Sitne kapljice svetlo-crvene krvi na toalet papiru nakon "praznjenja"

Mickey Mouse020

Početnik
Poruka
49
Jedan vremenski period, ne znam ni sam koliko, ali ima sigurno vise meseci, pa mozda cak i pola godine i vise, skoro svaki put kad se praznim i kad brisem anus, primetim na pojedinim mestima na toalet papiru sitne kapljice krvi. Nekada je to na cistom belom papiru, a nekad kad brisem ima delova stolice pa su te kapljice krvi preko stolice. Nisam primetio da imam krvi u stolici, ona je normalna, nekad svetlija, nekad tamnija.......nekad bude braonkasta sa "crnkastim" delovima, ali nemam bolove, ne povracam, nisam oslabio, nisam umoran, osecam se dobro itd......nisam ranije uopste obracao paznju na ovo, tek u skorije vreme.

Od cega to moze biti? Da li je moguce da mi je stolica takva da mi iziritira anus pa da onda malo prokrvari kad brisem toalet papirom? Da je nesto ozbiljnije, rak creva ne daj Boze, pretpostavljam da bih vec sad imao jos neki simptom?

Inace, nekad mi je tvrdja stolica, nekad ne, zavisi.

Jedan vremenski period, ne znam ni sam koliko, ali ima sigurno vise meseci, pa mozda cak i pola godine i vise, skoro svaki put kad se praznim i kad brisem anus, primetim na pojedinim mestima na toalet papiru sitne kapljice krvi. Nekada je to na cistom belom papiru, a nekad kad brisem ima delova stolice pa su te kapljice krvi preko stolice. Nisam primetio da imam krvi u stolici, ona je normalna, nekad svetlija, nekad tamnija.......nekad bude braonkasta sa "crnkastim" delovima, ali nemam bolove, ne povracam, nisam oslabio, nisam umoran, osecam se dobro itd......nisam ranije uopste obracao paznju na ovo, tek u skorije vreme.

Od cega to moze biti? Da li je moguce da mi je stolica takva da mi iziritira anus pa da onda malo prokrvari kad brisem toalet papirom? Da je nesto ozbiljnije, rak creva ne daj Boze, pretpostavljam da bih vec sad imao jos neki simptom?

Inace, nekad mi je tvrdja stolica, nekad ne, zavisi.

Opala, hemoroiđani se naselili :D Obično se samo osete kao mala kvržica na analnom otvoru, ali ako ih maltretiraš s ljuto, začinjeno i sediš na ladan beton, oće da iskoče, krvare i prave prilično neugodan osećaj kao da imaš pampur u dupetu. Umeju i da bole. A kad se to desi, ondak kupiš Delmezon mast pa fino redovno pereš i mackaš dok ne prođe. I izbegavaš ona gore tri pomenuta recepta za dobijanje istih.

Ima svraba i peckanja, al ne uvek nego s vremena na vreme.......desi se ujutru cesto da svrab bude bas jak, a bude tu i peckanja.

A tacno je i da dosta sedim i da cesto jedem u trku........

Onda su najverovatnoje Hemoroidi, kao sto kazete :)

Hvala :D

Pa oni se i osete pod prstima kao kvržica dok miruju. Samo što ih ignorišeš dok ne prorade prvi put....

A možda i koristiš neki pregrub wc papir. Šta ga znam...

Ja imam slicne simptome..dakle, ako je stolica tvrdja obavezno na wc papiru ima krvavih tragova.. Ponekad, iz cista mira me anus zasvrbi da bih crkao ako ne pocesem..medjutim, koliko god ja pipao i pokusavao nesto da napipam, nema nista. Bar ne spolja..sve imam utisak da je to nesto ipak u crevu, ne duboko ali unutra jer nekako iz unutrasnje zone osecam svrab i peckanje..

Ja imam slicne simptome..dakle, ako je stolica tvrdja obavezno na wc papiru ima krvavih tragova.. Ponekad, iz cista mira me anus zasvrbi da bih crkao ako ne pocesem..medjutim, koliko god ja pipao i pokusavao nesto da napipam, nema nista. Bar ne spolja..sve imam utisak da je to nesto ipak u crevu, ne duboko ali unutra jer nekako iz unutrasnje zone osecam svrab i peckanje..

Pa ne moraju biti spoljašnji hemoroidi...

Хемороиди се манифестују свежом крви по столици.
Не морају бити само хемороиди. Може бити и тврђа столица узрок тих мини-крварења. Посебно што Mickey Mouse020 наводи да доста седи и једе у трку.
Ако су пак хемороиди, онда је савет што више влакнасте исхране (житарице), воће, поврће и обавезно шетња- значи све супротно од онога што радиш. ;)
Наравно, савет је у преглед код гастроентеролога. Јер ипак анамнеза и преглед чине целину. ;)

Back