Sirijska izbeglica nije znao ni reč nemačkog, sada je gradonačelnik

u medijima mozda i ima (ko i ovaj ovde) al u stvarnost ni traga.
analiziracemo kasnije sta se krije iza ove izmisljene price. Malo dogadjaja a novinari mora da zarade platu.
Pa da, jer nemoguće je saznati ko je gradonačelnik, to je strogo čuvana tajna.

Milune, da li je realno da svaka tvoja rečenica bude obrnuta od istine.

Ajde da je 10%, 30%, ili čak 50%.... ali za 100% pogrešnih izjava čovek baš mora da bude poseban.

Pa da, jer nemoguće je saznati ko je gradonačelnik, to je strogo čuvana tajna.

Milune, da li je realno da svaka tvoja rečenica bude obrnuta od istine.

Ajde da je 10%, 30%, ili čak 50%.... ali za 100% pogrešnih izjava čovek baš mora da bude poseban.
pa i Bajden je postavljen za presednika a ne razlikuje dan od noci........dakle, po zadatku. Izbora nema.

Srbin dodje i radi, Arap naravno leba bez motike
pa jel brani neko Srbinu da se politicki angazuje i postane negde gradonacelnik pa da ako tako mislis i kod njega bude "leba bez motike"!?
mislim da je probem sa generalno celom balkanskom emigracijom taj sto im zivot u Nemacku nije toliko bitak kao zivot koji paralelo vode u svojim selima odakle su dosli, pa onda nemaju vremena da se u Nemackoj skoluju uce, jezik, napreduju, nego samo gledaju da sto vise rade, ako moze i duple, troduple smene, da sto vise zarade (naravno na najlosije placenim poslovima), da imaju sto vise para da se pokazu kad odu u Srbiju/Bosnu/Hrvatsku/gde vec!

pa jel brani neko Srbinu da se politicki angazuje i postane negde gradonacelnik pa da ako tako mislis i kod njega bude "leba bez motike"!?
mislim da je probem sa generalno celom balkanskom emigracijom taj sto im zivot u Nemacku nije toliko bitak kao zivot koji paralelo vode u svojim selima odakle su dosli, pa onda nemaju vremena da se u Nemackoj skoluju uce, jezik, napreduju, nego samo gledaju da sto vise rade, ako moze i duple, troduple smene, da sto vise zarade (naravno na najlosije placenim poslovima), da imaju sto vise para da se pokazu kad odu u Srbiju/Bosnu/Hrvatsku/gde vec!
A zašto politički da se angažujem u tudjoj zemlji i prodajem drugom narodu mooda za bubrege, stvarno bi bilo licemerno.

Ne znam šta može da radi ovaj Arapin pozitivno, jedino da otkida više državnog novca za svoje rodjake sa Bliskog istoka.

p.s. ja sam ti politički angažovan, član sam AfD ;)

A zašto politički da se angažujem u tudjoj zemlji i prodajem drugom narodu mooda za bubrege, stvarno bi bilo licemerno.

Ne znam šta može da radi ovaj Arapin pozitivno, jedino da otkida više državnog novca za svoje rodjake sa Bliskog istoka.

p.s. ja sam ti politički angažovan, član sam AfD ;)
nije politicko angazovanje jedini nacin da coveku bude bolje... kao sto sam rekao, malo ko se od ljudi sa Balkana u Nemackoj odlucuje na dalje skolovanje, profesionalno usavrsavanje, dalje ucenje jezika, napreduju, ...

sto se tvog clanstva u AfD-u tice, ako je to zaista tacno to je za jednog stranca potpuno apsurdno i sizofreno razisljanje! :dash:

za one koji nisu upiceni u politicku situaciju u Nemackoj, AfD je politicka partija bez konkretnih politickih programa poznata po svom euroskepticnom, populistickom i desnom politickom stavu. nesto poput nemackih "dveri", "radikala" "Misa Vacic" i sl. debila. to je stranka koja se protivi imigracijama, muslimanima, zahtevaju ukidanje azila i sl. cime privlace Nemce sa naci-simpatijama, ksenofobe, razocarane, one koji za licne neuspehe krive EU, one koji i dalje pate za neradom iz komunistickih vremena u DDR-a (na istoku su najjaci) itd. jednostavno najgori šljam i otpadnici drustva su glasaci ove stranke!

