Šizofrenija

Momka koji je opisao kako je dospeo do Laze itd.
Смисао преписке са господином чије име не вреди помињати јесте да му се неке ствари објасне али сам кроз дуге преписке од раније приметио да се то не може учинити и заиста не вреди да трошим речи.

Враћајући се на твоја питања, колико ја знам шизофренија није излечива. Али се може лековима контролисати до неке границе, зависи колико шизофрен баш. Некада ни лекови нису довољни.

I ova je nekada bila normalna,radila u firmij
Pa sad ne znam tačno kakva je bila situacija,ali nekim ljudima je jednostavno urođeno i samo je pitanje vremena kada će početi da se pokazuje...koliko sam uspeo da čitam o tome kod nekih ljudi prvo zna da liči na depresiju i može dosta vremena da prođe dok ne dobiju pravu dijagnozu,a i kada je dobiju može da potraje dok ne nađu lekove koji mogu da im pomognu...
Ne znam šta da kažem,stvarno mi je žao.

Pa sad ne znam tačno kakva je bila situacija,ali nekim ljudima je jednostavno urođeno i samo je pitanje vremena kada će početi da se pokazuje...koliko sam uspeo da čitam o tome kod nekih ljudi prvo zna da liči na depresiju i može dosta vremena da prođe dok ne dobiju pravu dijagnozu,a i kada je dobiju može da potraje dok ne nađu lekove koji mogu da im pomognu...
Ne znam šta da kažem,stvarno mi je žao.
Tako je

Mislim da je ovo vrlo razuman odgovor.
Ne verujem, niti sam u literaturi našla, da neko može postati šizofren eto tako, preko noći, prosto jer mu se nešto loše desilo - pa čak ni ako mu se mnogo toga lošeg nakupljalo. Čovek u takvim okolnostima pre će postati depresivan ili šta god. Šizofrenija je ozbiljnija stvar nego, čini mi se, mnogi razumeju. Koreni joj leže mnogo dublje nego nekim drugim mentalnim poremećajima i shodno tome, isto se tako mnogo teže ili nikako ne leče. Ne verujem da prost pritisak u školi/na fakultetu može dovesti do toga - osim ako nije udružen s nekim drugim stvarima, mnogo dubljim i ozbiljnijim. Između ostalog da, genetika je vrlo bitna. Ako imaš šizofrene roditelje, postoji velika verovatnoća da ćeš i sam biti šizofren, pa makar nikad ne upisao fakultet - ako me pratite.
Genetskoj predispoziciji mogu biti okidač stvari koje kod druge osobe, a bez te iste predispozicije, nikad ne bi dovele do takvih posledica.
Genetske predispozicije su naravno tu. Međutim, okidači. Među Romima ima više šizofrenije. Neko bi rekao "ha! genetska predispozicija!", prelako je to reći ali nije istina. Oni vode jako stresan i neizvestan život i zbog toga dolazi do ispoljavanja raznih boleština.

Смисао преписке са господином чије име не вреди помињати јесте да му се неке ствари објасне али сам кроз дуге преписке од раније приметио да се то не може учинити и заиста не вреди да трошим речи.

Враћајући се на твоја питања, колико ја знам шизофренија није излечива. Али се може лековима контролисати до неке границе, зависи колико шизофрен баш. Некада ни лекови нису довољни.

Ja govorim ono što mislim i kako mislim. Ja radim ono što hoću i kako hoću. Socijalizacija je put robstva i nesreće. Lepo je Diogen govorio. Baš me briga da li je to društveno neprihvatljivo ili će nekog luzera da uznemiri. Ja sam srećan slobodan i spokojna individua.

On se izjasnjava u svoje ime
Да, али ја нисам поменуо њега. Нисам се њему обратио да њему покушавам нешто објаснити. Ја кажем да се шизофренија може таблетама држати под контролом. То је оно што говорим. И што сам рекао одмах на почетку кроз један пример. Знаш и сама да смо говорили о томе. Помињем особу са којом нећу уопште водити било какве преписке.

Не знам зашто Аугустус мисли да њега помињем.

Да, али ја нисам поменуо њега. Нисам се њему обратио да њему покушавам нешто објаснити. Ја кажем да се шизофренија може таблетама држати под контролом. То је оно што говорим. И што сам рекао одмах на почетку кроз један пример. Знаш и сама да смо говорили о томе. Помињем особу са којом нећу уопште водити било какве преписке.

Не знам зашто Аугустус мисли да њега помињем.
Valjda se pronasao u tom tekstu

Genetske predispozicije su naravno tu. Međutim, okidači. Među Romima ima više šizofrenije. Neko bi rekao "ha! genetska predispozicija!", prelako je to reći ali nije istina. Oni vode jako stresan i neizvestan život i zbog toga dolazi do ispoljavanja raznih boleština.
I Amiši imaju (dokazano) genetske predispozicije za određene bolesti koje se, štaviše, ne javljaju nigde drugde osim kod njih. Amiši generalno ne vode stresne živote - moderno tumačenje se ne bi složilo, navodeći raznorazne religijske stvari itd, međutim, generalno govoreći, ne postoji dokaz da su Amiši frustrirana, stresna ili kako god ugrožena grupa u TOM smislu. Kod njih je najveći problem blisko srodstvo.
Hm...

Back