SITONIJA -- GRCKA

Veliki pozdrav svima na forumu.Zamolio bih za savet.Supruga ,sincic od tri godine i ja rezervisali smo preko Elnosa apartman za tri osobe u kuci Eva Maria u Metamorfozisu pocetkom jula.Mesto nam se svidelo zbog borove sume prosle godine smo bili u Stavrosu,gde ih nema toliko...Moze li mi iko reci nesto vise o ovom smestaju osim sto sam video na sajtu Elnosa?Da li je ulaz u vodu u Metamorfozisu bas svuda mnogo kamenit? Ako imate jos koju znacajnu informaciju bili bi zahvalni. Kakav je parking ima li ga?Razmišljamo da idemo autom-punto(Z10)2009.god.sta je pozeljno da ponesem jos pored obavezne opreme ...pitam jer nismo do sad isli tako daleko autom?Da li bi trebao da ugradjujem neki alarm-zeder npr?

mitraljez i dogled za nocno osmtranje :D

ne treba nista od zastite jer ako za 10 dana vidis pandura ja te castim pivom, ali ako ne daj Boze zatrebaju, tu su i ne primetis kako brzo reaguju

samo dobro raspolozenje ponesite i UZIVAJ... ides na odmor ne u Avganistan

Ovako sam i ja razmisljala pre nego da krenem u Grcku ove godine na odmor. Policajca za 10 dana boravka nismo videli,a kad nam se desilo da nas u apartmanu opljackaju pojavio se covek u civilu posle 5 sati.Zapisao sta su nam uzeli bez ikakvog napismenog uvidjaja.A kad smo saznali da lopovi nocu upadaju u apartmane dok ljudi spavaju,sledila sam se.U Grckoj je velika kriza,policiju boli uvo bilo sta da vam se desi odgovornost je samo vasa.Eto ja sam mislila da letujem u civilizovanoj zemlji a ispalo je bas da sam otisla u Avganistan.Ne dizem paniku ali nije prijatno kad ides u zemlju u kojoj nemas nikakvu zastitu.Dok im se ne sredi situacija i ako im se uopste sredi Grcka vise nikad!

Ja sam ovog leta sticajem okolnosti,po povratku sa Peloponeza,provela par dana u Vurvuruu...
Ono sto sam tamo videla,odgovara otprilike Budvi u srcu sezone , osim sto su gosti,osim Srba, uglavnom Bugari,Rumuni,Grci i Makedonci :lol:
Osim,zaista par prelepih plaza sve ostalo je katastrofa...i komarci i guzva i prasnjavi putevi...ma uzas jedan
ili ja jednostavno nisam ocekivala takav sarenis :aha:

Poslednja izmena:
Ovako sam i ja razmisljala pre nego da krenem u Grcku ove godine na odmor. Policajca za 10 dana boravka nismo videli,a kad nam se desilo da nas u apartmanu opljackaju pojavio se covek u civilu posle 5 sati.Zapisao sta su nam uzeli bez ikakvog napismenog uvidjaja.A kad smo saznali da lopovi nocu upadaju u apartmane dok ljudi spavaju,sledila sam se.U Grckoj je velika kriza,policiju boli uvo bilo sta da vam se desi odgovornost je samo vasa.Eto ja sam mislila da letujem u civilizovanoj zemlji a ispalo je bas da sam otisla u Avganistan.Ne dizem paniku ali nije prijatno kad ides u zemlju u kojoj nemas nikakvu zastitu.Dok im se ne sredi situacija i ako im se uopste sredi Grcka vise nikad!

u kom si mestu odsela?

ovo prvi put cujem za neko grcko letovaliste

i da Grcka je u krizi poslednjih i ha haj godina ova poslednja kriza koja ih kaci je jer su usli u evrozonu a duzni su boga oca :(

u kom si mestu odsela?

ovo prvi put cujem za neko grcko letovaliste

i da Grcka je u krizi poslednjih i ha haj godina ova poslednja kriza koja ih kaci je jer su usli u evrozonu a duzni su boga oca :(

U pitanju je mesto Olimpijada-pocetak Atosa.Ja godinama letujem u Grckoj i ovako nesto nam se prvi put desilo.Inace carinik na granici nam je rekao da ove godine nikad vise kradja u Grckoj.Minimum mu se dve porodice dnevno zale da su opljackani.A od lopova najvise ima nasih,bugara,albanaca pa onda njihovih tj.grka.