apsurdno je da jedan stranac u Nemackoj bude simpatizer a kamoli clan AfD-a iz razloga sto ta stranka aktivno i direktno promovise politiku koja se protivi strancima i imigraciji. mnogi clanovi AfD-a smatraju da Nemacka ne bi trebalo da prihvata toliki broj stranaca, a posebno ne izbeglica, neki ekstremisti su cak i masovne deportacije predlagali. AfD takodje cesto koristi retoriku koja stigmatizira strance i muslimane i prikazuje ih kao pretnju nemackom drustvu... isto onako kako su nacisti sredinom '30-ih godina radili sa Jevrejima.
ali stranac koji se pridruzi AfD-u im je zapravo "korisna budala", jer naravno niko iz AfD-a nece nista od ovoga sto sam napisao da prizna, sto ce odmah da negira na primeru stranaca clanova stranke, iako i vrapci na grani znaju da je sve ovo sto sam napisao tacno!

ne kapiram, sta ti trazis uopste u Nemackoj, ako si toliko nezadovoljan politickom situacijom?

nije politicko angazovanje jedini nacin da coveku bude bolje... kao sto sam rekao, malo ko se od ljudi sa Balkana u Nemackoj odlucuje na dalje skolovanje, profesionalno usavrsavanje, dalje ucenje jezika, napreduju, ...
Moram da primetim da si u pravu. Za razliku od ovih gluposti dalje.
sto se tvog clanstva u AfD-u tice, ako je to zaista tacno to je za jednog stranca potpuno apsurdno i sizofreno razisljanje! :dash:
Naravno da je tačno i obilazim svaki skup AfD-a kad se održi u okolini, pokrajina Brandenburg. Za tvoju informaciju, nigde nisam naišao na problem zato što sam iz Srbije, objasnio ljudima da podržavam njihove ideje itd. Većina članova Afd-a su pravi Nemci, radnici, seljaci, znači po srpskom domaćini a ne raspale narkomančine iz velikih gradova.
za one koji nisu upiceni u politicku situaciju u Nemackoj, AfD je politicka partija bez konkretnih politickih programa poznata po svom euroskepticnom, populistickom i desnom politickom stavu. nesto poput nemackih "dveri", "radikala" "Misa Vacic" i sl. debila. to je stranka koja se protivi imigracijama, muslimanima, zahtevaju ukidanje azila i sl. cime privlace Nemce sa naci-simpatijama, ksenofobe, razocarane, one koji za licne neuspehe krive EU, one koji i dalje pate za neradom iz komunistickih vremena u DDR-a (na istoku su najjaci) itd. jednostavno najgori šljam i otpadnici drustva su glasaci ove stranke!
Pojma ti nemaš, čuješ i pročitaš ono što ti kažu mejnstrim mediji. A Nemačku vode promišljeni i pametni političari? :hahaha: Šolc? Ili još bolje glupava Analena? Koju oni politiku imaju? Od migrantske do socijalne politike, sve gore od goreg. Milioni beskorisnih migranata sa Bliskog istoka, je budućnost Nemačke? Bacanje para na njihovo izdržavanje i sulude socijane programe ispraznili su penzione fondove pa su se debili setili da podignu granicu za penzije na 67 godina. Jel to pametna politika?
apsurdno je da jedan stranac u Nemackoj bude simpatizer a kamoli clan AfD-a iz razloga sto ta stranka aktivno i direktno promovise politiku koja se protivi strancima i imigraciji. mnogi clanovi AfD-a smatraju da Nemacka ne bi trebalo da prihvata toliki broj stranaca, a posebno ne izbeglica, neki ekstremisti su cak i masovne deportacije predlagali. AfD takodje cesto koristi retoriku koja stigmatizira strance i muslimane i prikazuje ih kao pretnju nemackom drustvu... isto onako kako su nacisti sredinom '30-ih godina radili sa Jevrejima.
ali stranac koji se pridruzi AfD-u im je zapravo "korisna budala", jer naravno niko iz AfD-a nece nista od ovoga sto sam napisao da prizna, sto ce odmah da negira na primeru stranaca clanova stranke, iako i vrapci na grani znaju da je sve ovo sto sam napisao tacno!
Glupost! Nemci su svesni da im trebaju radnici i poštuju svakog ko pošteno radi i ponaša se i poštuje nemačke zakone. Za ovo ostalo što si napisao, nemam reči, jednostavno scheiße.
ne kapiram, sta ti trazis uopste u Nemackoj, ako si toliko nezadovoljan politickom situacijom?
Opet ne kapiraš. Nisam ja nezadovoljan Nemcima kao narodom a sistem se mora ionako promeniti u celoj Evropi.

