Sinusi, glavobolja..

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kupi probiotik.
Za sinuse.
Problis je jako dobar i stvarno pomaže ako se uzima redovno bar 2-3 mjeseca. U BiH nemaš to K12 čudo, ali ima u Srbiji, Hrvatskoj..
U Hr je u prodaji Problis, dobar a u Srbiji Bactoblis, odličan.
Malo sam čitala o tome dok sam ja imala problem sa sinusima (zahvaljujući ovim probioticima više nemam). U svijetu se proizvodi čak i kao prah koji ušmrkavaš na nos i kažu da je jako efikasno. Raspitaj se i sretno. A svakako poslušaj savjete naše drage dvije doktorice :) i uradi pretrage, posjeti dobrog ORL stručnjaka. No, kako god, probiotik može donijeti samo korist.

Moj sin ima isti problem, radio je sve moguće analize, magnetnu, alergotestove , ispiranje morskom vodom, na moru je mesec dana i ponovo se javljaju simptomi, glavobolja, pomalo zapušen nos. Posebno u letnjem periodu ,kada je uzložen klimi, recimo, ili promaji, ma bilo čemu.Još je i košarkaš, pa onako znojav često izađe na hladnoću i pogorša stanje. Ne postoje kapi i antibiotici koje nismo kupili i probali. Ništa konkretno od uzroka mu nisu pronašli, osim alergije na prašinu, što znači da će verovatno doživotno imati te probleme.

Ja imam problema sa sinusima. Uvek mi je zapusen nos. Leti ređe. Zavisi kolika je vrucina. Bio sam kod ORL pre 7, 8 godina kao student na stud. poliklinici. Zapravo tamo me je zbog prehlade dva puta slala lekar opšte prakse. Pregledale me dve različite doktorke. Jedna kaze imam polipe krajem zime, druga na jesen kaze da nemam. Dale mi neki sprej i neki lek i to je to. Nisu mi dale lek za polipe nego za tu prehladu, virus sta je već bilo. Konkretno meni ORL u toj ustanovi nista nije pomogao.

Prvi put sam imao problem sa sinusima prije 15-tak godina. Mučili su me nekoliko mjeseci a izliječio sam ih slanom morskom vodom i malo intenzivnijim sunčanjem lica i glave.. što inače ne volim, ali ko te pita.
Evo skoro 3 mjeseca opet problem sa njima..:roll: prvo zapušen nos, pogotovo noću, onda su ponovo počele i glavobolje.. doktorka mi je predložila Operil. POsle 7 dana prestao sam ga koristii jer se ne preporučuje duže a sinusi su nastavili da kažem neki svoj ritam.
Tražio sam u apoteci (po preporuci) sprej sa rastvorom soli i dali su mi Marisol.. nije mi pomogao. Imao sam osjećaj da mi je gore sa njim. Onda su mi u apotecci predložili Srebrne kapi sa mentom i eukaliptusom. Odlično su se pokazale i imale su dosta brzo djelovanje.
Medjutim, sinusi ne popuštaju niti ima naznaka da će biti bolje..naprotiv. Glavobolje su postale malo jače, intenzivnije a sprej moram sve više upotrebljavati.
Na more ću tek sredinom avgusta, mada sam skeptičan da li će mi morska voda pomoći i ovaj put?

Saznao sam da postoji vrlo efikasan sprej za sinuse od divljeg morskog krastavca, različitih proizvodjača kao npr Sinavid, Sibnamel, Sinus Erunt.. i dr pa bih zamolio kolegice @Elle i @pikax za pomoć.:heart: Najgore kad kupiš nešto po preporuci a ne pomogne..

Ovo bih trebao malo prostudirati, kažu da može i na ovaj način da se riješi ovaj nimalo lak "problemčić" :)
Da li pusis?

Moj sin ima isti problem, radio je sve moguće analize, magnetnu, alergotestove , ispiranje morskom vodom, na moru je mesec dana i ponovo se javljaju simptomi, glavobolja, pomalo zapušen nos. Posebno u letnjem periodu ,kada je uzložen klimi, recimo, ili promaji, ma bilo čemu.Još je i košarkaš, pa onako znojav često izađe na hladnoću i pogorša stanje. Ne postoje kapi i antibiotici koje nismo kupili i probali. Ništa konkretno od uzroka mu nisu pronašli, osim alergije na prašinu, što znači da će verovatno doživotno imati te probleme.
Pusenje moze da izazove teske probleme sa sinusima. Pretpostavljam da je nepusac, posto je sportista?