kažeš da godinama letuješ u grčkoj što mi govori da ti se puno sviđa tamo. ko bi bio lud da ide tamo gde mu se ne sviđa, jel da?
e onda ti se desi krađa i kažeš kako nikad više nećeš u grčku. čudno.
i mene su opljačkali u autobusu gsp-a, pa se opet vozim autobusom, samo malo bolje pazim stvari. mog rođaka su opljačkali u palma de majorci pa je posle toga bar tri puta bio u španiji. moju kumu su u njujorku opljačkali dva puta, ali i dalje živi tamo. nabavila alarm, namestila blindirana vrata i dragocenosti prebacila u sef. život teče dalje.
mislim, te se stvari dešavaju svuda na planeti, ne rađaju se lopovi samo u grčkoj. porediš grčku i avganistan:dash: i apeluješ da se tamo ne ide dok se ne smiri situacija(?!) pa ti kao da si bila u donjecku ili u meksiku u nekom kampu narko kartela a ne na prelepom i mirnom atosu.
imam neki osećaj da ne govoriš istinu i da tvoj post nije dobronameran

hahah u grckoj je kriza pa pametnice ne kradu grci sigurno nego ovi gde sad zivis

Kako je lepo praviti se pametan.Ne biste ovako pricali da se vama desilo.Drugacije je kad te pokradu u tvojoj zemlji,smoris se ali ides dalje..tu si,gde si.A kad ti pokvare odmor to je vec drugaciji osecaj i svako ce vam to isto reci ko je prosao kao mi.Kad policija ne radi svoj posao i kad je drzava u rasulu onda su kradje ucestalije i bice ih sve vise i vise.Zivi bili pa videli.To sto sam napisala da necu nikad vise u Grcku je mozda ishitren zakljucak jer smo se tad tek vratili sa mora.Ali sledeci put tri put meri jednom seci kad biram aranzman.

Kako je lepo praviti se pametan.Ne biste ovako pricali da se vama desilo.Drugacije je kad te pokradu u tvojoj zemlji,smoris se ali ides dalje..tu si,gde si.A kad ti pokvare odmor to je vec drugaciji osecaj i svako ce vam to isto reci ko je prosao kao mi.Kad policija ne radi svoj posao i kad je drzava u rasulu onda su kradje ucestalije i bice ih sve vise i vise.Zivi bili pa videli.To sto sam napisala da necu nikad vise u Grcku je mozda ishitren zakljucak jer smo se tad tek vratili sa mora.Ali sledeci put tri put meri jednom seci kad biram aranzman.
aranzman?pa najbolje da se pozalis yuti da vam agencija nadoknadi gubitak

Dragi forumaši,

Želela bih da skrenem pažnju na hotel Toroni Blue Sea (vila Basil u sklopu hotela).

Putovali smo u periodu od 14.07.2017.-24.07.2017. preko turističke agencije Astra Travel iz
Beograda. Napomenula bih da nisam od turista kojima smeta i ptica na grani, da sam proputovala
mnogo, ali ovako nešto još nisam videla.

Pa da krenem
Stigli smo 14.07. oko 12:30 sačekao nas je predstavnik agencije i rekao da će apartman biti
spreman oko 13:30 i da se javimo na recepciju pošto on mora da ide. U vreme koje je rekao odem
na recepciju, kažu nije još gotovo, biće za pola sata. Oko 14: 10 ponovo odem, kažu gotov je i
daju mi ključ. Sve stvari podignemo na prvi sprat u apartman, kad apartman nije sređen. Vratim
se na recepciju, tamo druga žena, objasnim joj da soba nije sređena, kreće da urla na mene kako
smo ušli u sobu koja nije sređena. Kao da smo nasilno ušli u sobu, a ne dobili ključ na recepciji.

Vratimo se u sobu, sve stvari prebacimo na terasu, dođe čistačica, pa i ona krene da urla kako
smo uneli stvari dok nije sredila. Opet objašnjavanje, ali gospodja engleski "nerazbira".. Sredi
sobu, ode...

