Skladistenje podataka: HDD ili CD?

• Začetnik teme Začetnik teme bane
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не кажем за филмове, али... И они са мањком системског знања знају да УСБ није поуздан, јер на њему и пише Data traveler а не Data Stock .
Једини сигурни начин чувања података је микрофилм. Чак и да се поремете Земљини полови, фреквенције струје, можеш бакљом да начкиљиш шта је на њему.

Поента није до успоравања него где преместити податке кад се екстерни хард напуни ?
Други екстерни ХД. Просто... Мада се питам који то заљубљеник има потребу да чува 250 филмова, колико отприлике износи 1 ТБ....

Gde je bolje? Sta je sigurnije od ostecenja, dugotrajnije?
Зависи шта чуваш? Ја сам чувао видео снимке и фотке на екстерним и он је цркао. Све ми пропало.
Сада чувам на три места, рачунар, екстерни диск и облак.

Не кажем за филмове, али... И они са мањком системског знања знају да УСБ није поуздан, јер на њему и пише Data traveler а не Data Stock .
Једини сигурни начин чувања података је микрофилм. Чак и да се поремете Земљини полови, фреквенције струје, можеш бакљом да начкиљиш шта је на њему.

Други екстерни ХД. Просто... Мада се питам који то заљубљеник има потребу да чува 250 филмова, колико отприлике износи 1 ТБ....
Чувати филмове поред толико торента нема смисла.

Зависи шта чуваш? Ја сам чувао видео снимке и фотке на екстерним и он је цркао. Све ми пропало.
Сада чувам на три места, рачунар, екстерни диск и облак.

Чувати филмове поред толико торента нема смисла.
Kako misliš oblak ?

Можда неко чува слике, успомене и сл, напуни се то кад тад. :)

Можда неко чува слике, успомене и сл, напуни се то кад тад. :)
Рецимо, банке чувају податке на микрофилмовима.
Какав облак у панталонама побогу? Знам и за рачуновдоство у облаку., И откажу ти они који држе софтвер, седи и плачи.
Па не знате да је пре 15-ак година Британија била блокирана, улетео хакер у систем аеродрома. А ткаође и у 3 највеће пекаре и ето, ни леб да се испече.
Да ли смо свесни на како танким гранама седимо?

Back