SKLEKOVI

Aj objasni mi ovo..
Ti kad radis propadanja, dizes svoju tezinu i to ti pogadja grudi i triceps..Dizes svoju tezinu tj dizes 70 kg na primjer..(aj to sad nije bas isto ali...) koja je razlika ako uzmes 40kg da dizes iz bendza, sad da se uzme da je to proporcionalno i da pogadja istu grupu misica..
znaci da ti opterecenje na misicu bude isto..
na primjer ovako odradis propadanje 5 serija po 10, a bendz 3 serije po 10...
oce li misic poslati neku informaciju hipotalamasu ( ili ne znam ni je dje se ono sintetise hormon rasta :DD ) i zaustaviti rast ili sta... ne razbiram :D

ne vezano za to da li sta utice na rast, jel ti rece covek sa svojom tezinom
ako imas 50 kg, a radis lat sa 70 kg to nije tvoja tezina, kapis
sto se tice rasta mislim da je ono setanje po kisi presudno, a neko je postavljao krevet ukoso u sobi da bi bolje rastao:lol::lol::lol:

sto se tice rasta mislim da je ono setanje po kisi presudno, a neko je postavljao krevet ukoso u sobi da bi bolje rastao:lol::lol::lol:

a razumijem
znaci ako radis zgibove rastes, ako radis lat 50 kg a imas 50 kg ne rastes.. logicno

taj odgovor i ima neke logike, ali posmatraj ovako.. covek 80 kilograma, radi zgibove ili lat, tu je po tom principu sve u redu.. posle dva meseca, bila zima, nove godine, slave, nagojio se 10 kila, vrati se vezbanju, sad mu je u redu da poveca tezine na lat masini?

sada su mu zgibovi kao da je ranije stavio pojas i okacio teg od 10 kg i radio zgibove, ali tada bi to bilo definisano kao nezdravo a ovako je u redu.. ne verujem bas

ja sam upravo suprotno rekao ybt, procitaj ponovo post :confused:

Izvini, moja greshka. Nisam prochitao kako treba post. :)

Chitava ova fora oko rasta i sklekova je nastala, po mom mishljenju, u podforumu "Rekreacija" kada je jedan od moderatora rekao "poslije odredjenog broja sklekova cjesh prestati da rastesh". A talenat koji je prochitao njegov post, odma se u5rao i nije vidio da je momak mislio na rast mishicja... :)

A da objasnimo i to. Naravno da cje tebi mishicji prestati da rastu od sklekova kada ti mozesh da uradish 100 u seriji. To vishe ne predstavlja izazov za centralni nervni sistem i on ne podspjeshuje mishicje na rast vishe. Zato je momak i predlozio razne varijacije, shiroki, uski, diamond, HSPU, promjene serija, variranje u ponavljanjima, razne promjene u treningu da bi se nastavio CNS stimulans.

Back