Skajp na mobilnom telefonu ?

Sarvaš

Elita
Poruka
20.772
Da li neko zna nesto vise o tome ?Znam da preko mobilnog moze funkcionisati internet jer neki moji forumaski prijatelji tako komuniciraju samnom .
Imam prijateljicu u nekoj vukojebini .Nema sanse da komuniciramo preko Skajpa jer joj je signal katastrofalan .Cujem da Skajp moze i preko mobilnog .
Kakvi su to telefoni i koliko kostaju nemam pojma . Prijatelj mi kaze da kostaju oko 800 evra , ali pretpostavljam da se mogu naci i polovni .
Meni telefon inace sluzi samo za razgovor i slanje poruka i poprilicna sam ovca za tu tehnologiju . Bio bih zahvalan za neku informaciju !

Da li neko zna nesto vise o tome ?Znam da preko mobilnog moze funkcionisati internet jer neki moji forumaski prijatelji tako komuniciraju samnom .
Imam prijateljicu u nekoj vukojebini .Nema sanse da komuniciramo preko Skajpa jer joj je signal katastrofalan .Cujem da Skajp moze i preko mobilnog .
Kakvi su to telefoni i koliko kostaju nemam pojma . Prijatelj mi kaze da kostaju oko 800 evra , ali pretpostavljam da se mogu naci i polovni .
Meni telefon inace sluzi samo za razgovor i slanje poruka i poprilicna sam ovca za tu tehnologiju . Bio bih zahvalan za neku informaciju !
LoL 800€ aj reci tom prijatelju da se više ne petlja u stvari o kojima nema pojma ,svaki današnji telefon sa nekim od popularnijih operativnih sistema podržava skajp ,možeš da kupiš polovnu nokiju 5800 za 50-60€ koja podržava skajp ,ali ti reče da ti prijateljica živi u nekoj vukojebini tako da neće imati nikakve vajde od toga ako joj je mobilni signal slab jer brzina interneta na mobilnom zvisi od jačine signala :)

Može, ima ćale na motoroli. Praktično svaki mobilni koji koristi android može da instalira i skajp. Nego, kakva je svrha, kad i tu moraš imati internet konekciju?

LoL 800€ aj reci tom prijatelju da se više ne petlja u stvari o kojima nema pojma ,svaki današnji telefon sa nekim od popularnijih operativnih sistema podržava skajp ,možeš da kupiš polovnu nokiju 5800 za 50-60€ koja podržava skajp ,ali ti reče da ti prijateljica živi u nekoj vukojebini tako da neće imati nikakve vajde od toga ako joj je mobilni signal slab jer brzina interneta na mobilnom zvisi od jačine signala :)

Baš... Za te pare da kupim telefon i malog crnca da mi radi ko sekretarica :lol:

Ima i za manje pare, svaki telefon sa Androidom moze da "tera" Sykpe, nego bolje neko gore, zavisi. Ima za 120 eur solidni telefoni na kojima radi Skype, samo ako ti ne smeta touchscreen. Ako je to problem, pa verovatno ima i ovih starijih modela bez touchscreen-a, mada na njima ne znam kako radi Skype. U svakom slucaju dokle god imas pristup netu bezicno, ili 3G Skype bi trebao da ide bez problema, za ostale mreze zaista ne znam kako radi.

Prijateljici inace mobilni od kuce radi solidno , ali joj komp radi preko USB i signal je jako los .Pretpostavljam da mobilni i internet ne funkcionisu preko
istih antena .Zenska zivi u Vrcinu .To je neko vikend naselje sa druge strane Avale par kilometara od avalskog tornja , ali meni izgleda kao mjesto gdje
je vuk domaca zivotinja , a lisica nosi postu .Razmisljam da joj nekako rijesim problem Skajpa i da joj to bude moj poklon za rodjendan !

Prijateljici inace mobilni od kuce radi solidno , ali joj komp radi preko USB i signal je jako los .Pretpostavljam da mobilni i internet ne funkcionisu preko
istih antena .Zenska zivi u Vrcinu .To je neko vikend naselje sa druge strane Avale par kilometara od avalskog tornja , ali meni izgleda kao mjesto gdje
je vuk domaca zivotinja , a lisica nosi postu .Razmisljam da joj nekako rijesim problem Skajpa i da joj to bude moj poklon za rodjendan !

Treba joj dobra interent konekcija.

Skype, mislim samo na obican chat, tj. kuckanje, moze skoro na bilo kojoj konekciji, dokle god ne puca, jer to zna zesce da nervira, kucas a ne stize, sto se poziva tice preko mreze ili video poziva, tu treba malo brza konekcija i stabilnija veza, za obican poziv i ne toliko, ali za video da. Kablovski, ADSL, bezicno, sve to prolazi, mada zavisi sve od razlicitih faktora, ali da kazemo da je brzina najbitnija. Ja Skype-om se cujem sa rodjacima iz inostranstva, i desi da zastuca nekada, da zasecka iako je konekcija dobra, pa mora da se ponovi nekada sta je receno, ali sve to zavisi od broja faktora.

Sve to zavisi od tvog interneta, i interneta druge strane, jer ako je tebi konekcija super i stabilna, ako je drugoj strani losa, bice kasnjenja, stucanja i problema.

Kažeš internet preko usb-a to znači da najverovatnije ima onaj mts-ov ili telenorov 3g internet što ti je isti internet koji i mobilni koristi tako da najverovatnoje neće imati nikakve vajde od kupovine novog mobilnog.

Ovde svi pisu kako Skype moze svuda pa ako moze malo posvetljenje. Ja sam nasao da mora da bude minimum android 2.0 a moj je 1.5 (Samsung 1750i). Ako gresim , napisite mi detalje pa da se bacim u potragu jer bi to bila super stvar

Znam da provereno radi na Android 2.3, testirano prosle nedelje, mada licno ne bih koristio ni 2.3, jer ne znam koliko ce trajati podrska za taj sistem. Inace, cuo sam za primere gde na novijim Androidima se Skype zaglavi, tako da, sve je moguce.

Kakvi su to telefoni i koliko kostaju nemam pojma .
Morate i ti i prijateljica da imate telefon na koji može da se instalira Skajp. Ako baš mora Skajp... Ja bih ti umesto Skajpa preporučila Viber, aplikacija služi za slanje poruka, fotografija i razgovor.

Back