Sistem Obrazovanja

Ovo drugo, kao i sve drugo. Roditelji, Skola, Vojska, Posao, sve je to u funkciji da ti ubiju individualizam i da ti od neceg nebitnog naprave nesto bitno. Debilane za ispiranje mozga i pretvaranje ljudi u robove.

Baš tako. Meni je smešno kad se recimo danas kritikuje Sparta i to što su odvodili sedmogodišnjake od kuće u agoge, a danas se isto to radi, samo na perfidniji način. Sa šest, sedam godina te ubace u neku školu i onda tu dvanaest godina rmbačiš i robijaš sa ljudima koje nisi sam birao, prinudno se socijalizuješ, prinudno sve radiš, ustaješ kao robot kad ti profesor udje u učionicu, stresiraš se maksimalno, takmičiš se sa ostalima da bi sutra mogao da ih nadmašiš kroz faks i što bolji posao... čak imaš i fizičko vaspitanje kao i u spartanskim školama, znači prava ona robija dobro zamaskirana u nužnost. Život je u principu neprekidna robija, imaš te neke momente slobode ali što si stariji to si više pod maljem sistema. Dok na kraju ne postaneš oboleli penzos, to je taj krajnji cilj svih ljudi. Prosto nemaš druge opcije, ili ćeš klošariti ili biti krimos.

Da li je skola zaista visoko obrazovna ustanovana namenjena za ucenje i skolovanje ljudi, ili je to mesto ispiranja mozga i zaglupljivanja ljudi?
70/30 u korist ucenja i skolovanja naravno ako imas dobre nastavnike,30 posto je zaglupljivane i ucenje nepotrebnih informacija...
Problem barem po meni skolstva kod nas je sto se ne radi na razvijanju kreativnosti kod mladih ljudi.Da se ne svodi sve na ucenje napamet stvari koje su vec poznate nego da se radi na stvaranju novih ideja i samostalnom pronalazenju resenja.
Ukinuo bi ocenjivanje kakvo postoji danas,isto tako ako neko nije sposoban da prodje razred kaznjavao bi i nastavnike i roditelje pogotovo kod dece.

Back