Sitnice koje zivot znace :)

Све могуће успомене.

Све своје интимне дневнике, у једном коферу.
Неколико хиљда писама, сортираних по томе ко их је писао...
А ситнице, цртеже, свеске из првог основне...своје.
О дечијим стварима да не причам.
Чувам звечку и писмо које сам добила од сестре за 18. рођендан.
Кашичицу којом смо Златко и ја мешали чај на мору '79. ( Златка нисам ни желела да сачувам)

Чувам метак на коме је залепљена порука да је био намењен мени.

Не знам да ли нешто не чувам.

Углавном не чувам оно што ми је потребно, те тако због бачених рачуна стижу опомене и гасе ми телефоне...

Не чувам гардеробу, осим пар ствари.

Ja s vremena na vreme poštrno pobacam sve što nije više "aktuelno", da se tako izrazim, i to bude prilična gomila, ali te stvari su zle i pokvarene, množe se u potaji, to znam sigurno, jer uvek bacam istu gomilu, i nikada nemam posle toga više mesta u kući. Koliko sam do sada pobacala, svaka normalna i poštena kuća bi bila prazna!:think:

ja sam se malko pokajala sto sam pobacala gomilu "emotivnog" odpada, pardon spalila dobar deo koji se dao spaliti :D, a inace posto mrzim da brisem prasinu ima sve sa polica uskoro da frljnem u neki veliki providni akvarijum (od jedno 100l barem :lol:) i samo da dodajem kad stignu nove dzidze...

neke fotke koje nemaju mesto, karte, gluposti koje su mi dali neki dragi ljudi i sl sam stavila kao sarenis ispod stakla na trpezarijskom stolu onako super-sareni emotivni kic, ali mi je dosadilo, pa ce i to u akvarijum...

he hehttp://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5851222&postcount=126

Poslednja izmena:
ja sam se malko pokajala sto sam pobacala gomilu "emotivnog" odpada, pardon spalila dobar deo koji se dao spaliti :D, a inace posto mrzim da brisem prasinu ima sve sa polica uskoro da frljnem u neki veliki providni akvarijum (od jedno 100l barem :lol:) i samo da dodajem kad stignu nove dzidze...

neke fotke koje nemaju mesto, karte, gluposti koje su mi dali neki dragi ljudi i sl sam stavila kao sarenis ispod stakla na trpezarijskom stolu onako super-sareni emotivni kic, ali mi je dosadilo, pa ce i to u akvarijum...

he hehttp://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5851222&postcount=126

Бацила си све низ ријеку и пошла у други свијет.
:смајликојиповраћа:

ljudi moji...ja kao sve ocistila i sad otvorim fijoku od stola gde mi je komp
kad ono...
mirisljavi stapici i postolje za isto
olovke i flomasteri par kom
kablovi za nemam pojma sta
slusalice 2 kom
futrola za mobilni
baterije vise kom
par slika
etikete sa garderobe koju sam kupila pre namanje mesec dana...vise kom
klikeri
racuni za struju
sljokice od moje devojcice
pinceta(kupila sam skoro novu jer ovu nisam mogla da nadjem)
grickalica
3d naocare
garancija i papiri od web kamere
deciji crtezi iz vrtica
otvarac za flase (nemam pojma sta ce ovde)
papirici sa necijim telefonskim brojevima
plasticni stitnici za uticnice
kutija od mislim da je citac za memo kartice u pitanju
labelo
dugme
slicice iz cipikao (deca krila jedno od drugoga verovatno)
plasticni delovi od ne znam cega
kanap
plastika sa kojom se vezu kablovi

puf..kako sam samo uspevala da otvorim i zatvorim fijoku nije mi jasno
aaha evo ga i cd sa drajverima
a ja se ubih trazeci ga...

Poslednja izmena:
Koliko se vezujete za stvari?
Na ovu temu me nagnalo to sto sam ovih dana radila "generalku" kuce
i tom prilikom izbacila, cini mi se kamion skroz nepotrebnih stvari koje sam
(neke i godinama) cuvala, samo ne znam cemu...
Velika spremanja inace radim redovno, ali nekako se uvek neke sitnice preskoce(sentimentalna vezanost sta li:))
Skulpturice, suveniri sa nekih putovanja (koje samo skupljaju prasinu)
Fijoke prepune nekih papirica, racuna iscepanih decijih knjiga,cd-ova, dvd-ova
ambalaza od ko zna cega sve, starih garancija...
Plakar prepun garderobe koju godinama ne nosim
da ne pricam sta sam sve izbacila iz decije sobe...
btw garantujem da sam opet ostavila nesto, sto ko zna zasto treba da stoji bas tu:lol:

