Skandal sa Juventusom

Italija: Umesto kazni, samo "packe"
Apelacioni sud posle žalbi smanjio je kazne klubovima koji su učestvovali u skandalu oko nameštanja utakmica u Italiji, saopštio je u utorak uveče u Rimu predsednik federalnog suda Piero Sanduli.

Prema novoj odluci, Juventus ostaje u Seriji B, ali će sezonu početi sa -17 bodova, a ne -30 prema prvobitnoj odluci.

Fiorentina je vraćena u Seriju A ali će sezonu početi sa minus 19 bodova, dok je Lacio takodje ponovo u eliti, a u novoj sezoni startuje sa minus 11 bodova.

Čini se da je najbolje prošla ekipa Milana koja je i prema prvobitnoj odluci jedina ostala u Seriji A, ali sa minus 15 bodova. Sada je i ta kazna smanjena na "samo" minus 8 bodova čime ekipa Silvija Berluskonija može čak da se uključi u borbu za titulu, jer za razliku od Juventusa nije rasprodala ekipu. Milanu je smanjen i broj oduzetih bodova iz prošle sezone, i umesto 44 sada iznosti 30. Klub će moći da se takmiči u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na odluku federalnog suda klubovi više nemaju pravo žalbe, što znači da su ove odluke konačne.Sud je potvrdio petogodišnje suspenzije bivšim funkcionerima Juventusa Lučanu Modjiju i Antoniju Djiradu, ljudima zbog kojih je izbio skandal oko nameštanja mečeva, što je na kraju dovelo do kažnjavanja klubova.

Ovu odluku burno je pozdravilo stotine navijača Lacija ispred hotela u kome su kazne saopštene. Gradonačelnik Torina Serdjo Kjamparino pozdravio je odluku o ublažavanju kazne, iako je ocenio da je prestroga.

"Iako je ovo žestoka kazna za Juventus, bolje je nego što je bilo. Sada postoje uslovi da avantura u Seriji B potraje samo jednu sezonu i da se klub odmah vrati u elitno takmičenje", rekao je Kjamparino.

Brukaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!
J.... li vam majku lopovsku da vam j....!!!!!! (mislim na onu stoku iz apelacionog suda koja je dozvolila ovu sramotu).
Zasto su smanjene kazne? Kako su mogli da budu tako blagi (A rekli su da nece imati milosti), umesto da ih oteraju tamo u neku Omega ligu i da to bude skola za ubuduce, a oni: "Ajde, desava se, ovo ono..." I sad klubovi misle: "U, bas su blagi, znaci moze da se namesta i ubuduce! " Izem ti najjacu ligu na swetu!!!
A pitam se da li gore pomenuta stoka zna matematiku? Ako je Milanu oduzeto 30 bodova, onda treba da ima 58 sto odgovara 7. (citaj: SEDMOJ) poziciji. Kog vraga onda trazi u kvalifikacijama za LS??? I posle ce ceh da plati neki drugi tim u 3. kolu kval. koji izvuce ACM za protivnika. (U, ne dao Bog da to bude Zvezda, naravno ako prodje Kork).

@68Charger440 : Rano si legao i odmah poceo da sanjas. ;)

Zaboravas da su i Lacio i Firiontina i Juventus ostali bez bodova. Eto kako je AC Milan zavrsio na poziciji koja vodi u LS.

A to da sanjam ... izgubili smo jedino Sevcenka. Jedine rivale za titulu imamo u prosecnom timu Rome i Interu koji nebi mogao osvojiti titulu pa makar igrao sa Lece svakog vikenda kod kuce.

68Charger440:
Zaboravas da su i Lacio i Firiontina i Juventus ostali bez bodova. Eto kako je AC Milan zavrsio na poziciji koja vodi u LS.

Moja greska, ovo nesam imao u vidu!
Ali mora se priznati da je ACM prosao gotovo nekaznjeno. Uvek ga "guraju" , a ova skandalosna odluka suda je novi vetar u ledja. A sto se titule tice, stvarno bih volio da je uzme neki anonimus, ali saberi-podeli, sve se svodi na Romu i Inter!

Po cemu ti dolazis do zakljucka da su svi timovi jednako namestali? Zasto bi svi bili jednako kaznjeni.

AC Milan ce za 3 kola biti u plusu. Inter nema sanse da ista osvoji jer je on luzerski klub. Roma solidna, ali ne dovoljno dobra za titulu.

Nisam ni rekao ni mislio da su jednako namestali. Ali jednostavno je sud morao da ostane na staroj odluci, jer klubovi (ne samo italijanski) moraju da se ''zaplase" da bi se ubuduce izbegle ovakve situacije.
A sto se Intera tice, (ako je Roma vec prosecan tim) za sve postoji prvi put, ko zna...

Dobro je shto su smanjili kazne, jer treba kazniti osobe a ne klubove. Modji treba da dobije 10 godina robije, a ne da mu se zabrani da uchesvuje u fudbalu. Italijanska liga je kazhnjavanjem klubova vec sad propala jer su glavne zvezde napustile kalco. Shevchenko je otisao u Celsi, Kanavaro i Emerson u Real, Zambrotta i Tiram u Barsu, ako jos ode i Kaka u Real ili Celsi, ko ce onda igrati fudbal tamo, jer vrhunski igraci ce sad malo teze dolaziti u Milan, Inter, a pogotovo Juventus. Sve u svemu ovde su najvise izgubili navijaci klubova koji su kaznjeni za gluposti funkcionera, i zato (iako navijam JUVE) mi je drago sto Milan ponovo moze da igra ligu sampiona, jer Kalco i Liga sampiona nisu isti bez Juventusa i Milana....

A ja sam nachuo da ce se Juve ponovo zaliti na odluku apelacionog suda u vezi kazne za namestanje utakmica iako je odluka konacna i klubovi nemaju pravo zalbe!Cini mi se da nameravaju da se zale drzavnom sudu,i mislim da bi bilo nepravedno da ih sada vrate nazad u seriju A znajuci sta su sve iznamestali!kako ih nije sramota da se ponovo zale kad su i ovako previse pomilovani,trebali su biti u seriji C1!

Zasto da budu? To sto je Modji idiot ne treba pola italije da ispasta... I milan je ranije ispastao zbog berluskonija, pa zato sad treba i juve da izbace, ali n treba kaznjavati klubove, nego funkcionere... i to na robiju 10 godina, pa da vidimo hoce li se neko usuditi da ponovo namesta... ako kazne klub a predsednik se izvuce zabranom bavljenja fudbala na 2 ili 5 godina, tako moze da ide u beskraj... klubove ne dirati, a predsednike na robiju je jedino resenje... klub je institucija, a predsednik je prolazan...

Back