Sinusi

• Začetnik teme Začetnik teme Bix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bix

Aktivan član
Poruka
1.580
:think: ima li neko savet za pomoc kad su sinosi nosa u pitanju , zapusen nos skoro stalno, uvek ima sekreta, toliko je tosadnan taj problem..ako ima neko savet, pomoc, kako da s eto otkloni. I pri tom ta sluz stvara neprijatan zadah. Pomoc....:eek:

Legneš na ledja i upumpaš u nosnice pumpicom il nekom flašicom slanu vodu .
Slanu vodu možeš napraviti sam od morske ili obične soli . Sačekaš malo i onda izbaciš slanu vodu izduvavanjem .
Voda treba biti toliko slana da jasno osjetiš slanost pod jezikom ali ne smije da peče sluznicu .
Možeš taj postupak ponoviti dva tri puta dnevno i brzo ćeš osjetiti poboljšanje .
Izbjegavaj nafazol , benil kapi i slične hemikalije jer one nadražuju sluzokožu i imaćeš više štete nego koristi .

Legneš na ledja i upumpaš u nosnice pumpicom il nekom flašicom slanu vodu .
Slanu vodu možeš napraviti sam od morske ili obične soli . Sačekaš malo i onda izbaciš slanu vodu izduvavanjem .
Voda treba biti toliko slana da jasno osjetiš slanost pod jezikom ali ne smije da peče sluznicu .
Možeš taj postupak ponoviti dva tri puta dnevno i brzo ćeš osjetiti poboljšanje .
Izbjegavaj nafazol , benil kapi i slične hemikalije jer one nadražuju sluzokožu i imaćeš više štete nego koristi .

I izazivaju tahikardiju.....

:think: ima li neko savet za pomoc kad su sinosi nosa u pitanju , zapusen nos skoro stalno, uvek ima sekreta, toliko je tosadnan taj problem..ako ima neko savet, pomoc, kako da s eto otkloni. I pri tom ta sluz stvara neprijatan zadah. Pomoc....:eek:
morska voda,ren,crni luk,topla supa s biberom,inhaliranje kljucalom rakijom

nem ti tu pomoci druze.. mislim, kad se ovo procita ispada kao da je to to, zavrsio si svoje :D
Misllim konkretno da ne znam nekog ko se toga ratosiljao. U sustini pomaze morska voda, odlazak na more pa gnjuris i pustas vodu unutra pa se lepo iskasljes, procistis, ali to je kratkog daha za one kojima je problem sa sinusima u nekoj daljoj fazi, navrati se posle par meseci.
Dve su mogucnosti tu...da se radi operacija (sto je meni predlagano iako mi nije bas najjasnije sta time postizu i sta tacno urade) ili da se naviknes na to i probas da pojacas imunitet kako te ne bi bas svako od tih curenja nosa dovelo do bronhitisa i sl. jer pretpostavljam da ti se sva ta sluz pre ili kasnije spusta na pluca.

Uhhh hvala ljudi :) evo danas sam bas zakazala kod orl opet pregled,,. ima da toj doktorci sama predlozim da me mane sa lekovima , kapima, sprejovima,,itd..:) i da mi napise skener rentgen i da ima neka metoda usisavanja iz nozdrva to i ocisti se,,,, zelim to probati,,e sad ne znam jel se to zove kao neka vrsta operacije ili ? ne znam nije ni bitno bitno je da zelim to da uradim. posle toga sa sinusima nema problema... eto probajte i vi... ja cu morati doktorki reci jer vise necu antibiotike, lekove itd..koje samo nam stete a ne pomazu do kraja... ova opcija je mnogo bolja probajte i vi. sta da vam kazem. :neutral: iskustvo neke devojke sa slicnim problemom i sa tim usisavanjem joj je pomoglo. Ispirala sam i sa slanom vodom, pomaze ali kratkotrajno...

Back