Ranije sam cuvala sve ali bas sve sto sam iole smatrala bitnim....prije per godina teskom mukom odvojila sam se od mnogih stvari,sitnica....al' mi bilo lakse....ostavila sam sve sto me stvarno podseca na neki dogadjaj,godinu,djevojastvo....mada sam mnoge sitnice djevojacke ostavila jos davno u porodicnoj kuci...
I koliko sam rasteretila ormare i fioke....opet su pune....sto kaze Marina,ja sam se odvikla od kupovine raznih sitnica....kad putujem kupim jedan suvenircic,i dovoljno....i ovako poludim dok brisem prasinu...:mrgreen:

Citam vas i mislim se , pune im kuće stvarčica za secret garden a ne kace nista :mad:

Mirka je l' vidis....u pravu si :)....posto je uskoro selidba....tad cu odvojiti sve sta je za secret garden....:)

ма наслов те песме ме нагони на повраћање.
иначе и ја сам доста ствари непотребних ствари бацио. пробудио се једног јутра мамуран, нашао велику кутију и правац контејнер. није ми жао, ич.
:џастсмајли:

alal...sta se uzbudjujes...: )

moram malo :)

ма наслов те песме ме нагони на повраћање.
иначе и ја сам доста ствари непотребних ствари бацио. пробудио се једног јутра мамуран, нашао велику кутију и правац контејнер. није ми жао, ич.
:џастсмајли:

surovi surovi covece... da ti je bar zao... :smajlikojijemaloalisamomalospustonosizoblaka:

Ja imam te napade sentimentalnosti kada mi je svega zao da bacim
decijih stvari u kojima su izneseni iz bolnice
prva zvecka
plisane zivotinje (od kojih se ne moze uci u sobu a samo skupljaju prasinu)...
Sad sam se setila da sam gledala neku emisiju, cini mi se englesku
gde 2 zene pomazu ljudima da se rese bespotrebnog smeca iz kuce
ali ono su extremi...

Ja imam te napade sentimentalnosti kada mi je svega zao da bacim
decijih stvari u kojima su izneseni iz bolnice
prva zvecka
plisane zivotinje (od kojih se ne moze uci u sobu a samo skupljaju prasinu)...
Sad sam se setila da sam gledala neku emisiju, cini mi se englesku
gde 2 zene pomazu ljudima da se rese bespotrebnog smeca iz kuce
ali ono su extremi...

ona fora sve sto moyes da stavis u neki ogradjen prostor uvek mali, a ostalo moras da bacis... strasno... ja bih plakala :) a ovaj moj bi uzivao;)

Jednom samu naletu neke euforije spalila svoj dnevnik,i sve pisane stvari koje sam dugo cuvala..Sad mi je zao..rado bih se podsetila nekih dana i situacija..
Kada sam se selila,pobacala sam milion stvari..
Cuvam:nerukvice iz porodilista moje i decije,na kojima su brojevi vec izbledeli,ali ja tacno znam koja je cija :).Loknu od najmaldjeg sina,takodje u jednoj kutijici cuvam..
Milion slika,knjiga sa posvetom,CD sa muzikom,prve cipelice,burma koju ne nosim (jer mi je ispala),haljine koje vise ne nosim..

Ja sam isto veliki hrcak, skupljam sve i svasta, a onda kad me muka natera bacam i po nekoliko kesa/kontejnera. Jedino mi je drago sto cuvam ulaznice sa raznih koncerata, jer mi odlicno sluze kao vremenski orijentir i mape sa putovanja.

ja i dan danas imam casopise koje sam kupovao kad sam imao 7-8 godina
imam nekoliko stotina kaseta koje mi kupe prasinu na ormaru i koje nisam slusao godinama
imam brdo knjiga, rjecnika, enciklopedija koje sam citao kao klinac...a i poslije
zatim raznih komponenti jos od racunara koji su bili aktuelni prije 20 godina
spectrum, commodore, amiga, pa onda mocna mashina 286-ca:cool:
kondenzatora, integralnih kola, starih gramofona, zvucnika...
imam i punu teglu klikera koju sam odnio raznoj uplakanoj djeci
cuvam i svoju kolekciju autica koju cu pokloniti svom djetetu(ako ga budem imao)
i tako...

Back