Naravno da je tačno i obilazim svaki skup AfD-a kad se održi u okolini, pokrajina Brandenburg. Za tvoju informaciju, nigde nisam naišao na problem zato što sam iz Srbije, objasnio ljudima da podržavam njihove ideje itd. Većina članova Afd-a su pravi Nemci, radnici, seljaci, znači po srpskom domaćini a ne raspale narkomančine iz velikih gradova.
to ti pricam, ti si im "korisna budala" da na tvom primeru (i slicnih tebi) mogu da pokazu da navodno nemaju nista protiv stranaca!
Pojma ti nemaš, čuješ i pročitaš ono što ti kažu mejnstrim mediji. A Nemačku vode promišljeni i pametni političari? :hahaha: Šolc? Ili još bolje glupava Analena? Koju oni politiku imaju? Od migrantske do socijalne politike, sve gore od goreg. Milioni beskorisnih migranata sa Bliskog istoka, je budućnost Nemačke? Bacanje para na njihovo izdržavanje i sulude socijane programe ispraznili su penzione fondove pa su se debili setili da podignu granicu za penzije na 67 godina. Jel to pametna politika?
daleko od toga. vlast pre ove je bila losa, a ovi su tek totalni idioti!
ministar finansija je po profesiji pisac za decu... sta treba dalje da se komentarise!?
u svakom slucaju, alternativa za ovakvu vlast svakako nije AfD.

Glupost! Nemci su svesni da im trebaju radnici i poštuju svakog ko pošteno radi i ponaša se i poštuje nemačke zakone. Za ovo ostalo što si napisao, nemam reči, jednostavno scheiße.
nemas odgovor, znas da sam u pravu, pa kao "scheiße"... daj neki kontraargument, da me uveris da nije tako kao sto sam napisao.

evo ti malo konkretnih cinjenica cisto da te upoznam kakvu partiju i kakve stavove podrzavas, jer ocgiledno da pojma nemas:
  1. Nacistički stavovi:
  • Komemoracija za žrtve nacističkog režima: U januaru 2017. godine, predstavnici AfD-a u pokrajini Hessenu su kritikovali komemoraciju za žrtve nacističkog režima, nazivajući je "kulturom krivice". Predsednik AfD-a, Jörg Meuthen, takođe je rekao da "Nemačka treba da prestane da se izvinjava za svoju istoriju" i da bi trebalo da se fokusira na svoju "pozitivnu nacionalnu identitet".
  • Vojnici u Drugom svetskom ratu: U septembru 2017. godine, lider AfD-a Alexander Gauland je izjavio: "Mi imamo pravo da budemo ponosni na vojnike koji su se borili u Drugom svetskom ratu. Oni su branili našu zemlju i naš narod". Ovo je izazvalo brojne kritike i optužbe da AfD promoviše nacističku istoriju.
  • Negiranje holokausta: U februaru 2020. godine, AfD je predložila da se ukinu određeni paragrafi nemačkog zakona koji zabranjuju negiranje holokausta. Ova inicijativa je izazvala osudu od strane mnogih organizacija i političara.

2. Antisemitski stavovi:
  • Jevrejski savet u Nemačkoj: U januaru 2018. godine, AfD je predložila da se Jevrejski savet u Nemačkoj treba da bude tretiran kao ekstremistička organizacija. Ovo je izazvalo osudu od strane Jevrejskog saveta i drugih organizacija.
  • Wolfgang Gedeon: Član AfD-a, Wolfgang Gedeon, je napisao knjigu 2012. godine u kojoj tvrdi da Jevreji imaju "genocidne tendencije". Ova knjiga je ponovo privukla pažnju 2016. godine kada je AfD izabrala Gedeona za poslanika u pokrajinskom parlamentu u Baden-Virtembergu. Nakon kritika zbog antisemitskih stavova u knjizi, Gedeon je podneo ostavku.
  • Donacije za obnovu jevrejskih grobalja i sinagoga: U maju 2019. godine, lider AfD-a, Alexander Gauland, je kritikovao donacije koje se daju za obnovu jevrejskih grobalja i sinagoga, tvrdeći da je to "sramota" i da bi novac trebalo da se troši na druge stvari.

3. Ksenofobični stavovi:
  • Minareti: U septembru 2016. godine, AfD je predložila da se zabrani izgradnja minareta u Nemačkoj, uz tvrdnju da su oni "simbol islamskog osvajanja" i da "nemaju mesta u nemačkoj kulturi".
  • Migranti: AfD je poznata po svojim kritikama migracione politike Nemačke i EU. U aprilu 2018. godine, AfD je objavila predizborni spot u kojem se tvrdi da su migranti odgovorni za kriminal u Nemačkoj, uz slike nasilja i požara. Ovaj spot je izazvao velike kontroverze i osudu.
  • Multikulturalizam: U maju 2019. godine, lider AfD-a, Alexander Gauland, je izjavio da multikulturalizam ne funkcioniše u Nemačkoj i da bi migranti trebalo da se integrišu u nemačko društvo na način koji poštuje nemačku kulturu.
  • Islam: AfD je takođe poznata po svojim kritikama islama i muslimana. U februaru 2020. godine, AfD je predložila da se zabrani hidžab u javnosti i da se zabrani finansiranje islamskih škola. Ovo je izazvalo osudu od strane mnogih organizacija i političara.

