Skandal: EU ambasadori ne dolaze na Sretenje u Orašac zbog prisustva Dodika

Pa nema ga baš ko prije. Manje ga danas prave nego prije 20 godina. Mljekara Pađeni odkupi svo mlijeko sa Romanijskog platoa. Dimljeni romanijski kajmak je Ok meni ukusan. Stari kajmak iz kace nije nešto. Ja nabavljam mladi čačanski ili valjevski. Užički mi je prejak i gust.
Stelju jedva gore nađem kako trebam ili je kupujem kod Sandža :D.
Наравно да нема као пре, нема ни наших бака које су га правиле а данашње
снајке све у градовима на факултетима.
Мора човек мало да се намучи, да зна праве људе, да наручи, сачека на ред
ако хоће квалитет, плати мало више...
Видиш каква су времена, не продају дилери данас само дрогу, имаш дилера за
уџбенике, дилера за кајмак, сир, млеко, дилера за ракију...
Кад смо већ у овој причи, јеси ли пробао кад 'зарице' (димљени колачић од
мрвљеног сира и старог кајмака)? Врхунски производ, енергетска бомба!

Наравно да нема као пре, нема ни наших бака које су га правиле а данашње
снајке све у градовима на факултетима.
Мора човек мало да се намучи, да зна праве људе, да наручи, сачека на ред
ако хоће квалитет, плати мало више...
Видиш каква су времена, не продају дилери данас само дрогу, имаш дилера за
уџбенике, дилера за кајмак, сир, млеко, дилера за ракију...
Кад смо већ у овој причи, јеси ли пробао кад 'зарице' (димљени колачић од
мрвљеног сира и старог кајмака)? Врхунски производ, енергетска бомба!
Vjeruj mi da nisam. Moj baka je to nekad pravila davno je umrla prije nego što sam se rodio. Moj otac je to jeo. Danas veoma mali broj domaćinstava to pravi jer starije generacije su pomrle a od mladi nema ko da nastavi. Nedavno je bilo na vijestima da je osnovano neko udruženje sira Zarac u Loparama. Udruženje će pokrenuti proizvodnju tog sira i geografski ga zaštiti. Inače taj sir se pravi od Majevice pa do Zelengore. Ne znam da li ga prave u Srbiji. Na sjeveru ga zovu zarac a okolini Sarajeva zarice.
Ima ga preko oglasa olx kupiti,ali ne znam ni koga pravi ,ni higijenske uslove domaćina.
Tako da čekam u prodaji kad ga Majevčani počnu plasirati :D.

Vjeruj mi da nisam. Moj baka je to nekad pravila davno je umrla prije nego što sam se rodio. Moj otac je to jeo. Danas veoma mali broj domaćinstava to pravi jer starije generacije su pomrle a od mladi nema ko da nastavi. Nedavno je bilo na vijestima da je osnovano neko udruženje sira Zarac u Loparama. Udruženje će pokrenuti proizvodnju tog sira i geografski ga zaštiti. Inače taj sir se pravi od Majevice pa do Zelengore. Ne znam da li ga prave u Srbiji. Na sjeveru ga zovu zarac a okolini Sarajeva zarice.
Ima ga preko oglasa olx kupiti,ali ne znam ni koga pravi ,ni higijenske uslove domaćina.
Tako da čekam u prodaji kad ga Majevčani počnu plasirati :D.
И моја бака га је правила, бака ми је романијка, била, покој јој души.

1644969860531.png

DOGAĐAJ U ORAŠCU

Vučić nije došao na centralnu proslavu Dana državnosti Srbije, Dodik držao govor

1644969993493.png

U Srbiji se danas obilježava Dan državnosti (Sretenje) - dan kada je počeo Prvi srpski ustanak 15. februara 1804. godine i kada je proglašen Sretenjski ustav Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

Centralna ceremonija se, kao i svake godine, održava u Orašcu, mjestu gde je 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak.
Svečanosti prisustvuju premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi Srbije i druge zvanice. Na svečanosti je i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te još nekoliko političara iz RS-a.

No, ono što je važno naglasiti je da na događaju nema predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsjetimo da su ambasadori pojedinih zemalja EU ranije poručili Vučiću da neće doći na obilježavanje ako na događaju bude Dodik. No, Dodik ipak prisustvuje ceremoniji, ali je Vučićevo odsustvo znakovito.

Postavlja se pitanje da li Vučić na ovaj način šalje poruku zapadnim partnerima da je spreman da se distancira od Dodika kako ne bi žrtvovao dobre odnose s državama Evropske unije.

Vučić će, kako je najavljeno, uručiti u Beogradu odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Inače, Dodik je održao i govor u Orašcu.

https://www.blic.rs/vesti/politika/...etenje-u-orasac-zbog-prisustva-dodika/tlmx7j0

Забранити му да се било где у Србији више појави, а све његове фирме протерати....

Persona non grata

Pa ni ja ne bi došao. Ne samo zbog Dodika, nego i zbog Vučića i mnogih drugih srpskih krminalaca koji se tamo okupljaju.

Zašto li su toliko hejt bacili na usivinjenog Dodika? Oni boljeg, poslušnijeg i većeg poltrona od Dodika neće naći.

Ma ne mogu Dodi ništa. Hajde neka lupe sankcije Republici Srpskoj ako smiju ? Demontirali bi čitavu BiH da je ne bi niko ni sastavio. Izašli bi iz sistema PDV pa da vidimo kako bi punili budžet. Evo državna BHT samo što ne proglasi bankrot.

Pa što bi mu išta i radili kad je on njihov čovek? Oni su ga i doveli na vlast u NATO oklopnom vozilu pre skoro 30 godina i sve te godine ga drže tamo na vlasti.

Nisu doveli nekog intelektualca, profesora ili inženjera nego neobrazovanog i nepismenog balvana koji ne zna ni srpski jezik pravilno. Balvan zna samo da sluša šta mu se kaže i tako i radi. U unutršanjoj politici su mu dali slobodu da radi šta hoće, naravno od širokog spekta mogućnosti Dodik i ekipa se odlučila samo za pljačku i otimanje.

Pa svi tamo po RS pričaju da je Dodik opljačkao sve što se moglo opljačkati. Ali isti ti ljudi i podržavaju Dodika. Svako dobije neki delić.

Pogledajte prilog 1103533

DOGAĐAJ U ORAŠCU

Vučić nije došao na centralnu proslavu Dana državnosti Srbije, Dodik držao govor

Pogledajte prilog 1103535

Inače, Dodik je održao i govor u Orašcu.

Koja sramota za Srbiju. Poniženje.

Majko moja, što bi Šumadici rekli, takvom samo sekiru u ruke i da cepa drva, ni za šta drugo nije. E pa sad smo dočekali da nam taj balvan drži govor.

Pa jel umeo bar da pročita govor koji mu je nadam se neko pismen sastavio?

Босанци са нашим празником и устанком немају ништа.
Да је тако и код њих би био празник......али су тада били на некој другој страни, као по обичају

ЕУ амбасодари обожавају америчке председнике ... о којима слика говори више него речи

.... а Додик .. је ђубре своје врсте

d811f878de65ebc4d2653dde019c00de65d4f4e3.gifv
OzgktkpTURBXy8zOThkYjQwY2UxNjdkMGQ0MzNiNzRkZTM4YWRjMDgyZC5naWaRlQLNArwAwsM

Back