Ulazimo u apartman, kad ceo apartman smrdi na fekalije, tv i kablovska nisu u funkciji, frizider se jedva zatvara,klima curi na sve strane, jedan raspadnuti ormar bez polica na apartman za 4 osobe, posudje polu raspadnuto, sušilica za veš trula toliko da bukvalno pada kada jedan kupaći staviš da se suši. Mi opet nema veze, neće nam apartman upropastiti odmor, tu smo najmanje u toku dana. ( sve ćuna kraju posta dokumentovati slikama, sem mirisa naravno )

Nakon dva dana, budi nas lupanje na vratima , ustajemo i gazimo u vodi do zglobova. Komsija i mi
smo bili poplavljeni pre svih onih poplava. Slivnici na terasi nisu čišćeni od ko zna kada, kiša je padala, terase se napunile i sve se kroz zatvorenu terasu slilo u sobe. Iz soba u kupatilo, obzirom da ni slivnik u kupatilu nije verovatno nikad čišćen, sve fekalije se lepo izliju po kupatilu. Sa recepcije pošalju domara, on pokuša da otpuši slivnik u kupatilo i kaže eto me za pet minuta i ne pojavi se do uveče. Za to vreme mi otpušimo slivnik na terasi, voda ode. NAPOMINJEM DA SMO NA PRVOM SPRATU.
U medjuvremenu kreće ona poplava, potopi sve apartmane u prizemlju, ljudi se snalaze kako znaju i umeju, bez prevelike pomoći (skoro nikakve) zaposlenih u hotelu.

Posle podne se pojavljuje predstavnik agencije, zamolim ga da nam obezbedi samo sredstva za čišćenje, novu sušilicu ( jer nam je sva garderoba potopljena i moramo da je operemo) da sami očistimo sobu, obzirom da je sad već previše soba uništeno i kontam nismo toliko urgentni kao ljudi dole. On kaže važi i više se ne pojavi.

Nakon par sati odemo u prodavnicu kupimo metlu, dzoger, kantu, sredstva za čišćenje i dezinfekciju, potrošimo 30 e, sve sami sredimo i dovedemo u red, ali je kupatilo i dalje problem. Zvali predstavnika i recepciju više puta, ali bezuspešno. Tek u 22:00 uveče posle žestokog urlikanja na vodiča, pošalje ponovo domara koji je sanirao haos u kupatilu. Opet očistimo i oribamo kupatilo.

Ujutru odem na recepciju po novu sušilicu, nakon natezanja sa njima, dobijem novu, opet krivu i drndavu, ali je izdržala do kraja letovanja.

Ljudi koji su bili smešteni u prizemlju, su prošli katastrofa. Niko im nije izašao u susret kako bi trebalo. Mnogo ljudi je bilo bas razocarano smestajem i uslugom.

Mi nismo imali hranu, ali ljudi koji su koristili i tu usluga hotela, kažu da je katastrofa.
Osoblje nije ljubazno, wifi je slab, zaista je razočaravajuće.

Jedina dobra strana hotela je lokacija i blizina plaže.
Takodje sam razočarana Astrom kao organizatorom putovanja, uopšte se nisu potrudili da izadju u susret u ovoj situaciji. Što se mene tiče, sa njima sam završila.

Što se tiče samog Toronija, mirno je malo mesto. Plaža je lepa, more čisto i toplo, nisu velike gužve na samoj plaži. Zalasci sunca su prelepi. U mestu ima 10-ak taverni, par marketa, mini luna park. Malo je mesto, ali je ok lokacija za obilazak ostatka Sitonije.

Cene ne pamtim baš, ali evo nekih stvari koje se sećam : Giros od 2.50-2.80 e, Palačine 2.50 e, Krofne na plaži 2.50, voda paket 6x1,5l 1.60 e, pedalina 1h -15 e, magneti 2e… Ne mogu više da se setim, ne znam ni ovde cene, a kamoli tamo 

Izvinjavam se na dugačkom postu, ali sam imala potrebu da napišem, obzirom da uglavnom idu ljudi sa malom decom ( kao i mi) i higijena mora biti na prvom mestu. Bilo je tu još što šta, ali mislim da je ovo dovoljno za sada.

Pozdrav i nadam se da će nekome post biti od koristi.

Link ka slikama: https://codlioko.imgbb.com/

Bar nije bilo dosadno ko sto zna da bude ... svako zlo za neko dobro .
Nek ste se vi vratili zivi i zdravi , i budite sretni sto niste zakacili zloglasnog rotavirusa kojeg btw. u CG , tj. milogori se fasuje odma cim se predje granica ,

Back