Sir / Slanina

Не знаш.
У таблу сланине се набије саће дизни и инјектује раствор соли, воде и шпеција.
Платиш пуну цену сланине, а унутра ништа... пардон вода.
Али већина тзв урбане популације ни не зна како изгледа сланина и шунка, а да није индустријски обрађивана и крштавана којечиме.

Nek´ si im rekao... :ok:

Не знаш.
У таблу сланине се набије саће дизни и инјектује раствор соли, воде и шпеција.
Платиш пуну цену сланине, а унутра ништа... пардон вода.
Али већина тзв урбане популације ни не зна како изгледа сланина и шунка, а да није индустријски обрађивана и крштавана којечиме.

Jel moze i susena da se obradjuje ili samo kuvana?

Уствари кад немаш аргументе промениш тежиште разговора.
Ако смо разговарали о факултетима онда је то било то.
Само школа... мени не значи много ако ћемо о ситуираности, али с обзиром да половина вас кмечи за иностранством смешно је поредити шансе неког с техничким и природноматематичким факсом и с ,,тај твој правни бих завршила у паузама предавања на електротехници"-можеш да живиш од данас до сутра и ништа више.
А тригонометрије, пост и остали докторати, разноразне мужевности су упали на тему с аргументацијом равном .
И буди еверена да ће се то ,,тако је у свету" најмање котирати кад ти затреба.

Ciko, ti tvrdis da si visa rasa...meni je zao sto moram da ti odgovorim ali 'ebi ga, nisi. Niko nije jer da jesi, ne bi bio tu gde jesi i ne bi radio to sto radis, realno.

Sjajnih pojedinaca ima u svakoj profesiji...bolje je biti najbolji istoricar umetnosti no osrednji ETF-ovac kao sto je bolje biti najbolji pekar no osrednji lekar.

Ciko, ti tvrdis da si visa rasa...meni je zao sto moram da ti odgovorim ali 'ebi ga, nisi. Niko nije jer da jesi, ne bi bio tu gde jesi i ne bi radio to sto radis, realno.
Реално сестро слатка кад неко не разуме иронију ни из више покушаја девалвира властити дијалог чак и кад се приказује коЗмополитом пар екселенс.
Одрасти.
Sjajnih pojedinaca ima u svakoj profesiji...bolje je biti najbolji istoricar umetnosti no osrednji ETF-ovac kao sto je bolje biti najbolji pekar no osrednji lekar.
Може мало другачије, Тесла је свету дао већи допринос од свих историчара уметности и свега оног што су неки други направили да би ти И.У. имали о чему да продају маглу.

Tačno!
Čuveni je Mika Elektrika, prof. na ETF, imao običaj da pojedinim (lošim) studentima kaže: "Kolega, Vi ste za "Žutu Kuću"." Tada je pravni fakultet bio okrečen žuto. Naravno, ni mi studenti, nismo bili obzirniji.
Mnogo kasnije sam imao sreću i zadovoljstvo da upoznam i sprijateljim se sa, već nažalost pokojnim, dr. sci. Draganom Stanimirovićem, profesorom a jedno vreme i dekanom pravnog fakulteta u Nišu. Iz mnogih razgovora sa njim, shvatio sam da je pravo nauka dostojna poštovanja! To što rade advokati i sudije ima isto toliko veze sa pravom koliko elektroinstalateri imaju veze sa elektrotehnikom ili pekari sa tehnologijom - što znači vrlo malo.
Zbog sudija i advokata (naročito loših!) pravo izgleda kao nauka nižeg ranga ali je veoma daleko od toga. I danas mi je žao što je moj sin diplomirao na ETF a ne na pravnom.
Ukratko, slažem se: bolje je biti najbolji u "manje uglednoj" nego osrednji ili loš u "cenjenoj" struci.

zasto mesate babe i zabe
ni jedan fakultet nije lak, nijedna nauka nije bolja ili gora laksa ili teza od druge
stvar je u kriterijumima koji se postvaljaju na odredjenim fakultetima i profesorima koji nose "ugled" ili "ukaljaju" datu nauku
mislim cemu to bacanje ja sam etfovac pa sam vece mudo od vas pravnika :huh: koji su to kompleksi
obe nauke cenim postujem i cestitam svakome ko ih je izucio, i bilo koju drugu, ne treba mi prof da me zadivi i natera da cenim neku nauku, cenim sve

al to je druga tema

ni jedan fakultet nije lak, nijedna nauka nije bolja ili gora laksa ili teza od druge

To za nauku je tacno, samo sto se na fakultetima obicno ne uci nauka. Tj. tih par predmeta gde se uci nauka vaze kao neka besmislica gde profani pustaju studente da onako nabubaju nekoliko stvari, i puste ih da prodju ispit iako oni blage veze nemaju o tome. To vazi za sve fakultete svuda, posebno ove nase retard socijalisticke, gde je napravljen tupavi plan i program. Skoro pa niko od studenata ne razume tu svoju oblast kao nauku, to vazi i za drustvene, i za tehnicke fakultete. Poseban je npr. debilitet uciti inzinjere matematici kao nauci, jer oni o tome blage veze nemaju, a matematicke teoreme su im jasne kao sto je meni jasan balet. Tako i Tesla nije imao veze sa naukom, ali je bio genijalni inzinjer i pronalazac, njemu nauka nije trebala. Matematika je cista nauka, to je jedino i samo nauka, i jedina cistija nauka od nje je logika, i totalni je idiotizam terati npr. buduce programere da uce nekakve naucne teoreme, koje oni ionako nikada ne shvate, jer ih to ne zanima. Vecina pravnika veze nemaju o pravu kao nauci, iako je pravo za drustvene nauke nesto sto je matematika za prirodne, itd.

Back