F
fosilvaso
Gost
Ja smatram da se Kosmos ne širi!
Radi se čisto o pogrešnom tumačenju nekih pojava i rezultata mjerenja!
Radi se čisto o pogrešnom tumačenju nekih pojava i rezultata mjerenja!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
RiSK:hmmmm... Dosta davno sam cheprkao po jednom prorachunu da li ce kosmos da se shiri do izvesne granice, a onda da pochne da se skuplja usled povecane gravitacije i sl. ili ce da se shiri zauvek. Domaci fizichari su radili, neznam bash ko... Uglavnom po njima se shiri zauvek...
Ja lichno imam mnogo drugachije shvatanje te stvari, ali to vec nije za ovde...
RiSK:Stvaranjem materije na nekom mestu se povecava masa, pa se usled toga povecava gravitacija koja po svojoj prirodi tezhi da skupi masu, odnosno da sabije kosmos. Otprilike...
A nije za ovu temu. Jeste za ovaj forum... No, svejedno, zadrzhacu to za sebe :wink:
RiSK:"Razdvajanje" energije na materiju i anti-materiju, recimo.
Teshko je tvrditi, a kamo li dokazati bilo shta na tom polju, ali je ovo, recimo, po meni najbolja pretpostavka.
Uostalom, shirenje kosmosa je praktichno shirenje nechega shto predstavlja materiju.
Anonymous:i neki ljudi dobijaju platu za ovajve stvari.
pogresnim se poslom bavim, nema sta...
fosilvaso:Anonymous:i neki ljudi dobijaju platu za ovajve stvari.
pogresnim se poslom bavim, nema sta...
misliš na one šta izmišljaju razne teorije o svemu i svačemu i to dobro naplate izdavanjem itd, ili...
rasa77:Uhhhhhhh........da li se siri? Pa to sirenje ili sazimanje je jos predvidela OTR 1916 godine. No njen Tvorac nije zeleo da poveruje u to. On je bio duboko uveren da je Kosmos statican - dakle, ne menja se sa vremenom. To je bilo u suprotnosti sa onim Arhimedovim ili Aristotelovim misljenjem, da "sve tece, sve se menja". Zato je i "stimovao" svoju teoriju u skladu sa svojim shvatanjem. Medjutim, moje misljenje........kada bi bio statican, u njebu ne bi bilo nikakvih promena. Zar ne? A da li je to tako? Usput, nije mi jasno "stvaranje materije". Sta se zapravo pod tim podrazumeva?