sirenje cirilice

commodore:
Колико се мени чини, тема је ћирилица.
Најлепше писмо на свету.
Најсавршеније и најлакше за наш језик.
ПОНАВЉАМ - за наш језик.
...
Њиме се не могу писати страни језици. Али наш... увек.
Никада она неће бити замењена неким другим писмом.
У нашем језику.

И да Те допуним стварним догађајем... пре неколико година овде је био и радио један веома угледан Италијан који је донекле савладао наш језик и мало ћирилице... и сав резигниран каже: "...ма пицка материна на вас, благо вама Србима, ви на васе писмо мозе писе свака језика на свет... а ми не мозе..." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

absonic:
ајм џаст кулинг :)
МИ ТУ

37.gif

bash sam se zamislio kad sam slusao marka bulata pre nekoliko nedelja u biserima
kaze covek - kada udjes u mobilni telefon i vidis opciju SRPSKI, zasto to pise latinicom a ne cirilicom, i gde je razlika izmedju SRPSKI napisan latinicom ili grckim alfabetom....
i covek je u pravu - cirilica je nashe nacionalno pismo....
PISIMO CIRILICOM

Хтео бих у свој телефон да "убризгам" превод на српски али да буде на ћирилици.

Како би то могао обавити? Па, да на миру пишем СМС на ћирилици.

Хтео бих у свој телефон да "убризгам" превод на српски али да буде на ћирилици.

Како би то могао обавити? Па, да на миру пишем СМС на ћирилици.

poštovani kolega uz dužno poštovanje, ipak mislim da ste promašili pdf ;):idea:

Dakice,
ovaj Klikk je prvokator... vidis kako pise latinicnim pismom, i samo je hteo da ti minira temu :lol:
Doduse, ni ja ne znam da li je tvoja tema za Telefoniju ili za neki drugi podforum

Да, он пише Гајевом латиницом за разлику од тебе која пишеш само енглеским алфабетом.

bash sam se zamislio kad sam slusao marka bulata pre nekoliko nedelja u biserima
kaze covek - kada udjes u mobilni telefon i vidis opciju SRPSKI, zasto to pise latinicom a ne cirilicom, i gde je razlika izmedju SRPSKI napisan latinicom ili grckim alfabetom....
PISIMO CIRILICOM

Marko Bulat je bas ovako prosvecen covek.

,,Marko od splava Beogradskog,,:)

PISIMO CIRILICOM

Zanimljiva inicijativa... međutim da bi bio pobornik neke ideje, prvo moraš da kreneš od sebe.
A da bi krenuo od sebe onda bi morao da prihvatiš činjenicu da su u Srbiji ravnopravna oba pisma, iako je ćirilica zvanično.
Međutim, naša latinica za razliku od npr. engleske ima slova č, ć, ž, š i đ, koja ti ne koristiš.
E, ako ih ne znaš pronaći na svojoj tastaturi, kako onda misliš pronaći ta ista slova; ч, ћ, ж, ш и ђ на ћирилици, пошто ће ти тастатура и даље остати латинична, а још приде томе треба додати и слова љ и њ која имају своје посебне тастере...

Дакле, што би рекли наши стари људи, прво помети у свом дворишту, па онда зађи у туђе :) :) :)

P.S. Ovo je bilo dobronamerno, a ne u cilju započinjanja svađe.

Back