A koji je sastav te masti, imaš li pakovanje kod sebe?
Imam sad cu da probam da posstavim sliku.
IMG_20230720_155913.jpg

Prvi put sam imao problem sa sinusima prije 15-tak godina. Mučili su me nekoliko mjeseci a izliječio sam ih slanom morskom vodom i malo intenzivnijim sunčanjem lica i glave.. što inače ne volim, ali ko te pita.
Evo skoro 3 mjeseca opet problem sa njima..:roll: prvo zapušen nos, pogotovo noću, onda su ponovo počele i glavobolje.. doktorka mi je predložila Operil. POsle 7 dana prestao sam ga koristii jer se ne preporučuje duže a sinusi su nastavili da kažem neki svoj ritam.
Tražio sam u apoteci (po preporuci) sprej sa rastvorom soli i dali su mi Marisol.. nije mi pomogao. Imao sam osjećaj da mi je gore sa njim. Onda su mi u apotecci predložili Srebrne kapi sa mentom i eukaliptusom. Odlično su se pokazale i imale su dosta brzo djelovanje.
Medjutim, sinusi ne popuštaju niti ima naznaka da će biti bolje..naprotiv. Glavobolje su postale malo jače, intenzivnije a sprej moram sve više upotrebljavati.
Na more ću tek sredinom avgusta, mada sam skeptičan da li će mi morska voda pomoći i ovaj put?

Saznao sam da postoji vrlo efikasan sprej za sinuse od divljeg morskog krastavca, različitih proizvodjača kao npr Sinavid, Sibnamel, Sinus Erunt.. i dr pa bih zamolio kolegice @Elle i @pikax za pomoć.:heart: Najgore kad kupiš nešto po preporuci a ne pomogne..

Ovo bih trebao malo prostudirati, kažu da može i na ovaj način da se riješi ovaj nimalo lak "problemčić" :)
Ja sam ga uzimao, imam ga za rezervu, no to je tu u RH. Ne znam je li taj lik to šalje van. Bilo je 150 kuna. Ime mu je Sinamel.

Jeste.

Za stavljanje u nos nije, eventualno za nanošenje spolja na lice, a i to je pitanje.
Baš tako.Maže se šupljina nosa i sami mirisi šire sinuse i posle par sekundi se diše normalno i to za celu noć,bez problema..Stapićem za uši se nanese veoma tanak sloj u obe nozdrve.Ima upustvo unutra u kutiji.Ne bi preporučio da nisam probao.I pomoglo mi.

Tražio sam i našao kapi za sinuse koje u svom sastavu imaju biljku divlji (morski) krastavac.
Sipaju se ujutro i kasno popodne tj 2x na dan.. odmah sam počeo sa tretmanom ponedeljak predveče i pogriješio.. trebao sam početi ujutro jer je reakcija bila vrlo burna i intezivna. Ubrzo mi je nekakav razredjeni sekret počelo obilno teći iz nosa i tako čitavu noć.. disanje kroz nos je totalno blokirano, glavobolja se utrostručila. Tako je bilo i u utorak.. cijeli dan sam samo brisao nos, pa sam zbog toga, ranije otišao sa posla. Uveče je iz nosa počelo da izbacuje nešto zeleno ali dosta razrijedjeno.. te noći sam bolje spavao. JUče je već bilo mnogo bolje, isjecak iz nosa se poprilično smanjio, samo su ponekad kihanja bila intenzivnija.
Glavobolja malo kao da je popustila ali i dalje boli. Noćas sam spavao kao beba i prvi put posle par mjeseci nos mi je bio čist i mogao sam nesmetano disati bez ikakvog spreja. Glavobolja je i dalje prisutna..
Kapi su vrlo oštre i opore ali kako vidim vrlo djelotvorne, ispočetka malo nezgodne dok se ne naviknemo na njih. Naručio sam ih preko net-a 18km i 10km, dostava na kućnu adresu (manje od 14eura) a kapi su Sinus erunt.. Uglavnom ostaje da vidim, kako će na kraju tretmana biti.
LIjepo je ponovo vratiti osjećaj punog mirisa a naravno i nesmetanog i komotnog disanja kroz nos. :)
@LikiLee ako nisi probala, piše :
Bez dodataka konzervansa i dr hemijskih sastojaka
Bogata su antioksidantima
"Za akutnu i hroničnu upalu sinusa, potiče otapanje i izlučivanje sekreta iz sinusa, te tako olakšava venttilaciju sinusa i smanjuje pritisak u sinusima. Regeneriše sluznicu sinusa i nosa, jača imuni sistem."
Sastav
Ekstrakt divljeg krastavca
Herbalni ekstrakti u obliku tinkture
Macerat kantariona
Koloidno sredstvo

Jedi crni-crveni luk par puta nedeljno i neces imati problema,mozes i ren,nemoj samo da kazes kako ne mozes zbog posla da smrdis
Bio kod Orl,sve je izazvala devijacija nosa-od udarca prije 100g. i kaze nece ti moci kiroprakticar to srediti,bice potrebna operacija.
Vidjeh tvoj post prije 20ak dana,rekoh aj da probam da krkam luka crnog shto vishe,u chemu je fora,n z,mene sinusi nisu boljeli ovih dana.

Bio kod Orl,sve je izazvala devijacija nosa-od udarca prije 100g. i kaze nece ti moci kiroprakticar to srediti,bice potrebna operacija.
Vidjeh tvoj post prije 20ak dana,rekoh aj da probam da krkam luka crnog shto vishe,u chemu je fora,n z,mene sinusi nisu boljeli ovih dana.
Ahaha, devijacija septuma....

Bio jednom na operaciji, ništa, deranje na živo lokalna anestezija...
Koma.

Back