sivenje :D

jelenced

Aktivan član
Poruka
1.719
otkrih ja u trudnoci sivenje,
savrsen hobi koji smiruje zivce :malav:
a ima i neke vajde od njega :D
krpice materijala uvek mozes naci povoljno, i sasiti nesto da budes ponosan na sebe i iznenadis nekoga finim poklincicem. bebu, tetu, tatu mamu :)

koliko se mi u nasem sadasnjem stanju bavimo sivenjem, dali nam krpica vredi samo ako ima etiketu?
ako niste probali sivenje, a treba vam neki hobi- toplo preporucujem.
sajtova za sivenje ima masa, ovaj top upravo pocinjem da sijem, cim shvatim sta koja mera znaci :malav:
ako neko ume da protumaci, bicu zahvalna :D

http://voguepatterns.mccall.com/v1291-products-16421.php?page_id=260

To je I moj hobi, mislim da slicna tema vec otvorena.
Ja sebi sijem suknje uglavnom, I klinkama te jednostavne haljine I suknje, za drugo trenutno nemam vremena. A I materijali su ovde preskupi, nema Sukna, niti prodavnica sa materijalima na kilo :( Gledam sa zaljenjem onaj Projekat Ranvej I onu Mud prodavnicu u Nevjorku gradu, ahh

- - - - - - - - - -

Sad gledam to sto si postavila, to je samo slika, kroj moras da kupis ako zelis da sasijes. Ili da gledas odokativno?

To je I moj hobi, mislim da slicna tema vec otvorena.
Ja sebi sijem suknje uglavnom, I klinkama te jednostavne haljine I suknje, za drugo trenutno nemam vremena. A I materijali su ovde preskupi, nema Sukna, niti prodavnica sa materijalima na kilo :( Gledam sa zaljenjem onaj Projekat Ranvej I onu Mud prodavnicu u Nevjorku gradu, ahh

- - - - - - - - - -

Sad gledam to sto si postavila, to je samo slika, kroj moras da kupis ako zelis da sasijes. Ili da gledas odokativno?

nisam videla :rumenko:
ja otkrila pored pijace super prodavnicu sa materijalima na kilo,
par puta kupila savrseno parce pa mi krojacica na neverovatan nacin upropastila , da se covek samo sokuira kako joj pade na pamet... pa odlucila da sebi sasijem po neku krpicu kada naletim na savrseno parce :D kao bebi, ako u parku vidite zenu koja sije- taj sam ...
na dnu str su dimenzije koje ne shvatam bas :malav:

elem, jeste, sve se moze kupiti i naci, rukotvorine smo navikli da sa osmehom primamo samo od dece, ali zar ne vidimo makar neku vrednost u flajki domace rakije sa sela, stolicu koji nam prijatelj izdelje, kucici za cuke ...... etc etc

Masimo Savic se hvalio kako je bebi napravio kozne cipelice :D
neki deci naprave kucicu za igranje iz snova
sa svim zezalicama za pentranje....

mislim da da ovde ljudi smatraju da je dovoljno sto idu na posao i da im je ispod casti da jos nesto rade... dok masa uspesnih ljudi upravo sve radi sama ...
samo ovde cuh onu- za budalu uvek ima posla :confused: nisam moler, nisam stolar, nisam ....
ja sve nekako volim pre sama da uradim, jer jedino ja uradim sve kako treba :malav:

Steata Misu, to je veoma jednostavno nauciti, ali pretpostavljam da zelja za tim dodje onda kad si spreman.
E, neobicno je kako sam ja naucila da sijem. Mama je sila, i ja sam je kao klinka gnjavila, ali ona je nesto jedva docekala konfekciju, umorila se zena od skidanja krojeva '70ih :), i non stop odlagala da me nauci.
I tako, gledam ti ja jednog dana Sindlerovu listu i vidim kako odvode u gasnu komoru intelektualce, a zanatlije u radni logor. I odlucim da imam jedan zanat u rukama, zlu ne trebalo :) Salim se, nije to presudilo, ali uvek sam imala tu prakticnu a ujedno kreativnu stranu, radim i dekupaz.
Ja bih vam sad u par recenica i slika mogla objasniti kako da sasijete ravnu suknju, zar nije gre'ota to kupovati?
Jelence, ne kontam te mere dole. Inace, ovo su McCall krojevi, mislim da su najbolji, neke krojacice ih kupuju, uvek bude modernih i "vecitih" krojeva.

nemam masinu, ja uzela iglicu i polako :D
a majica je vec ukrojena, samo da je finisiram ...
super je kada naletis na savrseno parce materijala i sasijes ono sto ne mozes da kupis...

mada mi se cini da se na taj vid poklona i ne gleda bas blagonaklono, ljudi vise vole kupovnu gotovu robu ma koliko nekvalitetnija bila, vise cene novac nego trud

ja otkrila pored pijace super prodavnicu sa materijalima na kilo,
par puta kupila savrseno parce pa mi krojacica na neverovatan nacin upropastila
kod pijace na Vidikovcu ?

a to što ti je upropastila materijal,to je dokaz da šivenje nije ni lako ni jednostavno.Sem osnovnih stvarčica i običnih poruba (pantalona,krpa,posteljine ).

Pa kako je upropastila materijal ? šta je trebalo da se sašije ?

haljinu od savrsenog materijala sa motivom ptica i cveca.
otfikarila je glavu pticama, nicim izazvana, sve je bilo dogovoreno.
pa je izgledalo kao zakrpljene krpe, stavila na grudni deo isecen materijal bez printa, pa je morala da okrene ledja i grudni deo
zamisli na sta lici, izgleda kao krpa
a trebala je biti savrsena

У Голсвортијевој код Каленићеве пијаце имаш такву радњу. (Italtess)

У Мајора Илића код Палилулске пијаце такође има лепих и јефтиних материјала.

Pozdrav ljudi. Da li neko zna u okolini Beograda snajdera za torbe ili podmetace za stolice ili slicno. Dakle treba mi nesto da se sije iz te oblasti, malo robusnije masine (tvrdji materijal poput skaja).

Back