Sklapanje gejming konfiguracije

šta ti je? 3600 je egal sa 9600. 9700 je jači od 3600, prihvati tu činjenicu. u dilu gotovih konfiguracija gde su sve komponetne iste kao i cena, a razlikuju se samo procesori, treba uzeti 9700 a ne 3600.

elem, ovo možda nije loša kupovina, evo mašine za 80k sa 3600 procesorom i 16gb rama 3000mhz
snižena je tobože za 18k
https://www.winwin.rs/racunari-i-ko...zen-5-3600-16-gb-512-gb-ssd-650-w-159886.html

kako vam deluje ta grafika sa kojom su uparili rajzena:
ASUS Dual Radeon RX 580 OC, DUAL-RX580-O8G, 8 GB
Djubre graficka, Preskupo za ono sto nudi, sporija dosta od 980ti a mladja 2god
Ako iole razmiljas o 1440p bice ti usko grlo..

NIsam sklapao masinu jedno deset godina..

ali koliko sam tad bio upoznat intel procesori su uvek bili bolji i pouzdaniji od ADM-a
Ono sto znam jos je da prvo sta pojede vreme je grafika pa ako ti bas ne treba za gejmove ekslicitno na nju nemoj da trosis silne pare jer poneke grafike kostaju ko neke konfiguracije..
SSD uzmi sa 5 godina garancije.. samsusng ili tako n eki provereni model.
Corsaire je bio vrh za memorije.. Zavisi koliko slotova imas na ploci. Ali vidim da ti je ista hercaza tako da svejedno..
Napajanje da ima japanske kondezatore
Sta ti je to trebalo? Spremi se za napade obozavatelja AMD-a na ovom portalu. Bolje bi prosao da si im majku opsovao nego da kazes da je Intelj bolji.

Može neko realno i iskren
o mišljenje o ovoj konfiguraciji, i za koliko bi se mogla kupiti polovna u celosti.
Matična ploča: acer
Procesor: Quad core Q9300 2.50ghz
Ram: 8gb ddr3
Hard: 320gb sata 2
Grafika: ATI Radeon HD 6450 1GB PC-e thdmi
DVD-RW
ČITAČ KARTICA
Windows 7 X64
Procesor je barem 10 godina star, memorija od 8GB je danas minimum, HDD je na samoj granici kapaciteta za danasnje programe.

Pa sta. Rekao covek istinu. Intel je uvek bio bolji i pouzdaniji a AMD jeftiniji.

Sada sa ovom poslednjom serijom 5XXX su bolji , ali zato su odmah digli cene i sada su skuplji z;)
AMD razbija Intel jos od prve generacje Ryzena pa na ovamo. Jedino sto je Intel prostiji da se namesti da radi-A opet kod AMD je bolji odnos ulozeno/dobijeno. I taj 5+ AMD koliko je skuplji toliko je i bolji. I opet-nije skuplji od Intela...

AMD razbija Intel jos od prve generacje Ryzena pa na ovamo. Jedino sto je Intel prostiji da se namesti da radi-A opet kod AMD je bolji odnos ulozeno/dobijeno. I taj 5+ AMD koliko je skuplji toliko je i bolji. I opet-nije skuplji od Intela...
Razbija al za malo, u svakoj igri je jaci i7.
jedino sto je bio jeftiniji, ovi novi su bolji koji su i skuplji.

kako ne prodaje, intel i5 10400 6c/12t, je sada best buy.
jeftiniji je 10.000 din od 3600 a jos vise od 3600xt, a tu su negde u igrama,
Doduse 3600 je malo brzi u cinebenchu z;)
Za nekog ko uzima i plocu (nema vec AM4), jeftiniji je toliko sto i za AMD mora da uzme plocu.
No nije jeftiniji za 10k dinara nego 5k. Sto se tice igara CPU nije bas merilo posto razlike nisu
toliko velike ali neko gleda tih 10 frejmova vise....

Za nekog ko uzima i plocu (nema vec AM4), jeftiniji je toliko sto i za AMD mora da uzme plocu.
No nije jeftiniji za 10k dinara nego 5k. Sto se tice igara CPU nije bas merilo posto razlike nisu
toliko velike ali neko gleda tih 10 frejmova vise....
Sto se tice cena zavisi gde gledas i da li gledas TRAY varijante bez kulera, razlika je od 5 do 10k ....
A ljudi koji imaju AM4 plocu i AMD kuler sigurno nece kupovati i5 10400, to se slazem.
Video sam na netu da dosta ljudi koji sklapaju jeftiniji komp a nemaju vec am4 plocu idu na ovaj i5.

Cenim da se ti procesori kupuju uglavnom za igre , internet, multimediju, ko nesto ozbiljno radi ici ce na jace ili sa vise jezgara.

Sto se tice cena zavisi gde gledas i da li gledas TRAY varijante bez kulera, razlika je od 5 do 10k ....
A ljudi koji imaju AM4 plocu i AMD kuler sigurno nece kupovati i5 10400, to se slazem.
Video sam na netu da dosta ljudi koji sklapaju jeftiniji komp a nemaju vec am4 plocu idu na ovaj i5.

Cenim da se ti procesori kupuju uglavnom za igre , internet, multimediju, ko nesto ozbiljno radi ici ce na jace ili sa vise jezgara.

iskreno , ja sam prezadovoljan sa ryzen 3 3200g , 320mh ploča 8 giga rama i ssd od 240gb

Back