A zašto politički da se angažujem u tudjoj zemlji i prodajem drugom narodu mooda za bubrege, stvarno bi bilo licemerno.
Ne znam šta može da radi ovaj Arapin pozitivno, jedino da otkida više državnog novca za svoje rodjake sa Bliskog istoka.
p.s. ja sam ti politički angažovan, član sam AfD
nije politicko angazovanje jedini nacin da coveku bude bolje... kao sto sam rekao, malo ko se od ljudi sa Balkana u Nemackoj odlucuje na dalje skolovanje, profesionalno usavrsavanje, dalje ucenje jezika, napreduju, ...
sto se tvog clanstva u AfD-u tice, ako je to zaista tacno to je za jednog stranca potpuno apsurdno i sizofreno razisljanje!
za one koji nisu upiceni u politicku situaciju u Nemackoj, AfD je politicka partija bez konkretnih politickih programa poznata po svom euroskepticnom, populistickom i desnom politickom stavu. nesto poput nemackih "dveri", "radikala" "Misa Vacic" i sl. debila. to je stranka koja se protivi imigracijama, muslimanima, zahtevaju ukidanje azila i sl. cime privlace Nemce sa naci-simpatijama, ksenofobe, razocarane, one koji za licne neuspehe krive EU, one koji i dalje pate za neradom iz komunistickih vremena u DDR-a (na istoku su najjaci) itd. jednostavno najgori šljam i otpadnici drustva su glasaci ove stranke!
apsurdno je da jedan stranac u Nemackoj bude simpatizer a kamoli clan AfD-a iz razloga sto ta stranka aktivno i direktno promovise politiku koja se protivi strancima i imigraciji. mnogi clanovi AfD-a smatraju da Nemacka ne bi trebalo da prihvata toliki broj stranaca, a posebno ne izbeglica, neki ekstremisti su cak i masovne deportacije predlagali. AfD takodje cesto koristi retoriku koja stigmatizira strance i muslimane i prikazuje ih kao pretnju nemackom drustvu... isto onako kako su nacisti sredinom '30-ih godina radili sa Jevrejima.
ali stranac koji se pridruzi AfD-u im je zapravo "korisna budala", jer naravno niko iz AfD-a nece nista od ovoga sto sam napisao da prizna, sto ce odmah da negira na primeru stranaca clanova stranke, iako i vrapci na grani znaju da je sve ovo sto sam napisao tacno!
ne kapiram, sta ti trazis uopste u Nemackoj, ako si toliko nezadovoljan politickom situacijom?