dalje i izroni.""""

A rekoh vec da se u tom delu bas tu kod mosta, 2014. kad su bile one haarp poplave...SPUSTILO POLA BRDA U REKU !!!
Mozete proguglati te vesti od tada...

Dakle porodica nastradalog treba da tuzi organizatore koji su sve to apstrahovali....a desilo se pre samo 2 godine...

....

Te adrenaliske sportove treba zakonom zabraniti. I fudbal.

Ti se bavi štrikanjem ako nemaš petlju da oprobaš nešto što je opasno a pusti one koje privlače
opasne aktivnosti da se bave onim što vole . U mladosti sam vozio spidvej i potpisivao sam
izjavu da vozim na svoju odgovornost . Skokovi u vodu sa velikih visina su opasni za život
ako se napravi neka greška i to znaju svi skakači . U svijetu izvode i daleko opasnije skokove
i ne vjerujem da postoji zemlja gdje je to zabranjeno .

Individualno nesvesno "bombom" ukazuje (jezik mu je uvek simbolican) na majcinu utrobu. Kako se za pojam bomba u svesti vezu druge asocijacije, prvenstveno ratne, jasno da je rec o konfliktu na relaciji majka/cerka. Imas sada o cemu da razmisljas.

Bomba je žargonski naziv za skok u skupljenom položaju tela (otprilike kao čučanj i uhvate se potkolenice rukama) i u tom položaju se manje potone posle skoka jer se voda široko razbije stopalima, laktovima i zadnjicom. Za objašnjenje reči samo treba pitati, nema potrebe da se glupavo nagađa.

Poslednja izmena:
Strašno je ovo što se desilo. Što je najcrnje riječ je o momku koji ima nekoliko stotina skokova padobranom sa preko 5 000 metara. I isto toliko skokova u rijeku. Ali eto...Prethodni dan su bili profesionalni ronioci iz Bijeljine,ispitali dno i dali dozvolu da se skokovi održe. Prije njega je skočilo 8 ljudi i sve je bilo u najboljem redu. I po meni su zakazali spasioci. Ali riječ je o ljudima iz BG sasvim odgovarajućim licencama. Juče su došli i njegova sestra i majka.

Ti se bavi štrikanjem ako nemaš petlju da oprobaš nešto što je opasno a pusti one koje privlače
opasne aktivnosti da se bave onim što vole .

Zao mi je sto si omasio poentu. Nije rec o hrabrosti vec kompleksu koji da je razresen ne bi dolazilo do potrebe za adrenalinom. Samosvesne i zadovoljne ljudske jedinke nemaju podsvesni poriv da se dovode u potencijalno opasne zivotne situacije.

Strašno je ovo što se desilo. Što je najcrnje riječ je o momku koji ima nekoliko stotina skokova padobranom sa preko 5 000 metara. I isto toliko skokova u rijeku. Ali eto...Prethodni dan su bili profesionalni ronioci iz Bijeljine,ispitali dno i dali dozvolu da se skokovi održe. Prije njega je skočilo 8 ljudi i sve je bilo u najboljem redu. I po meni su zakazali spasioci. Ali riječ je o ljudima iz BG sasvim odgovarajućim licencama. Juče su došli i njegova sestra i majka.

Ne znam kolika je dubina Drine tu gde se skace ali sam video jednu fotogradiju betonskog stuba mosta koji je poprilicno mokar pri dnu, kao da je nivo reke opao taj dan kada je skakano sa mosta. ili gresim?

maxresdefault.jpg

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-...nimljena-u-drini-pored-andreja-clanak-2389279
goca
10.08.2016. u 11:12

Moze biti da je istina, postoje kapitalci somovi koji zive na dnu u mulju, i kod nas ih ima na Dunavu u podrucju Kladova. Kada love idu na povrsinu, grabe, udave, gutaju ili odvuku u mulj na dno svoj plen... tako da cisto sumnjam da ce ga ikada naci. Neverovatno do koje mere mogu da porastu, to je i problem za hidrocentralu Djerdap gde ronioci ne smeju roniti kako bi ocistili prolaze i sve ostalo sto je neophodno, bas iz tog razloga... SOMOVI UBICE!!!!

(75)
65
(10)
Odgovori

Milicajac
10.08.2016. u 10:00

Radio sam do rata u saobraćajnoj policiji u ZV. Par puta posebno ispred Diviča na ulazu u Zvornik, otkačivale su se boksitove prikolice i slijetale u jezero. tada su angažovani ronioci da bi zakačili prikolice i dizalice izvlačile. Jednom prilikom je jedan ronioc, izletio odmah nakon zaranjanja, sa vidnim ugrizom jer kaže da je video neku zver -soma, čovjeku je ukazana pomoć.Poslije njega, nije smio niko ponovo da ide po prikolicu, a više ronioca je pričalo, kako duboko u mulju vide grdosije somova teške preko 200 kg ili neku drugu zvijer. To je živa istina. Sada ne znam da li takve žive ispod hidroelektrane, a tu postoji i riblja staza da li bi mogao da prođe ribljom stazom ne znam, ali može kada su lamele spuštane za propust viška vode. Drina je čudna i ništa nije isključeno.

(104)
97
(7)
Odgovori

Poslednja izmena:

Back