Susan Sto Helit
Poznat
- Poruka
- 8.713
Koliko znate o njoj, da li imate ikog bliskog ko od nje pati i ako je tako, da li vam je teško živeti s nekim tog poremećaja.
I da li je to uopšte moguće.
I da li je to uopšte moguće.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nešto blaži oblik te iste paranoje su ove budale što pričaju o 5G i čipovima.
Pa ceo svet prica o tome zato to sve treba spalitiPa, simptomi mogu biti audio halucinacije (neko mi nešto govori) ili sumanute ideje (Ja sam rimski papa).
Nešto blaži oblik te iste paranoje su ove budale što pričaju o 5G i čipovima.
Pa budala...Pa ceo svet prica o tome zato to sve treba spaliti![]()
Zaista prvi put čujem da može da se izleči - ono, da se ljudi potpuno oporave, do te mere da se apsolutno i potpuno vrate u život bez potrebe korištenja lekova ikada više.Šizofrenija se uspešno kontroliše lekovima. A takodje može da se izleči. Najnovija istraživanja su pokazala da oko 30% pacijenata može da funkcioniše normalno i bez lekova. Nije kraj sveta, ako imaš nekog za kog se brineš.
Ne znam, ne govorim iz ličnog iskustva (hvala bogovima), govorim iz onoga što sam čitala i gledala. Na netu postoji obilje dokumentaraca o šizofreničarima, i isto tako razgovori s njima. Priznajem da bi meni bilo teško živeti s nekim u tom stanju (već sam na jednoj drugoj temi pominjala) jer to zahteva ogromnu toleranciju, manevrisanje i takoreći isključenje tvog ličnog života zbog potpune predanosti drugome. Kolega gore reče da je izlečivo, sva moja dotadašnja istraživanja po tom pitanjju govorila su suprotno. Tako da sam verovala da je izuzetno teško ako ne i nemoguće potpuno se predati na službu (kontrolu, nadgledanje, oprez, pažnju itd) drugome, i to na ceo život.Pa budala...
@ tema
Ne znam, nemam nikog bliskog obolelog od te bolesti, ali sam cula da sa tim moze da se zivi i funkcionise u velikom broju slucajeva, kao i da su neki poznati pisci i pesnici bili sizofrenicari.
Nije to vise tako strasno i nekontrolisano kao nekada, i mislim da je mnogo veca savremena posast od tih psihickih bolesti - psihopatija i socijalna psihopatologija, odnosno nepostojanje empatije.
netačnoŠizofrenija se uspešno kontroliše lekovima. A takodje može da se izleči. Najnovija istraživanja su pokazala da oko 30% pacijenata može da funkcioniše normalno i bez lekova. Nije kraj sveta, ako imaš nekog za kog se brineš.
Ne znam, ne govorim iz ličnog iskustva (hvala bogovima), govorim iz onoga što sam čitala i gledala. Na netu postoji obilje dokumentaraca o šizofreničarima, i isto tako razgovori s njima. Priznajem da bi meni bilo teško živeti s nekim u tom stanju (već sam na jednoj drugoj temi pominjala) jer to zahteva ogromnu toleranciju, manevrisanje i takoreći isključenje tvog ličnog života zbog potpune predanosti drugome. Kolega gore reče da je izlečivo, sva moja dotadašnja istraživanja po tom pitanjju govorila su suprotno. Tako da sam verovala da je izuzetno teško ako ne i nemoguće potpuno se predati na službu (kontrolu, nadgledanje, oprez, pažnju itd) drugome, i to na ceo život.
Mada da, osim paranoidnih šizofrenika koji usled svojih halucinacija mogu povrediti i sebe i ostale, to nije opasna bolest - po druge. Mnogo je opasnija psihopatija, naprimer.
Žao mi je, zaista.Pisala sam ovdje o rodici koja se ubila.Imala je sizofreniju.Stalno je govorila da joj stvari kradu,posmatraju s tv.
Ma tesko i drugi.Uznemiravanje na poslu,zvanje i prijetnje da ce se ubiti.Žao mi je, zaista.
Izvini što pitam, ako ti je previše nezgodno ili teško, ne moraš da odgovaraš, naravno.
Kako su se ostali oko nje nosili s njenim problemom? Da li su joj lekovi pomagali? Hvala unapred.
Pitam zato što ovde ljudi kažu da je izlečivo - ja nikad nisam čula da jeste, mada to što ja nisam čula ne znači ništa.Ma tesko i drugi.Uznemiravanje na poslu,zvanje i prijetnje da ce se ubiti.
Ma nist toZnači, dok je bila na lekovima, pomagalo je ili?
To je porodica.Npr.od tetke kcer je rodica.rodica, jel to ženka rode ili mala roda,mladunče rode?
na kom jezikuTo je porodica.Npr.od tetke kcer je rodica.