Lomnica_city
Domaćin
- Poruka
- 4.545
znaci imamo..
-pokatolcene srbe
-poturcene srbe
-pocrnogorcene srbe
-pomakedoncene srbe
i sad najnovije,i posiptarcene srbe,mashala...![]()
Ne vidim sta je smesno, sem sto si nalupao malo gluposti, prvo Makedonci nisu bili svi Srbi vec Bugari/Tatari, malo Grci i Srbi, nasa prestonica vere jeste prvo bila u Skoplju ali vecina danasnjih Makedonaca koje sam ja vidjao su crnokosi (imam i strinu Makedonku, jedina plavusa od njih koje znam) a Crnogorci nisu posrbljavani pa ne lupaj gluposti, oni JESU Srbi jer su od pocetka imali Srpsku drzavu sa Srpskim vladarima i Srpskim zivljem a sad se prave Marsovci!!
Za katolicenje nemoj da se cudis, Marija Terezija je dzumbus napravila sa svojim jezuitima, a znas sigurno i sam da je u WW2 jedan od postulata vase tisucljetne NDH bio pokatolicavanje Srba od kojih su neki danas veci Hrvati od onih pravih, dok za poturice ne moram da objasnjavam, ko je hteo da se okoristi ili je bio poguran malo nekim polozajem on se turcio, obicna raja koja nije bila zainteresovana nije i zato smo preziveli kao nacija...
Zato danas imas bosnjake koji uglavnom ne priznaju da su vecinom Srbi/Hrvati, imas i Gorance koji su velikim delom postali siptari pa od tog starog Slovenskog plemena sada nema u Srbiji vise od 50-70 000 dusa, a siptarenje se desavalo istim procesom kao i"bosnjacenje" i kao sto se danas pojedina nasa gasterbajterska deca vise smatraju Svedjama, Svajcarcima, Austrijancima nego Srbima iako to jesu bili do generaciju pre, pogubno okruzenje po nacionalni identitet, kao sto bi ste se vi pogubili u AU da vas nismo oslobodili!!

Mnogo si se gluposti nalupao, to je stari Srpski jezik koji se vremenom malo izmenio ali valjda nisi corav da ne vidis slicnosti i sa sadasnjim Srpskim a i sa ostalim Slovenskim jezicima, ako bas hoces mogu da ti prevedem sta pise, da li to znaci da si se ti napravio glup ili da sam ja iz onih 1% koji razumeju stari Srpski???Pre ce biti ovo prvo!jasta,pametan si ko pasteta.a znaci ovaj pajdo nije srbin,jer a-ne stoka,b-99% srba ga danas nebi razumili..
++++
Človeče,
iže srpskije zemlje stupaje,
prišlac li jesi ili sušti tu, kto jesi i čto si,
jegda prideši na polje sije ježe glagoljet se Kosovo,
i po vsemu uzriši plno kostij mrtvih,
taže i s njimi kameno jestastvo,
mene krstovaobražena i znamenana.
Despot Stefan Lazarević: Reči sa stuba na Kosovu, 1573-1588.
++++
kush sad?

Pozdrav