Skandal pred koncert u Hrvatskoj, Tompson ostao bez muzičara: Prodao 500.000 karata, napustili ga svi članovi benda?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.564
Pevača, koji je ovaj koncert rasprodao u rekordnom roku, najpre je napustio bubnjar Ivica Bilić, i to posle čak 19 godina saradnje. On se oglasio na svojoj Fejsbuk stranici, ali se medijima, koji su pokušali da dobiju od njega opširniji komentar, nije javljao.

HrvatskiTportal nezvanično saznaje da bubnjar nije jedini koji je otišao. Oni tvrde da ni klavijaturista, gitarista i bas gitarista, koji su takođe godinama bili stalni članovi Tompsonovog benda, neće svirati na zagrebačkom koncertu, koji je zakazan za 5. jul.

1745803914013.png

"Koncert Marka Perkovića Tompsona na zagrebačkom hipodromu i službeno je rasprodat! U subotu, 5. jula 2025. godine, preko pola miliona ljudi na hipodromu uživaće na spektaklu koji će biti zapisan u istoriji kao najprodavaniji koncert na svetu. Čestitamo Marku i njegovom menadžmentu, ponosni smo što imamo priliku biti deo ovog neverovatnog projekta", objavljeno je na Fejsbuk stranici kompanije koja je bila zadužena za prodaju karata.

Sigurno nije hteo da im pošteno plati?

Па ево неке предпоставке.

Тржиште је огромно оних који могу задовољавајуче свирати те је глазбеник решио најмити Пакистанце , не ?

Пратеи инструменти су си се одлућили да проведу живот у спокоју и да си саде лале и руже ... Доста им је трзавица ...?

Ђилас..Шолак ? Сорош ?

On je sigurno plaćao bend po nastupu, bez obzira koliko bilo publike.

Bend je očekivao da bude plaćen bar 5-10 puta više nego uobičajeno jer je toliko više publike (plaćenih karata)

Што даље имплицира да се нашем Баји Малом Книнџи овакав инцидент никако не може дјесити.

On je sigurno plaćao bend po nastupu, bez obzira koliko bilo publike.

Bend je očekivao da bude plaćen bar 5-10 puta više nego uobičajeno jer je toliko više publike (plaćenih karata)
Kako god okreneš, više će band imati štete od razlaza, nego on.
Nije da ga pratim i slušam, poslušam samo kada mu izađe neka nova razvikana pjesma, kao ova zadnja i bezveze mi je, ali OK, o ukusima se ne raspravlja.
U svakom slučaju, za Thompsona znaju svi, dok za ostatak banda ne zna nitko osim onih koji ga baš aktivno prate i slušaju.

Kako god okreneš, više će band imati štete od razlaza, nego on.
Nije da ga pratim i slušam, poslušam samo kada mu izađe neka nova razvikana pjesma, kao ova zadnja i bezveze mi je, ali OK, o ukusima se ne raspravlja.
U svakom slučaju, za Thompsona znaju svi, dok za ostatak banda ne zna nitko osim onih koji ga baš aktivno prate i slušaju.
Može on da sklepa bend za 2 nedelja ako mora.
A mora

Može on da sklepa bend za 2 nedelja ako mora.
A mora
Pa i sklepati će.
Samo para, para... čitam malo komentare na Indexu, tamo komentiraju u podjednakom broju lijevi i desni (iako je sam portal lijevo-liberalni), navodno se u Splitu parniči sa susijedima oko nekih par kvadrata prilaza ili etažnog prostora, ne znam točno.
Drugi opet pišu da po koncertu zaradi 50.000 eura neto (meni se to čini jako malo, ali OK) i da od toga 25% ide bandu. Pojma nemam koliko ih je tamo, ali to bi onda bilo 3000 ili 4000 neto po glavi. Ako bi ih na taj način platio, ne vidim što se bune. 500000 x 30 eura (toliko navodno košta ulaznica) što je 15.000.000 eura, neka mu nakon poreza ostane čisto 10.000.000, od toga 2.500.000 eura bandu, to je svakom između 600.000 i 800.000 eura, ne vidim što se bune.
Drugi opet pišu da sviraju za fiksnu tarifu, ako je to istina, opet ne krši ugovor, ali je realno papak što im ne bi dao veliki bonus.
Kao što rekoh, ne pratim ga, to u komentarima su nagađanja, čak ne znam točan broj članova, pa tu su još ti tamburaši... u svakom slučaju, sigurno se nisu razišli zbog nesuglasica oko same izvedbe.
Imam osjećaj da je poput Bregovića - gazda koji ordinira i dirigira, ostali dolaze i odlaze, ako ti se ne dopada, širok ti put.

Pa i sklepati će.
Samo para, para... čitam malo komentare na Indexu, tamo komentiraju u podjednakom broju lijevi i desni (iako je sam portal lijevo-liberalni), navodno se u Splitu parniči sa susijedima oko nekih par kvadrata prilaza ili etažnog prostora, ne znam točno.
Drugi opet pišu da po koncertu zaradi 50.000 eura neto (meni se to čini jako malo, ali OK) i da od toga 25% ide bandu. Pojma nemam koliko ih je tamo, ali to bi onda bilo 3000 ili 4000 neto po glavi. Ako bi ih na taj način platio, ne vidim što se bune. 500000 x 30 eura (toliko navodno košta ulaznica) što je 15.000.000 eura, neka mu nakon poreza ostane čisto 10.000.000, od toga 2.500.000 eura bandu, to je svakom između 600.000 i 800.000 eura, ne vidim što se bune.
Drugi opet pišu da sviraju za fiksnu tarifu, ako je to istina, opet ne krši ugovor, ali je realno papak što im ne bi dao veliki bonus.
Kao što rekoh, ne pratim ga, to u komentarima su nagađanja, čak ne znam točan broj članova, pa tu su još ti tamburaši... u svakom slučaju, sigurno se nisu razišli zbog nesuglasica oko same izvedbe.
Imam osjećaj da je poput Bregovića - gazda koji ordinira i dirigira, ostali dolaze i odlaze, ako ti se ne dopada, širok ti put.
I ja verujem da ih plaća fiksno. I da je poput Bregovića

Back