Sistem centralnog grejanja gubi vodu

ado1992

Početnik
Poruka
1
Pozdrav,
Imam problem sa centralnim grejanjem sto stalno pomalo gubi vodu. Grejanje je na kotao na pelet 44kW, marke “Eco Comfort” i kupljen je nov 2020. godine.
Na ventilima, cevima i spojevima nisam nista nasao da kapa ili curi. Da li bi neko mogao da mi pomogne da rešim problem. Zahvalan unapred!

Ekspanziona boca se duva na propisani pritisak na praznom sistemu kada nema vode.
............................................................................................................................................
Voda u sebi sadrži slobodan kiseonik koji vremenom isparava i ispušta se preko nekog ventila-ozrake , i pritisak se sam smanjuje.
....................................................................................................................................................................
I pod 3 , može kotao kada se zagreje da ispušta kap po kap koja isparava , i to se neće primetiti u ložištu ali to je i do nekolko litara vode dnevno.

Pozdrav,
Imam problem sa centralnim grejanjem sto stalno pomalo gubi vodu. Grejanje je na kotao na pelet 44kW, marke “Eco Comfort” i kupljen je nov 2020. godine.
Na ventilima, cevima i spojevima nisam nista nasao da kapa ili curi. Da li bi neko mogao da mi pomogne da rešim problem. Zahvalan unapred!
Jesi li proveravao na spojevima holendera na ventilima.Tu obicno holendere spoje sa kucinom,pa poneka kap ako kane i ne poznaje se.Mora dobro da se proprati.Ako si slucajno ozracivao pumpu za protok,mozda je nisi dobro zatvorio.I na kraju,moze biti ekspanziona boca,da je otisla guma u njoj i da onda ne drzi pritisak u sistemu.Inace ekspanziona boca sa pola vazduha u sebi i gumom koja deli vazduh i vodu,odrzava pritisak u sistermu.

Back