yagi
Domaćin
- Poruka
- 4.400
"Ko hoće da radi može da nađe posao" je stav osobe koja nikada (ili jako dugo) nije tražila posao u ovoj zemlji.
...ili ako bi se izbacili posebni uslovi za trazenje posla...?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Ko hoće da radi može da nađe posao" je stav osobe koja nikada (ili jako dugo) nije tražila posao u ovoj zemlji.
Zaista kome je gore. Ovo se pitam vec danima.
Nekako kontam da kad ti roditelji nemaju , onda si u takvoj situaciji pa ti je nekako lakse da prihvatis da ne mozes da imas ono sto ne mozes da imas. A imas i onu situaciju kada roditelji dobro zaradjuju, kad su puni para a kad nece da ti daju da izvedes devoju, izadjes, kupis sebi nesto, treniras neki sport jer su prosto zagrizeni za svoj novac. Sve veme ti je sargarepa ispred nosa a ne mozes da je uzmes. I to sve pod izgovorom kako mame i tate drugova i drugarica tesko zive, pa dete treba da se solidarise da roditeljima svojih drugova....naravno dok svi ti rugovi izlaze i provode samo tako.
Zaista sta je bolje imati roditelja koji zaista nema da ti pruzi ili roditelja koji ima a ne zeli jer je stipsa?
Причамо о деци, значи особама до 18 година, зар не? Не причамо о одраслим људима од двадесет или тридесет и нешто који су нечија деца? Питам, тек да утврдимо појам ''деца''...
Ево овако:
Сваки нормалан родитељ ће гледати да испуни дететове најважније потребе, али НЕ СВЕ!
Васпитавање подразумева развијање одговорности код детета, односа према новцу, односа према раду...васпитавање подразумева постављање граница детету, правила понашања, развијање етичких вредности, способности одлагања задовољства....
Стога родитељ, ма колико новца имао, не сме детету испуњавати сваку жељу и неограничено му давати новац!
Ево, моја тинејџерка излетела вечерас бесна из куће јер јој нисам дала лову за излазак, а имам је.Разлог је следећи: док је трајала школска година могла је да излази петком и суботом (до пола 1) и добијала новац за излазак. Сада, од кад је на распусту, може и радним даном да остаје дуже (до 11), али јој не дајем лову радним даном. Викала је:''Али ја више немам радних данааа!''
За тренирање би рдоитељ требало да плати, свакако, то је за добро детета, али ''извођење девојке'' никако! Девојка се изводи само својим личним новцем, а не татиним! Не џекира се туђим новцем! Од тинејџера се и не очекује да изводи девојке на вечере и да им плаћа проводе...а ако његова девојчица то тражи - нека шутне спонзорушу!![]()
Ja zaista nisam mislio da izvodi devojku na vecere. Ne vidim sta je lose da dvoje mladih ljudi izadju sa roditeljskim parama sve dok to dvoje mladih ljudi ispunjavaju svoje obaveze tj. redovno uce i imaju dobre rezultate u skoli i na fakultetu. Treba da se zna sta je ciji posao. Ja necu imati nista protiv da moje dete izadje i do ujutru ako ispunjava svoje obaveze.
Mi imamo kucne prijatelje koji su svojoj deci pruzili sve, ali doslovno sve, zivot kakav vecina nas moze samo da sanja, letovanja, zimovanja, putovanja, izlaske. I sada da je po Srpskoj pedagoskoj teoriji ta deca bi danas trebala da budu nesposobni razmazeni ljudi, sasvim naprativ ta deca su danas najpozitivniji primer koji ja znam. Fina, vaspitana, normalna , JAKO USPESNA pri tome ne rade kod mame i tate u firmi. Znam jos nekoliko jako slicnih prica iz mog okruzenja gde su deca imala jako mnogo pa i za vreme studija i zavrsila kao jako uspesna.
Mislim da je samo stvar da se zna sta je ciji posao.
Mislim da je samo stvar da se zna sta je ciji posao.
...ili ako bi se izbacili posebni uslovi za trazenje posla...?![]()
"Све смо му омогућили, његово је само да учи - а он неће!''
Da li si ikad razmisljala da je mozda problem u percepciji sta znaci to SVE!!! Imas roditelje koji pruze sve po pitanju materijalnog ali su bolesni kontrolori, ne skidaju oko sa svog deteta, urnisu psihicki svoje dete, ne dozvoljavaju mu da se bavi sportom, da se vidja sa drustvom sem jednom nedeljno ili mesecno. Kad dete pukne psihicki pa i u skoli oni krenu sa privatnim casovima. I na kraju kazu sve sam mu pruzio a on nece da uci. Malo ajde da vidimo sta je to sve. Mislim ***** sve pare ovog sveta ako neko zbog toga treba da te **** u mali mozak.
Ja nisam ni razumela šta je hteo da kaže. Nekako je... šestosmisleno.Ali ona izjava o zaposlenju koju sam citiraala u poslednjem postu mi je jako fascinantna,i nadasve nadmena.
Ja nisam ni razumela šta je hteo da kaže. Nekako je... šestosmisleno.
Zaista kome je gore. Ovo se pitam vec danima.
Nekako kontam da kad ti roditelji nemaju , onda si u takvoj situaciji pa ti je nekako lakse da prihvatis da ne mozes da imas ono sto ne mozes da imas. A imas i onu situaciju kada roditelji dobro zaradjuju, kad su puni para a kad nece da ti daju da izvedes devoju, izadjes, kupis sebi nesto, treniras neki sport jer su prosto zagrizeni za svoj novac. Sve veme ti je sargarepa ispred nosa a ne mozes da je uzmes. I to sve pod izgovorom kako mame i tate drugova i drugarica tesko zive, pa dete treba da se solidarise da roditeljima svojih drugova....naravno dok svi ti rugovi izlaze i provode samo tako.
Zaista sta je bolje imati roditelja koji zaista nema da ti pruzi ili roditelja koji ima a ne zeli jer je stipsa?