SKANDAL Lekari Doma zdravlja odbili da pomognu detetu kog su udarila kola

Dobro , vi koji govorite o tome kako doktor u pruzanju prve pomoci snosi veliku odgovornost za povredjenog, kakvu onda odgovornost snosi obican gradjanin?

Da li to znaci da ja po toj logici kao neko ko je "nestrucan" ne smem da priteknem u pomoc povredjenom licu jer mogu debelo da odgovaram za to?

Moguce je da mozes kao nestrucan da odgovaras - tj. gotovo sam siguran, ali je izvesno da je velika verovatnoca da nestrucan pruzi nestrucnu pomoc, koja moze da odmogne.

bas vala...da su njihova decurlija u pitanju nasli bi veze i vezice da ih spasu. ja uvek kazem neka se deci lekara koji odbije lecenje ili trazi pare za to desi nesto da mu ni znanje, ni veze ne spasu dete.

- - - - - - - - - -

to je jedina pravda.

oooooo, pa kakav čovek može ovako nešto da izvali?
Pa šta je krivo nedužno dete lekara, aman zaman???
Ne dao Bog da se ikada išta desi bilo kom detetu, bez obzira na to kakvi mu otac i majka bili!

Ne lupetajte svi vi koji branite lekare, oni su dužni da pogledaju dete da vide da li se guši, da li krvari, postoji prva pomoć koju mogu da pruže dok ne dodju stručniji lekari, znaju se pravila sa povredjenim a da ga još više ne povredimo, vezano za kičmu, u kom položaju mora da bude, da li je neophodno da se da veštačko disanje.
Sve to i običan čovek koji je obučen za pružanje prve pomoći ume, znači ovo da oni nisu stručni i onda mogu slobodno da gvire kroz prozor je nebuloza i po meni im treba dati otkaze podhitno. A i mogli bi da odgovaraju za ovo.
Po meni je ovo nečuveni zločin.

To je stoka nečuvena, dzukele koje blate svoju profesiju.

Poslednja izmena:
Dobro , vi koji govorite o tome kako doktor u pruzanju prve pomoci snosi veliku odgovornost za povredjenog, kakvu onda odgovornost snosi obican gradjanin?

Da li to znaci da ja po toj logici kao neko ko je "nestrucan" ne smem da priteknem u pomoc povredjenom licu jer mogu debelo da odgovaram za to?

Pa većina i običnih valjda zna da povredjenog ne smeš da pomeraš zbog mogućih povreda kičme, ali ako se guši nečeš ga gledati nego mu izvlačiš jezik ili daš veštačko disanje, ako krvari pritisnućeš mu nekom tkaninom ranu, držiš bar tu ruku da ne iskrvari previše i umre, toliko možemo svi da uradimo i da ništa ne znamo, a tek lekari, ne postoji lekar koji prvo to ne nauči tokom školovanja, jer koliko god da je glup i tup te informacije će čuti milion puta pa će mu svakako ući u glavu.
Čist zločin je ova reakcija i svi do jednog uključujući i te sestre treba da dobiju otkaz jer i one znaju pružanje prve pomoći.Nisu došli do njega bar da pogledaju dete. Krivične prijave bih ja njima, a na njihovo mesto ima ko će doći, pun biro nezaposlenih lekara.Ako oni neće ima ko hoće.

Poslednja izmena:
Dižete dreku bespotrebno. lekar NE SME DA NAPUŠTA RADNO MESTO. Moglo se desiti da nekoga u čekaonici opali infarkt dok on ukazuje pomoć detetu i posle bi ostao bez posla. prvo se raspitajte pa onda serite. tim pre što je dom zdravlja Novi Beograd izuzetno rigorozan u vezi radne discipline zaposlenih.

A zato nisu mogli da nađu pedijatra, vidiš ti to......

u principu da. pre petnaestak godina motociklista je pao kod hotela jugoslavija i neki likovi u želji da mu pomognu skinuli su mu kacigu što nikako nisu smeli. lik je dobio hematom i doživotno ostao invalid. tužila ih je rodbina povređenog ali ne znam epilog.

Back