Sirup Sinetus

Sto se Prospana tice ne bih da se ubedjujem. List brsljana pomaze iskasljavanju. Konacni zakljucak je da on moze da se koristi i u jednom i u drugom slucaju, tacnije za sve vrste kaslja.
Naravno da citam po netu o svemu sto me interesuje, ne moras da mi na taj nacin dajes do znanja da nisam upucena u nesto, naravno da covek ne moze uvek svega da se seti. Islandski lisaj smo vec koristili, ali nije pomogao. Kad se smiri malo kasalj od Sinetusa, kazem odradicu test na alergiju, posavetovacu se sta bi jos moglo da se preduzme.

ajd kad sam prva spomenula taj prospan, da se javnem
kad je moj Bane bio mlađi i kad je imao više problema sa kašljanjem , u našoj lokalnoj ambulanti su se smenjivali doktori...
kažu meni, dajte ovaj ili onaj lek (ako ne odmah prospan) a ja pitam el može prospan, a oni kažu: ah naravno, on se daje protiv svih vrsta kašlja....
znači to mi je ponovilo više lekara

e imam i jedno pitanjce
šta je to produktivan kašalj? jel to vlažan kašalj?ako je ovaj drugi suv?
misim izvinte, prvi put čujem za ovaj termin:rumenko:

Kasalj je produktivan, ili pak zreo kasalj, kada dete ima sta da iskaslje, tacnije kada iskasljava sekret. A suvi kasalj je neproduktivan. Mnogo je bolje kada dete ima sta da iskaslje. Takav kasalj ima zastitnu ulogu jer se sa sekretom iskasljavaju i uzrocnici. Suvi kasalj je mnogo nezgodniji.

Sto se Prospana tice ne bih da se ubedjujem. List brsljana pomaze iskasljavanju. Konacni zakljucak je da on moze da se koristi i u jednom i u drugom slucaju, tacnije za sve vrste kaslja.
Naravno da citam po netu o svemu sto me interesuje, ne moras da mi na taj nacin dajes do znanja da nisam upucena u nesto, naravno da covek ne moze uvek svega da se seti. Islandski lisaj smo vec koristili, ali nije pomogao. Kad se smiri malo kasalj od Sinetusa, kazem odradicu test na alergiju, posavetovacu se sta bi jos moglo da se preduzme.

http://forum.krstarica.com/threads/236759

Back