Opet ne kapiraš. Nisam ja nezadovoljan Nemcima kao narodom a sistem se mora ionako promeniti u celoj Evropi.
mozes samo da sanjas o "promeni sistema". svidjao se on tebi ili ne, nece se promeniti NIKADA!
ti si ocigledno promasio drzavu... mozda da razmislis da odes u neku zemlju gde je "drugaciji sistem", gde nema kapitalizma, gde nema mislimana...
mozda bi Severna Koreja bila idealna drzava za tebe?! :think:

to ti pricam, ti si im "korisna budala" da na tvom primeru (i slicnih tebi) mogu da pokazu da navodno nemaju nista protiv stranaca!
Ja sam "korisna budala" a ti nisi "korisni idiot" za sistem koji je dokazano loš, koji pravi majmuna od tebe i takvih kao što si ti i koji će da razj**e sve što su generacije pre ovih sticale i podigle Nemačku. Nemačka je jedna bedna američka kolonija kojoj USA prodaje priču da ne znaju ko je minirao Severni tok a i vrapci na grani znaju da su to Amerikanci uradili, bukvalno rade sa Nemcima šta hoće, to je jedno poniženje veće nego da je Bajden izvadio penis ispred Bundestaga i povikao "pušite ga". Zabole Amerikance za Nemce i za celu Evropu uostalom. Ako im ide u prilog, sve bi nas podavili.
daleko od toga. vlast pre ove je bila losa, a ovi su tek totalni idioti!
ministar finansija je po profesiji pisac za decu... sta treba dalje da se komentarise!?
u svakom slucaju, alternativa za ovakvu vlast svakako nije AfD.
Tu je problem tvog ispranog mozga, podsećaš me na SPS kadar iz vremena devedesetih posle Dnevnika 2. Dakle, zašto za ovakvu debilnu vlast, ne bi mogla alternativa da bude AfD? Šta je to što ovi dobro rade a AfD bi to radio lošije? Da li je AfD bio u vlasti? Kako znaš šta bi bilo? A znamo ove koji jesu trenutno i dokazano su loši.
nemas odgovor, znas da sam u pravu, pa kao "scheiße"... daj neki kontraargument, da me uveris da nije tako kao sto sam napisao.

evo ti malo konkretnih cinjenica cisto da te upoznam kakvu partiju i kakve stavove podrzavas, jer ocgiledno da pojma nemas:
Nemam odgovor jer su ovo gluposti, ništa konkretno što bi me ubedilo u tvoju priču o "nacistima". Sve je to prirodna reakcija na prekomernu migraciju, migrantski teror itd Samo glup čovek veruje da AfD hoće i može da bude NSADP iz tridesetih godina.
mozes samo da sanjas o "promeni sistema". svidjao se on tebi ili ne, nece se promeniti NIKADA!
ti si ocigledno promasio drzavu... mozda da razmislis da odes u neku zemlju gde je "drugaciji sistem", gde nema kapitalizma, gde nema mislimana...
mozda bi Severna Koreja bila idealna drzava za tebe?! :think:
Da, ovo je "vučićinizacija", uvezena iz Srbije.
Dakle, ne treba menjati sistem, nego menjati narod koji nije zadovoljan. To znači da Nemačku treba da napusti najmanje 50% Nemaca koji apsolutno nisu zadovoljni. Problem je u narodu a ne u sistemu?

Dakle, ne treba menjati sistem, nego menjati narod koji nije zadovoljan. To znači da Nemačku treba da napusti najmanje 50% Nemaca koji apsolutno nisu zadovoljni. Problem je u narodu a ne u sistemu?
eto sta ti je prepametna Srbenda... juce dosao u Nemacku, danas bi vec hteo da menja sistem! zna bolje od Nemaca sta je dobro za njih :lol:

Ako je precjednik mjesne ghetto zajednice, razumijem. Baš će Švabo dati da mu neki tamo iskrcan s broda govori kako stoje stvari.
Inkluzivnost u De je samo na papiru. Prolaze samo oni koji znaju jezik perfektno, bez naglaska. Svi ostali su marva koja se cijedi za svaki cent. Stoga, il učiš jezik, il planiraj invalidsku penziju🤣 naravno ima poslova gdje možeš hvatati ladovinu. Treba prepoznati💪

Back