SIR ALEX FERGUSON

Bari'91

Poznat
Poruka
7.855
I povuko se sa klupe Mancestera idalje nemogu da verujem inace nisam navijac Mancestera...Ali mislim da ovakva legenda zasluzuje svoju temu ko ce biti novi nasledik prica se Mojes inace pisite o svemu vezanom za Fergusona "Football blody hell" znam bice i onih sa teorijama zavere ali ko gubi ima pravo da se ljuti...Sve najbolje u daljem zivotu legendo

Сер Алекс 1977. изгубио меч у Банату од ОФК Кикинде и легенде Партизана.

Ferguson_u_Aberdinu.jpg

Fudbal - Legendarni menadžer Mančester junajteda ser Aleks Ferguson davne 1977. godine je sa škotskim Aberdinom izgubio na gostovanju u Kikindi od ekipe koju je sa klupe predvodio Milutin Šoškić!

U prijateljskom meču pre 36 godina, fudbaleri OFK Kikinde pobedili su škotski klub rezultatom 2:1, a Aberdin je iste te sezone nešto kasnije postao šampion Kupa pobednika kupova!Tada je Kikinđane sa klupe predvodio Milutin Šoškić, legendarni golman Partizana koji je tada bio na početku svoje trenerske karijere, a 1966. godine nastupao je za crno-bele u finalu Kupa evropskih šampiona.Jedan od aktera na ovoj istorijskoj utakmici za Kikindu, golman Milorad Popović priseća se tog meča i izjavio je da mu je i dan danas drago kada se pokrene priča o tome kako je njegova generacija bila bolja od Fergusonove ekipe.- Pošto život stvara drame, godinama kasnije Fergusona je vozio jedan moj prijatelj koji taksira u Engleskoj. U živom razgovoru, Ferguson je zaključio da taksista ima akcenat i pitao ga odakle, a ovaj objasnio da je iz Jugoslavije, iz jednog malog mesta – Kikinde. Legendarni Fergi odmah se setio gde je, šta je, koliko se divno proveo, ali i kako je izgubio od nas – rekao je Popović.Godinu dana kasnije, Aberdin je u revanšu ugostio Kikinđane, a škotski tim je slavio identičnim rezultatom – 2:1.Podsetimo, Ferguson je 1986. godine preuzeo Mančester junajted i postao jedan od najvećih, ako ne i najveći u istoriji fudbala.(Izvor: Kurir)
http://kapiten.rs/fudbal/ser-aleks-1977-izgubio-mec-u-banatu-od-legende-partizana/

Back